Ο φαρισαϊσμός ….. στις μέρες μας

0
1404

Με μεγάλη έκπληξη ακούσαμε τον κ.Δημητρίου να μιλάει για φαρισαϊσμό. Ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη του προηγούμενου δημ συμβουλίου. Ο εκφραστής του φαρισαϊσμού στο δημ συμβούλιο τις τελευταίες ημέρες, να μιλά για τέτοια φαινόμενα.

Είναι η ελάχιστη συνδρομή στον ανθρώπινo πόνο κ. Δημητρίου, η ελάχιστη  συμπαράσταση στις ανθρώπινες απώλειες και στις καταστροφές των οικογενειών αυτών των πολιτών, που τόσο βάναυσα επλήγησαν από τις θεομηνίες.

Ενός λεπτού σιγή, για τις ψυχές αυτών των ανθρώπων.

 

Θεσμικά τουλάχιστον για πολίτες που βρίσκονται μακριά από εμάς, ήταν η ελάχιστη πράξη στήριξης στον πόνο τους, και τις απώλειες τους.

Πόνο και απώλειες που έζησαν και οι δικοί μας συμπολίτες, που επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες. Όταν περιουσίες, κόποι μιας ζωής, οικονομίες καταστράφηκαν, στα πρόσφατα γεγονότα του καλοκαιριού σε Κάλαμο και Καπανδρίτι.

Κι εσύ με τόση ευκολία, με τόση αδιαφορία, με τόση ελαφρότητα, μαζί με όλους του συνοδοιπόρους σου, αρνήθηκες να παραστείς και να ψηφίσεις τα έργα αποκαταστάσεις των υποδομών, για αυτούς τους ανθρώπους.

 

Αν δεν είναι αυτό φαρισαϊσμός, τότε τι είναι; 

 

Να σου πούμε επίσης πως είναι πραγματική κοροϊδία, όταν θέλοντας να πεις, τι αλήθεια;, περί ευθυνών και προβλέψεων των ”Δημοτικών αρχόντων”, πως ένας δήμος απλά συνεπικουρεί κάποιες ενέργειες για την αποφυγή των φυσικών καταστροφών, και δεν μπορεί να υποκαταστήσει το επίσημο κράτος, διότι δεν έχει ούτε τα επαρκή χρήματα, ούτε τις ανάλογα εκπαιδευμένες υπηρεσίες αλλά ούτε και τα μέσα.

 

Και η ”αεροσπορά”, στις καμένες περιοχές που προτείνεις, δεν είναι επίτρεψέ μας, μια άμεση ενέργεια και πρωτοβουλία των διοικήσεων σε δημοτικό ή περιφερειακό επίπεδο, όσο η αποκατάσταση στην ομαλότητα της ζωής των δημοτών.

Έχουν ανάγκη την άμεση και απτή ανταπόδοση. Εκεί που προτίμησες να λείπεις, για λόγους που δεν εξήγησες ποτέ.

 

Οι απευθείας αναθέσεις, μετά από μια φυσική καταστροφή, έγκειται στους νόμους και τις διατάξεις του ελληνικού κράτους, και έχουν ακριβώς αυτό τον χαρακτήρα. Την γρήγορη και άμεση επέμβαση στο φυσικό περιβάλλον που έχει καταστραφεί, μετά από μια πυρκαϊά μια πλημμύρα, μια θεομηνία. Γιατί να είναι χαρούμενη η δημοτική αρχή, για αυτήν την εξέλιξη;

 

Κανε τον σταυρό σου, που καθαρίστηκαν γρήγορα τα ρέματα και διανοίχθεισαν μετά από πολλά χρόνια, κατασκευάστηκαν τοιχία αντιστήριξης, κόβονται τα καμμένα δένδρα και κατασκευάζονται κορμοφράγματα μέσα στην καρδιά του δάσους.

 

Και άσε τους ”ψεκασμούς” και της ”αεροσπορές”, σε δεύτερη φάση, όταν το δάσος θα χρειάζεται βοήθεια για την ανάπτυξή του και πάλι.

Και βοήθα τους πολίτες και τις οικογένειες που έχουν πραγματικές ανάγκες, προκειμένου να μην ζουν στον φόβο, προκειμένου να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

 

Αυτό λέγεται έμπρακτη στήριξη…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here