Μπλοφάρει,ή το εννοεί ο κύριος Οικονομάκος;

0
1754

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά μας, στις δηλώσεις Οικονομάκου, και το ξάφνιασμα και την αμηχανία που προκάλεσε, σε μεγάλο κομμάτι της Αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα στις τάξεις της Δυναμικής Πολιτείας και του στενού κύκλου του αρχηγού της.

Αίσθηση επίσης έχει προκαλέσει σε μας,και όχι μόνο, η θετική τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου Γιώργου Γαβριήλ(με διαδικτυακά σχόλια), υπέρ αυτής της κίνησης του κυρίου Οικονομάκου. Προεξόφλησε μάλιστα πως οι αντίπαλοι του θα τα βρουν σκούρα. Άραγε ο κύριος Γιασημάκης συμμερίζεται αυτή την θετική τοποθέτηση του κυρίου Γαβριήλ; Τι λέει για αυτό ο κύριος Χατζηιωάννου;

Δεν θα σταθούμε βέβαια σε αυτά,που για μας λίγη σημασία έχουν.Θα θέλαμε όμως δίνοντας συνέχεια στα όσα γράψαμε να μπούμε λίγο πιο “βαθιά” στα ενδότερα των εξελίξεων και να προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε τα όσα λέει, αλλά και τα όσα σκέφτεται ο κύριος Οικονομάκος.

Ξεπερνώντας το “αγκάθι” του Δικαστηρίου και θεωρώντας πως έχει πια επιχειρήματα, αποφάσισε να τερματίσει την “χειμερία νάρκη” στην οποία βρίσκονταν και να πάρει στα χέρια του τις εξελίξεις στο χώρο της Αντιπολίτευσης,μιας και είναι πασιφανής η αδυναμία και η ανυπαρξία του κυρίου Γιασημάκη και των συνεργατών του.Γνώριζε βεβαίως τόσο καιρό πως υπήρχε προσπάθεια από την πλευρά της Δυναμικής Πολιτείας να προσεταιριστεί τα “ορφανά του” στελέχη και πως οι πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση,είχαν ενταθεί.Γνώριζε επίσης πως οι προσπάθειες αυτές δεν είχαν καμιά πιθανότητα επιτυχίας, μιας και ο κύριος Γιασημάκης, δεν πείθει ούτε μικρό παιδί.Και τώρα θεώρησε πως είναι η ώρα να αναλάβει δράση.Προς απογοήτευση βεβαίως των “αιώνιων τρίτων”.

Που πάει όμως ο κύριος Οικονομάκος;Υπάρχει ομάδα;Υπάρχουν στελέχη;Υπάρχει σχέδιο;Υπάρχει στο ελάχιστο,εκείνη η θαυμαστή φλόγα, που κέρδισε το 2011;

Δυστυχώς για τον κύριο Οικονομάκο,τίποτα από όλα αυτά δεν υπάρχει.

Αποφάσισε μόνος του την επαναδραστηριοποίηση του και θεωρεί όπως πάντα, πως το πλήθος είναι υποχρεωμένο να τον ακολουθήσει.Και πως το σύμπαν θα συνομωτήσει εκ νέου προκειμένου να ξαναεκλεγεί Δήμαρχος.Φρούδες Ελπίδες.

Τα κορυφαία στελέχη του Οράματος Δημιουργίας  είτε έχουν αδρανήσει,είτε έχουν μεταγραφεί σε άλλες πολιτείες, είτε έχουν απογοητευτεί από τα όσα συνέβησαν.Νέα στελέχη δεν υπάρχουν, μιας και δύσκολα πια κάποιος λογικός και νοήμων άνθρωπος, θα μπει στην διαδικασία να ανοιχτεί στον “στίβο” της Πολιτικής,και να  διεκδικήσει το οτιδήποτε.Συνθήματα “πιασάρικα” εννοείτε επίσης πως δεν υπάρχουν,μιας και εξαντλήθηκαν μαζί με το “ηθικό πλεονέκτημα” των “καλών παιδιών”.

Άρα που πάει ο κύριος Οικονομάκος; Μπλοφάρει; Ή το εννοεί;

Είναι μόνος του;Ή έχει σκληρό πυρήνα που άντεξε και ετοιμάζεται να αντεπιτεθεί;

Εμείς λέμε,πως ούτε μπλοφάρει,αλλά ούτε και σκληρό πυρήνα έχει.Επιχειρεί έξυπνα, να καταλάβει έναν χώρο που κατοικείται από “ανύπαρκτους” κατοίκους.Και τους αιφνιδιάζει.

Είναι βέβαιο πως θα τους δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα και πως θα τους ξαναστείλει στα χαμηλά.Όπως είναι βέβαιο και κάτι άλλο.Πως με όλη αυτή την διαδικασία, κάποιος χαμογελά με ελαφρύ, αλλά τεράστιο χαμόγελο.Με την κοινή λογική,εύκολα κάποιος αντιλαμβάνεται ποιον εννοούμε.

Θα αναμένουμε τις όποιες εξελίξεις και θα είμαστε εδώ για να σας ενημερώνουμε.Με τον μοναδικό τρόπο που τόσο σας αρέσει και τόσο σας έλειπε,χρόνια τώρα.

Ο Γύλος.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here