Η Αποκριάτικη Ιστορία του Ανδρέα,που νόμιζε πως ήταν άλλος.

0
1415

Μια φορά και έναν καιρό σε ένα παραθαλάσσιο χωριό ζούσε ένα αγόρι που το έλεγαν Ανδρέα.

Από μικρό είχε φανεί πως ήταν ένα παιδί πρόσχαρο,ευγενικό και εργατικό.Είχε φανεί όμως και κάτι άλλο.Είχε ένα μικρό ελάττωμα. Πίστευε πως ήταν κάτι άλλο. Πίστευε πως γεννήθηκε για να γίνει αρχηγός. Και έχτισε την ζωή του πάνω σε αυτό. Άρχισε να συμμετέχει στα κοινά, θεωρώντας πως προσφέρει και πως ο κόσμος τον είχε ανάγκη.Άρχισε να προσπαθεί να μιλήσει άλλη γλώσσα, την οποία δεν κατείχε και να γράψει πράγματα τα οποία δεν μπορούσε να συνθέσει.

Το πράγμα έγινε ακόμα χειρότερο, όταν σε κάποια φάση της ζωής, κατάφερε να εκλεγεί στο τοπικό Συμβούλιο του χωριού.Εκεί πια η φαντασία του απογειώθηκε.

Βρήκε και έναν πνευματικό οδηγό, που κάλυπτε τα κενά του, στην γραφή και στην ανάγνωση και πίστεψε πια πως ήρθε η ώρα να κατακτήσει τον κόσμο.

Απίστευτες οι ομιλίες του , προκαλούσαν το ακράτητο γέλιο, ακόμα και στους συνοδοιπόρους του, οι οποίοι κάθε φορά που άρχιζε να μιλά, σκουντιόντουσαν και “κλωτσούσαν” ο ένας τον άλλο , μην μπορώντας να αντέξουν τις αξεπέραστες ασυναρτησίες του. Και εκείνος με στόμφο και με εκπληκτικό ύφος, χιλίων καρδιναλίων και βάλε, συνέχιζε να αραδιάζει κοσμοθεωρείες που δεν πατούσαν πουθενά και να χαρίζει άφθονο και απλόχερα γέλιο, σε όσους ήταν τυχεροί και άντεχαν να τον αντιμετωπίζουν με κατανόηση και κέφι.

Εν τω μεταξύ τα κείμενα του ήταν εμπνευσμένα και διαφορετικά.Έγραφε για κάθε τι που απασχολούσε αυτή την κοινωνία.Από το κοριτσάκι με τα σπίρτα, μέχρι τον τρόπο που θα λυθεί το πρόβλημα της κρίσης. Σε κάθε απλό αναγνώστη γινόταν εύκολα αντιληπτό, πως τα γραπτά τα είχε συνθέσει άλλο χέρι.Μόνο ο Ανδρέας πίστευε πως αυτό δεν το αντιλαμβανόταν κανείς.Εν τω μεταξύ άσχετο, αλλά και σχετικό, όλοι γνώριζαν πως στο Σχολείο, στην Έκθεση έπαιρνε πάντα βαθμό κάτω από την βάση………..

Κάποια στιγμή, λόγω της έπαρσης αλλά και της πνευματικής συμβουλής, αποχώρησε από την ομάδα του Τοπικού Συμβουλίου που συμμετείχε, διαλύοντας την και άνοιξε τα φτερά του, θεωρώντας πως ήρθε η ώρα να κατακτήσει την κορυφή.

Με την πνευματική Συμβουλή , ανά χείρας, πέρασε από διάφορες ομάδες, σκορπώντας παντού απίστευτο γέλιο, αλλά και προσφέροντας διάφορες παραστάσεις που όσοι συμμετείχαν τις θυμούνται και τις αναπολούν και τελικά κατέληξε σε μια ομάδα, που του πρόσφερε την ευκαιρία να αποκτήσει και πάλι εξουσία και βήμα προβολής.

Η Πνευματική συμβουλή βοήθησε απίστευτα σε αυτό.Να σημειώσουμε εδώ, πως ο Ανδρέας την τελευταία στιγμή, αποχώρησε από μια ομάδα , στην οποία είχε δηλώσει πως θα συμμετείχε.Οι κακές γλώσσες λένε, πως  και εδώ η πνευματική συμβουλή, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Λάθος επιλογή βέβαια, όπως απέδειξε η Ιστορία, μιας και η πρώτη ομάδα που συμμετείχε κέρδισε, ενώ η δεύτερη και τελική επιλογή, καταποντίστηκε……

Όχι,όχι μην γελιέστε.Δεν απέδωσε ευθύνες στην πνευματική συμβουλή. Τουναντίον. Συνέχισε να την χρησιμοποιεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Εκείνος όταν μιλούσε, σκορπούσε απίστευτο γέλιο και η πνευματική συμβουλή συνέχιζε να γράφει , αλλά χρησιμοποιώντας σαν συγγραφέα τον Ανδρέα, πως έτσι πίστευε πως ήταν άλλος…….

Ο Κόσμος βέβαια ήξερε πως ήταν ο Ανδρέας.

Στην επόμενη εκλογική διαδικασία, συμμετείχε και πάλι με την ομάδα που του πρότεινε η πνευματική συμβουλή και πάλι καταποντίστηκε……

Έκανε ένα μικρό διάλειμμα, αυτοσυγκέντρωσης και περισυλλογής και μετά από λίγο ξαναεμφανίστηκε στο προσκήνιο, πιο Ανδρέας από ποτέ…….

Ίδιος απαράλλαχτος, με ύφος καθηγητή Πανεπιστημίου, με ακατάσχετη, ακατανόητη φρασεολογία, αλλά και με εκπληκτικά γραπτά………..

Όσοι πίστεψαν πως ο Ανδρέας άλλαξε και πήρε μάθημα από την μέχρι τώρα πορεία του, έκαναν λάθος.Ο Ανδρέας δηλώνει παρών.Και αυτές τις μέρες μάλιστα, που ήρθαν οι Απόκριες, γνωρίζοντας πως επιτρέπονται οι μεταμφιέσεις και οι παρλάτες, ετοιμάζει εκπληκτικές ομιλίες και υπέροχα γραπτά…..

Αυτή ήταν η υπέροχη Ιστορία του Ανδρέα που νόμιζε πως ήταν άλλος.Και που νόμιζε πως και ο κόσμος νόμιζε πως ήταν άλλος.

Και που δεν κατάλαβε ποτέ, πως ο κόσμος ήξερε πως ήταν ο Ανδρέας……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here