Αθώοι οι κατηγορούμενοι, για την υπόθεση των διοδίων

0
1392

Οριστική παύση με απόφαση τριμελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών, για τις κατηγορίες, παρακώλυση συγκοινωνιών, απρόκλητη φθορά ξένης περιουσίας και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Οι κατηγορούμενοι ηταν: ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος, ο νυν Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, οι πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι Βαγγέλης Ηλιάσκος, Τσεκρεζής Χρήστος, Ευάγγελος Λεμπούσης Δημήτρης Σωτήρχος, Γιώργος Γιασημάκης, ο κ. Νώντας Δημητρίου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ωρωπού Πολυχρόνης Λεμονίδης.

Το δικαστήριο στηρίχτηκε στις μαρτυρίες τριών μαρτύρων, εκ των οποίων η πιο καθοριστική ήταν του Αντι/ρχου Βελτανιώτη Δημήτρη.

Να θυμίσουμε πως, τα επεισόδια είχαν προκληθεί όταν μια μικρή ομάδα κατοίκων, ξέφυγαν του κύριου όγκου πολιτών, που συμμετείχαν στην ειρηνική διαμαρτυρία 500 πολιτών του δήμου μας που είχαν συγκεντρωθεί στον κόμβο της Μαλακάσας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση στο τέλος των διοδίων, αλλά και για τη δημιουργία νέων διοδίων στις παράπλευρες εισόδους της εθνικής οδού.

Αυτή λοιπόν η μικρή ομάδα, έκλεισε το ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής οδού προς Λαμία, και στην συνέχεια, είχε βάλει φωτιά σε λάστιχα και σε ένα κουβούκλιο είσπραξης διοδίων, στον παράπλευρο δρόμο που οδηγούσε στην εθνική. Η μικρή φωτιά που προκλήθηκε, κατεσβέσθη γρήγορα από τα οχήματα του Αναγκαστικού Συναιτερισμου Αυλώνα, που ευτυχώς ήταν σε ετοιμότητα, και δεν υπήρξαν σοβαρότερες απώλειες.

Εννοείται πως μετά από τρία χρόνια, δεν άλλαξε τίποτα. Τα διόδια παραμένουν στην θέση τους, το αντίτιμο δεν έχει μειωθεί κατ΄ελάχιστο, και οι παράδρομοι που εξυπηρετούν τον κύριο όγκο των δημοτών μας, είναι στην ιδία αθλία και χειρότερη κατάσταση από τότε.

Το έντονο προεκλογικό κλίμα της εποχής, είχε δώσει ελπίδες στους δημότες μας πως ίσως κάτι να άλλαζε, μετά από έντονες πίεσης και συντονισμένες ενέργειες που έγιναν τότε. Έγιναν και έκτροπα, όπως τα συγκεκριμένα γεγονότα, αλλά έδειξαν την αγανάκτηση των δημοτών, και την άνιση μεταχείριση τους από την κεντρική εξουσία σε σύγκριση με άλλους πολίτες. Είναι ανήκουστο, ίσως και σε παγκόσμιο επίπεδο δημότες να πληρώνουν σε 9 σταθμούς διέλευσης εντός των ορίων τους. Να είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν διόδια για να πάνε στις δουλειές τους, στα σχολεία των παιδιών τους, στα φροντιστήρια, στις καθημερινές δραστηριότητες της οικογενείας τους.

Η μόνη ορατή δίκαιη λύση κατά την άποψη μας, είναι η εφαρμογή της χιλιόμετρο- χρέωσης, συνολικά. Δεν μιλάμε για κατάργηση, το πιο λογικό και δίκαιο σενάριο για τους δημότες μας, διότι δεν φαίνετε ορατό από τους διοικούντες.

Ωστόσο σε πρόσφατη επίσκεψη που διενέργησε ο Δήμαρχος Ωρωπού στον κ.Σπίρτζη, μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές του καλοκαιριού και τις αποκαταστάσεις, έλαβε την διαβεβαίωση πως ο υπουργός κινείται στην κατεύθυνση για τους δημότες Ωρωπού,  πλήρους απελευθέρωσης από την καταβολή διοδίων, εντός του Δήμου. Αυτό θα απαιτήσει έναν μηχανισμό καταγραφείς των οχημάτων των δημοτών, που θα γίνει σε συνεργασία με υπαλλήλους του Δήμου μας.

Έχουν να γίνουν πολλά ακόμα για την απαλλαγή αυτού του άδικου τέλους στους δημότες μας. Είναι μια πραγματική ανισότητα που επιφέρει τεράστια ζημία στους κατοίκους των περιοχών μας. Άμεσα όσον αφορά τα οικονομικά των οικογενειών μας, επικινδυνότητας εφόσον αναγκαζόμαστε να κινούμαστε σε απαράδεκτους παράδρομους, και ευρύτερα οικονομικά στις επιχειρήσεις του τόπου, αφού δυσχεραίνονται οι επισκέπτες και οι παραθεριστές, στον τόπο μας.  Αναμένουμε τις εξελίξεις…..

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here