Ήλθαν…είδαν….και απήλθαν.Μια βράβευση με τεράστιο νόημα…..

0
3042

Την προηγούμενη Κυριακή έγινε η κοπή της πίτας του ΝΠΔΔ, στο κέντρο Atlantis. Μια εκδήλωση με ιδιαίτερη σημασία και πολλά μηνύματα, μετά από τα γεγονότα του περιβόητου τιμολογίου, που εκδόθηκε για την κάλυψη των αναγκών του παιδικού σταθμού στον Κάλαμο.

Μια ιστορία που απασχόλησε ιδιαίτερα τους κ. Γιασημάκη και Χατζηιωάννου, και φυσικά το κύριο ηλεκτρονικο μέσο επικοινωνίας τους το προηγούμενο δίμηνο, προσπαθώντας να κτίσουν αντιπολιτευτικό λόγο για μια διαδικασία, που φυσικά δεν ήταν σύννομη, αλλά αποδείχτηκε αναγκαία για να λειτουργήσει ο παιδικός σταθμός του Καλάμου στην ώρα του, την 1ην Σεπτεμβρίου. Για ένα ποσό 300ε (που τεχνηέντως ποτέ δεν ανέφεραν όποτε παρατηρούσαν την πράξη αυτή), οι αδέκαστοι και αυστηροί ελεγκτές της νομιμότητας και της ”ηθικής τάξης” των Δημοτικών συμβουλίων, ήρθαν από κοντά να δουν τις «συνέπειες της πολίτικης τους», και πόσο κακό κατάφεραν να κάνουν στον Πρόεδρο, προσπαθώντας να επαναλαμβάνουν σε κάθε γραπτή ή προφορική αναφορά τους, το ατυχές γεγονός.

Η απάντηση νομίζω πως ήρθε πολύ γρήγορα, από τις πρώτες ημέρες, αλλά επαληθεύτηκε και στην προχθεσινή γιορτή του ΝΠΔΔ, από τον κόσμο που κατέκλυσε την αίθουσα. Υπολογίζουμε πως πάνω από 300 άτομα ήταν εκεί, να τιμήσουν με την παρουσία τους τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τον ίδιο τον Πρόεδρο, και να στηρίξουν με την παρουσία τους  τις αποφάσεις  και τον τρόπο που λειτουργούν και παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Και επειδή όλα κάποτε τελειώνουν, και μένουν μόνο η σκληρές κριτικές και οι άγονες πολιτικές, όταν θα έχουν περάσει τα χρόνια, και θα είμαστε όλοι εδώ να ζούμε στον μικρόκοσμο της κοινωνίας μας, έχουμε μεγάλη απορία να δούμε τον τρόπο που θα θυμόμαστε την δημιουργία αυτών  των  αστείων καταστάσεων. Αυτές τις κουβέντες που λέγονται και προσπαθούν να θίξουν ανθρώπους, που τους γνωρίζουμε χρόνια, που είναι γνωστό το ήθος τους, που έχουμε συνεργαστεί μαζί τους, που δεν τους έφεραν οι συγκυρίες κοντά μας, αλλά στο παρελθόν ήταν επιλογή μας η συνεργασία τους.

Όχι για όλους όμως. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Το αποδεικνύει η κοινωνία μας, η καθημερινή συναναστροφή μας, τα γεγονότα.

Και όταν προτάθηκε να βραβευτεί το παιδί του κ.Χατζηιωάννου, από τον ίδιο τον Πρόεδρο όπως μαθαίνουμε, δεν επέτρεψε σε κανένα να φέρει την  παραμικρή αντίρρηση. Όλοι στήριξαν την επιλογή του, και τον επικρότησαν για αυτό. Και το έπραξε με μεγαλείο ψυχής και πραγματικά αισθήματα συμπάθειας και αναγνώρισης των δυνατοτήτων του.

Μπράβο σε αυτό το παιδί, που έχει δοθεί με την ψυχή του στον αθλητισμό. Μπράβο και σε κάποιους που μπορούν να ξεπερνούν τις μικρότητες και τις κακίες, που είναι εφήμερες και παροδικές.

Και μπράβο σε αυτούς που άντεξαν και περίμεναν να ζήσουν την βράβευση αυτή, εν αντίθεση με κάποιους που δεν τα κατάφεραν να αντιληφθούν την δύναμη της στιγμής, της αναγνώρισης, της μεγαλοκαρδίας κάποιων, και απλά……. απήλθαν. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here