ΚΕ.Π ΥΓΕΙΑΣ ΩΡΩΠΟΥ, ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ

0
1802

Πρόσφατα το ΚΕ.Π υγείας Ωρωπού έκλεισε δυο χρόνια ζωής. Στη σημερινή εποχή, όπου η οικονομική κρίση μαστίζει την ελληνική κοινωνία, οι δράσεις για την εξασφάλιση του υπέρτατου κοινωνικού αγαθού, που είναι η υγεία, πρέπει να είναι ουσιαστικές. Να μην αποτελούν πολιτικό πυροτέχνημα. Η πραγματική κοινωνική μέριμνα πρέπει να είναι προσιτή στον δημότη σε μία εποχή που ακόμη και οι προληπτικές εξετάσεις αποτελούν πολυτέλεια για μεγάλη μερίδα της κοινωνίας. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και κατ’επέκταση ο Δήμος Ωρωπού, για ακόμη μια φορά διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Επιβεβαιώνουν την άποψη, ότι είμαστε οι μόνοι φορείς εξουσίας που νοιαζόμαστε πραγματικά για τον δημότη. Και γι’ αυτό απαιτούμε σεβασμό. Τον έχουμε κερδίσει με το σπαθί μας. Με τεράστιες προσπάθειες.

Καταφέραμε να βρεθούμε στην άκρως τιμητική πρώτη θέση,  μεταξύ των περίπου 80 ΚΕ.Π. Υγείας που λειτουργούν σε όλους τους Δήμους, όλης της χώρας όσον αφορά τις δράσεις του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ψυχή του όλου εγχειρήματος, που αφορά τη λειτουργία και τις δράσεις του ΚΕ.Π. Υγείας Ωρωπού, είναι ο  εντεταλμένος σύμβουλος υγείας του Δήμου Ωρωπού, και γιατρός κ. Σπύρος Καυκόπουλος, ο οποίος με τη βοήθεια και αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου κ. Θωμά Ρούσση επιτελεί ένα σημαντικότατο κοινωνικό έργο.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει σε όλους τους ιατρούς πάροχους, που με την ανιδιοτελή και ακούραστη προσφορά τους, είναι η ψυχή του όλου εγχειρήματος, και τους ευχαριστούμε θερμά.

Επίσης πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στη υπεύθυνη του Κεπ Υγείας Δήμου Ωρωπού κ. Αγγελούση Βασιλική,  κοινωνική λειτουργό που καθημερινά δίνει αγώνα για να είναι σε αυτό το επίπεδο το ΚΕΠ υγείας.

Θα αναφέρουμε μερικές δράσεις από τις οποίες διοργάνωσε το ΚΕΠ υγείας, στα δυο χρόνια ζωής του:

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑ  27/11/2015   από την   κ. Καλογράνη Ασημίνα  Ψυχολόγο.

-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΛΟΓΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ  10/12/2015  από την κ.  Καλογράνη Ασημίνα  Ψυχολόγο.

-ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ  ‘’TEST PAP ΜΑΣΤΟΥ’’  30/01/2016  ομιλητής κ. Κουμαντάκης  Ευγένειος  καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας, πρόεδρος  της  Ελληνικής  Εταιρείας  Αναπαραγωγικής  Ιατρικής , και πρόεδρος της Κλινικής «Γέννεσις» Αθηνών,  κ. Μιχαλόπουλος Αριστοτέλης  Ειδικός Απεικονιστής Μαστού,  κ. Κουμαντάκης Γεώργιος  Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Χειρουργός Μαστού,   κ. Σφακιανούδης  Κωνσταντίνος  Μαιευτήρας -Γυναικολόγος

-ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ από τον Ιατρό –Διαιτολόγο  κ. Θεοδοσίου Ιάκωβο.

-2η  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ  10-11/03/2016

-ΙΑΤΡΕΙΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ  ομιλήτρια  κ. Παπανικολάου Ιωάννα –  Πνευμονολόγος.

-ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ‘’ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ’’  18/03/2016  ομιλητής   κ. Γραμματικάκης  Ιωάννης   Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος.

-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΓΧΟΥΣ  21/03/2016   ομιλήτρια   κ.  Αγγελούση   Βασιλική , Κοινωνική  Λειτουργός.

-ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ   ομιλήτρια κ. Αγγελούση Βασιλική ,  Κοινωνική  Λειτουργός.

-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΓΧΟΥΣ ‘’ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ’’  19/04/2016  ομιλήτρια  κ.  Αγγελούση Βασιλική ,  Κοινωνική  Λειτουργός.

-ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣΤΟΥ  21/04/2016  σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό  Δίκτυο Υγειών Πόλεων   (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου   « Οι  Άγιοι  Ανάργυροι ».

-ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ  01/06/2016  ομιλήτρια  κ. Παπανικολάου  Ιωάννα  –  Πνευμονολόγος.

