Κοιμητήριο Μαρκοπούλου……και απορίες;;;;

0
2567

Καμιά φορά απορείς, που μπορεί να φθάσει ο εξευτελισμός κάποιων. Είναι ντροπή που με τόση ασέβεια, ασχολούνται με πράγματα που όχι μόνο προσβάλουν το κοινό αίσθημα, άλλα και εκνευρίζουν όλους τους πολίτες που ακόμα διαβάζουν, κακοήθειες τέτοιου είδους, σε αμφιβόλου ποιότητας σελίδες.

Τεράστια εντύπωση μας έκανε η ανάρτηση στο ΦΒ της ΣοφιαςΚαρρα…Σπυρ…Ξυλ….Ανδρ…Μπαλοκ…ΕΠΕ, περί συμβάντος ασέβειας στο νεκροταφείο του Μαρκοπούλου.

Κατά την χθεσινή μας επίσκεψη, εντός αυτήν την φορά του κοιμητηρίου, διαπιστώσαμε, όπως και παραθέτουμε σε φώτο, πλήρη τάξη, καθαριότητα, και ευπρεπισμό, πρωτόγνωρο για τα δεδομένα, των κοιμητηρίων της περιοχής μας, αφού σε όλες τις ενότητες του δήμου μας, υπάρχει υπερκορεσμός.

Επίσης διαπιστώσαμε και εργασίες που διεξάγονται, όπως κατασκευή οστεοφυλακίου, και στην συνέχεια χωνευτηριού, όπως πληροφορηθήκαμε.

Και εδώ θέλουμε να προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε την συμπεριφορά του συντοπίτη μας κ.Χατζημιχαήλ Νίκου, κατά τα άλλα συμπαθή σε εμάς δημότη.

Την απορία του εξέφρασε ο κ. Μαγκλάρας Τάκης, σε μήνυμα που μας έστειλε, αδυνατώντας να κατανοήσει την ”διαμαρτυρία” του. Και το πρώτο εύλογο ερωτήματα του, ήταν που απεύθυνε αυτήν την ”διαμαρτυρία”, και τα παράπονα του, αφού κάνεις δεν υπήρξε δέκτης παράπονων.

Ο κ. Μήλας, που είναι αρμόδιος για τις εκταφές, αλλά και υπάλληλοι καθαριότητας που μεριμνούν για την άριστη αυτή εικόνα που συναντήσαμε σήμερα, δεν γνώριζαν τίποτα για πιθανά παράπονα. Μας εξήγησαν πως σε μια από τις καθημερινές επισκέψεις τους, όντως συνάντησαν το επίμαχο κασελάκι, και το περιεχόμενο του, το οποίο τοποθέτησαν στο οστεοφυλάκιο,(πράξη κατά την άποψή μας, που έπρεπε να κάνει και ο συμπαθής πολίτης, παρά να το αφήσει σε δημόσια θέα, εφόσον μπήκε στον κόπο να το μετακινήσει).

Πιθανώς, το έφερε ”κάποιος” και το εναπόθεσε εκεί, από άλλο κοιμητήριο μάλλον των Αθηνών, όπου θα έπρεπε να πληρώσει για την διατήρησή του, όπως γίνεται στα μεγάλα αστικά κέντρα. Είναι συμβάν που έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν, όπως μας ενημέρωσαν.

<<……απλά να πληροφορήσουμε πως τον δέοντα σεβασμό, δεν θα τον επιστήσει κανείς, ειδικά στα χωριά μας, που ακόμα τιμούμε τους νεκρούς μας με τις πρέπουσες τιμές. Οι γονείς μας, οι αδερφοί μας, οι φίλοι μας, έχουν ταφεί σε αυτά τα μέρη, που με απόλυτη ευπρέπεια και μεγάλη αγάπη, διατηρούμε άσβεστη την μνήμη τους. Είναι ο έμφυτος κοινωνικός πολιτισμός μας, που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, και διατηρείται με απόλυτο σεβασμό>>, μας έγραψε ο κ.Μαγκλάρας.

Επίσης την κ. Σαμιωτάκη, η δημοτική αρχή την τίμησε ιδιαιτέρως, ακόμα και εν ζωή, αφού με μεγάλο σεβασμό και ιδιαίτερη χαρά, την δέχθηκε στο ψηφοδέλτιο της. Είναι τουλάχιστον άστοχο, να γελοιοποιούμε με τέτοιο τρόπο καταστάσεις, μόνο για να δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, από το δίδυμο ενημερωτικό ηλεκτρονικό αδερφάκι, του επαγγελματία καταστροφέα. Με αγωνία κυνηγά λακκούβες, κάδους απορριμάτων, πλημμύρες, χιόνια αύριο-μεθαύριο.

Τα μηνύματα τα λαμβάνει καθημερινά. Όπως προχθές, με το περίφημο σε γελοιότητα δημοσίευμα των νερών στο γυμνάσιο, με φωτομοντάζ μια…..γόνδολα.

Απείρου κάλους λαϊκισμού, και κιτρινισμού ενημέρωση.

Και από κάτω οι πολίτες αγανακτισμένοι και αηδιασμένοι, να διαμαρτύρονται για το ευτελές περιεχόμενο της ανάρτησης, και να απαντούν, βάζοντας κάποιους στην θέση τους.

Παρωχημένες πολιτικές, σε ένα κόσμο που έχει αλλάξει άρδην, με μοναδικούς θιασώτες και υποστηρικτές, αυτούς που περιμένουν να ”πέσει”……. κάνα εικοσάρικο. Το κυνήγι του χαρτζιλικιού, θα μας ”αποκαλύψει” και άλλα τέτοια γεγονότα στο μέλλον, εφόσον εναλλακτική απόψεων, γόνιμου διαλόγου, και αντιπροτάσεων, δεν πρόκειται να υπάρξει.

Οπλιστείτε με υπομονή, και μεγάλη φαντασία. Και κυρίως με διάθεση για χιούμορ, αφού το γέλιο που θα κάνουμε, θα είναι πολύ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here