Είσαι ο άνθρωπος του Δήμαρχου!!!!!

0
1558

Στο χθεσινό συμβούλιο, κλήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις, σχετικά με την επαναφορά του θέματος από τον ΕΣΔΝΑ, για την αξιοποίηση του υπάρχοντος ανενεργού λατομείου, σε χώρο ΧΥΤΥ.

Η Δημοτική Αρχή, με λόγους που περιγράψαμε στο προηγούμενο σχετικό άρθρο μας, 6 θεμελιώδεις και αδιαμφισβήτητους λόγους για την ακρίβεια, που θωρακίζονται από νόμους και διατάγματα του Ελληνικού Κράτους, τεκμηρίωσε την ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΣΔΝΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ Λατομείου Ντουμάνι.

Οι επιλογή του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ξεκάθαρη. Κάνεις Δημοτικός Σύμβουλος, όπως είναι λογικό, δε θέλει τη δημιουργία χωματερής στον τόπο μας. Άλλωστε ποτέ δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση, ξεκάθαρα από την αρχή.

Η Δημοτική Αρχή προσπάθησε πρωτίστως να διατύπωσει την άποψή της, στην κατάρτιση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, που της ζητήθηκε από την περιφέρεια. Με την σύνταξη ενός κακογραμμένου, η αλήθεια είναι κειμένου, δεν μπόρεσε να αποτυπώσει την ξεκάθαρη άποψη της που ζητούσε ένα μηχανισμό διαχείρισης των μπαζών, προϊόντων κατεδάφισης και εκσκαφών, εργασίες που πραγματοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο εδώ και 10 περίπου χρόνια. Η Δημοτική Αρχή ήθελε μόνη της να ελέγχει, να επεξεργάζεται, να διαχειρίζεται, να προστατεύει, τον συγκεκριμένο χώρο, εξαλείφοντας τις εύλογες υποψίες διαφόρων που λογικά δεν εμπιστεύονται την ιδιωτική πρωτοβουλία και το σημερινό καθεστώς διαχείρισης. Αυτή όμως η πρόθεσή της, δυστυχώς δεν εισακούστηκε στην περιφέρεια, που εξέλαβε το τοπικό σχέδιο, και το παρερμήνευσε, δημιουργώντας μια ψευδή αίσθηση, για εκδήλωση ενδιαφέροντος του δήμου, στη δημιουργία ΧΥΤΥ, στον Δήμο μας.

Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ξεκάθαρο πλέον τι απαιτούν οι δημότες μας. Καμία εμπιστοσύνη στην περιφέρεια, στο ΕΣΔΝΑ, σε οποιονδήποτε φορέα. Καμία υποβάθμιση στην περιοχή μας. ΞΕΚΑΘΑΡΑ……

Αυτά όμως αφορούν την άποψη της Δημοτικής Αρχής κατά κύριο λόγο, που εκφράζει τους πολίτες μας.  Όταν χθες ζητήθηκε από την αντιπολίτευση να καταθέσει την άποψη της, κάποιους επιπλέον λόγους ενδυνάμωσης του αιτήματός της, κάποιες διαφορετικές παραμέτρους που πιθανώς να είχαν εξαλειφθεί από το Δήμαρχο, έτσι ώστε να ενισχύουν ακόμα  περισσότερο τους ισχυρισμούς μας, αυτοί είχαν κολλήσει στα προηγούμενα γεγονότα. Σε αυτά της κατάρτισης του τοπικού σχεδίου, και των συνθηκών του προηγούμενου εξαμήνου. Αναμασώντας τα ιδία λόγια, τους ίδιους άστοχους ισχυρισμούς, τα ίδια ατεκμηρίωτα επιχειρήματα, και τα ίδια φανταστικά σενάρια. Όχι μόνο δεν βοήθησαν στην διατύπωση επιπλέον σοβαρών επιχειρημάτων, αλλά επανέφεραν το ίδιο κακό και επιβαρυντικό κλίμα του παρελθόντος. Αλήθεια με ποιο όφελος; Με ποια επιδίωξη; Με ποιο στόχο;

Μόνο αυτοί γνωρίζουν…..

Και όταν ο Δημοτικός σύμβουλος Τσεκρεζής Χρήστος, πήρε τον λόγο και με παρρησία και θάρρος όπως μας έχει συνηθίσει, προσπάθησε να διατυπώσει την άποψη του, του επιτέθηκαν και οι δύο κ.Δημητρίου, και ο κ.Γιασημάκης, με απίστευτο και αχαρακτήριστο τρόπο, προκαλώντας αίσθηση στους παρευρισκόμενους.

Απίστευτα πράγματα!!!!

Πλέον ούτε την άποψη του δεν μπορεί κάποιος να διατυπώσει, εάν δεν συνάδει και δεν συμφωνεί με την αντιπολιτευτική ταύτιση των κυρίων. Και όταν δεν μπορούν να κάμψουν και να σταματήσουν τέτοιες εκφράσεις, με τρόπους άλλων εποχών, κατά της ελευθερίας του λόγου και της διαφορετικής άποψης …..αποχωρούν. Όλοι μαζί…..

Είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε την κάθε άποψη. Έστω και εάν δεν συμφωνούμε. Είμαστε υποχρεωμένοι, είναι καθήκον μας. Και ένας λόγος παραπάνω, όταν διατυπώνεται από Δημοτικό Σύμβουλο. Και ήταν λόγος ξεκάθαρος, αληθής, αφιλτράριστος. Χωρίς τον μανδύα της μικροπολιτικής που τείνει να γίνει μόνιμη συμπεριφορά από κάποιους, και εφήμερων σκοπιμοτήτων, που πλέον αποτελεί κανόνα στα τελευταία συμβούλια. Οι χαρακτηρισμοί στο πρόσωπο του κ.Τσεκρεζή ως……. άνθρωπος του Δημάρχου, ήταν η προκάλυψη της φυγής. Ήταν η δοθείσα αφορμή στην εύρεση ανύπαρκτου λόγου της φυγής τους. Η δικαιολογία που ζητούσαν εναγωνίως, να στρέψουν για άλλη μια φορά την πλάτη στους δημότες και στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο.

Έχουμε συνηθίσει πλέον. Έχουν αποφασίσει να λείπουν. Έχουν αποφασίσει να μην συμμετέχουν στα σοβαρά και μεγάλα που απασχολούν τον τόπο. Ήταν υποχρεωμένοι εχθές να πουν ΟΧΙ, και το συμβούλιο παμψηφεί, περίτρανα και κυρίως ομόφωνα με την ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΤΟΥ άποψη, να πάψει διαπαντός  την ύπαρξη τέτοιων δραστηριοτήτων στον Δήμο μας.

Ειδικά η χθεσινή τους φυγή, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΗ και ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ.

Τα συμπεράσματα δικά σας……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here