-3η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ  29-02/09/2016

– ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ  ΔΡΑΣΕΩΝ  ΜΕ ΘΕΜΑ: ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ HPV ΛΟΙΜΩΞΗ  13/10/2016 σε όλα τα  Λύκεια του Δήμου  Ωρωπού,  με ομιλητές τον κ.  Γραμματικάκη  Ιωάννη  Διδάκτορα   της  Ιατρικής  Σχολής  Αθηνών, Μαιευτήρα –Γυναικολόγο,   την  κ . Καρρέ  Πηνελόπη- Διονυσία   Μαιευτήρα- Γυναικολόγο,  την  κ.  Βαρυτιμιάδη  Αγγελική ειδικευόμενη Μαιευτικής- Γυναικολογίας,  τον  κ . Αλουπογιάννη   Μαιευτήρα – Γυναικολόγο, τον  κ.  Σαλαμαλέκη Γεώργιο  Μαιευτήρα – Γυναικολόγο, οι οποίοι ενημέρωσαν και απάντησαν στα ερωτήματα των παιδιών.

-ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ  25/11/2016  ομιλήτρια  κ.  Πουλάκου  Γαρυφαλλιά, Παθολόγος- Λοιμοξιολόγος,  Επιμελήτρια  Α΄ ΕΣΥ Παθολογικής  Κλινικής  ΠΓΝ  «Αττικόν».

-ΙΑΤΡΕΙΟ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΟΡΘΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ  14/11/2016 ομιλήτρια κ. Ρέτσιου  Βασιλική, Διατροφολόγος.

-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΗΨΗΣ  03-04/12/2016, σε συνεργασία με το  Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων και Προαγωγής Υγείας  (ΕΔΔΥΠΠΥ), και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟ)

-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ-ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ  ομιλήτρια κ. Αγγελούση Βασιλική  , Κοινωνική  Λειτουργός.

-ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ  19-21/12/2016 ομιλήτρια κ. Αγγελούση  Βασιλική , Κοινωνική Λειτουργός.

-4η  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ  28/02/2017 & 11/03/2017

-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ‘’ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ’’  30/03/2017 με ομιλήτριες τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων Ανατολικής Αττικής κ. Στέφου Λουκία, την κ. Αγγελούση Βασιλική  Κοινωνική  Λειτουργό, και την Διατροφολόγο κ. Ρέτσιου Βασιλική.

-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΗΨΗΣ 8-9/04/2017  σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων και Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΥ), και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟ).

-ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ  26/04/2017 σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και ομιλήτριες την κ. Σιδηροπούλου Νόπη  Ψυχολόγο, την κ. Κατσούρα Ελένη Ψυχολόγο και την κ. Αγγελούση Βασιλική  Κοινωνική  Λειτουργό.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΘΥΜΟΥ  26/04/2017 ομιλήτρια κ. Αγγελούση Βασιλική, Κοινωνική  Λειτουργός.

-ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ  05/05/2017 στο Δημοτικό Σχολείο Καπανδριτίου  με ομιλήτρια την κ. Αγγελούση Βασιλική και την κ. Προκοπίου Αναστασία Κοινωνική Λειτουργό.

-ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ  14/05/2017 με κεντρική ομιλήτρια την κ. Ελευθερία Ιγνατιάδου, Ειδική Παθήσεων Μαστού, Χειρουργό Μαστού, επιμελήτρια Μονάδος  Μαστού  ΕΑΝΠ  Μεταξά.

-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΗΨΗΣ  14/05/2017

-ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ  31/05/2017  από την κ. Παπανικολάου Ιωάννα  – Πνευμονολόγο.

-ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΠΑΙΔΟΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 6-12 ΕΤΩΝ  σε συνεργασία με το Επιστημονικό Κέντρο Ενημέρωσης και στήριξης για παιδιά, εφήβους, ενήλικες « ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

-ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  ‘’ΑΛΚΟΟΛ & ΑΝΗΛΙΚΟΙ’’

-ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ : ‘’Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ  03/08/2017  με ομιλήτριες την κ. Τριάντη Βασιλική, Ενδοκρινολόγο – Διαβητολόγο και την κ. Αγγελούση Βασιλική Κοινωνική Λειτουργό.

-5η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ  25/08/2017

-ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣΤΟΥ  03/11/2017 & 10/11/2017  σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων (ΕΔΥΥΠΠΥ) και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι  Άγιοι  Ανάργυροι»

– ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ , σε συνεργασία με τη Μικροβιολόγο κ. Καλκάνη   Ευσταθία  στο  Καπανδρίτι.

– Εκστρατεία για την Πρόληψη της Κατάθλιψης με τη συμπλήρωση ειδικού ψυχομετρικού εργαλείου, λήψης ιστορικού και την ανάλογη παραπομπή από την κ. Αγγελούση Βασιλική , Κοινωνική Λειτουργό, στο ΚΕ.Π Υγείας Ωρωπού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here