Λίγα από αυτά που δεν φαίνονται….

0
1467

Δεν αποτελεί είδηση για εμάς, τέτοιες μικρές παρεμβάσεις, από αυτές που καθημερινά συμβαίνουν στο δημοτικό βίο. Εντελώς συμπτωματικά λοιπόν σήμερα, περνώντας από το Μαρκόπουλο, είδαμε εργασίες να συντελούνται στο κοινοτικό κατάστημα. Παντού σκαλωσιές, και εργασίες επιχρωματώσεων στον εξωτερικό, αλλά και στους εσωτερικούς χώρους.

Ρωτώντας, μάθαμε πως ουδέποτε έχει βαφτεί-συντηρηθεί το κτίριο αυτό, από τότε που κατασκευάστηκε, και έχουν περάσει είκοσι σχεδόν χρόνια.

Μεγαλύτερη έκπληξη ακόμα, νιώσαμε όταν είδαμε εργασίες να γίνονται και στο νεκροταφείο του χωριού. Αποκαταστάθηκαν μικροζημιές στην περιτοίχιση του κοιμητηρίου, και βάφονται όλοι οι εξωτερικοί μαντρότοιχοι περιφερειακά.

Καθαρίστηκε το κοιμητήριο εσωτερικά, και φαίνεται να μπαίνει μια τάξη στην αναρχία του παρελθόντος, καθώς οι ελάχιστοι χώροι που έχουν απομείνει, και το πλήθος του κόσμου, είχαν δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση.

Αυτά οφείλονται βέβαια στις δυναμικές και διεκδικητικές παρεμβάσεις, του τοπικού συμβούλου Μαγκλάρα-Αρμυριώτη Δημήτρη, που τείνει να γίνει ο…… MVP της δημοτικής παράταξης. Πάντα με τον ιδιαίτερο τρόπο του, αθόρυβα και μεθοδικά, έχει καταφέρει να φέρει εις πέρας, τις δύσκολες απαιτήσεις του οικισμού του, που περιλαμβάνει την παραλία Μαρκοπούλου, μια από τις δυσκολότερες και πολυπληθέστερες περιοχές του δήμου μας. Στα όρια της οποίας ανήκει και η πλέον επισκέψιμη παραλία του Δήμου και η γνωστότερη στους επισκέπτες μας, με χιλιάδες κόσμου να την κατακλύζουν τους θερινούς μήνες.

Η καθαριότητα και η αποκομιδή των απορριμμάτων, κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα, προσφέροντας μια ικανοποιητική εικόνα στους επισκέπτες κάθε είδους στην περιοχή μας.

Συγχαρητήρια στον συνεργάτη του Δημάρχου, για τον χρόνο που παρέχει, αλλά και την πολύ σημαντική συμβολή του.

Και εάν καταφέρει να ολοκληρώσει την σκέψη του για εύρεση και αγορά ενός οικοπέδου, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα γήπεδο 5*5, εντός του οικισμού, και άλλου είδους αθλητικές δραστηρίοτητες, θα μιλάμε για ένα πανάξιο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης και ακούραστο εργάτη στις υπηρεσίες των συνδημοτών του.

Και από ότι μαθαίνουμε, είναι πολύ κοντά και στην επίτευξη αυτού του οράματος!!!

Επιτέλους να πραγματοποιηθεί και κάτι σε αυτό το χωριό, που νοιώθουμε πως είναι το πιο παραμελημένο, διαχρονικά……

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here