Απόκριες στο Μαρκόπουλο. Αναβίωση παλαιότερων εποχών…

0
1422

Την τελευταία Κυριακή της αποκριάς βρεθήκαμε στο Μαρκόπουλο, προσκεκλημένοι του κ.Μαγκλάρα Δημήτρη, τοπικού προέδρου του χωριού, και του πολιτιστικού συλλόγου γυναικών  ”Καρυάτιδες”, που λειτουργεί με νέα Πρόεδρο και διοικητικό συμβούλιο.

Η προσπάθειά τους, αυτή η μικρή αποκριάτικη γιορτή που οργάνωσαν από κοινού, είχε πολλά χρόνια να γίνει με τέτοια επιτυχία και τόσο πολύ κόσμο.

Η αλήθεια είναι πως τα προηγούμενα χρόνια είχε ατονίσει αυτό το δρώμενο στο χωριό. Φέτος όμως, με πολύ δουλειά και μεγάλη αφοσίωση, οι διοργανωτές κατάφεραν να επαναφέρουν τον κόσμο στην πλατεία και να τελέσουν μια γιορτή άνευ προηγουμένου. Ήταν τόσος ο κόσμος, που εντυπωσιάστηκαν ακόμα και οι ίδιοι!!!!

Ο λόγος είναι απλός. Όλοι οι συμμετέχοντες ένιωσαν την ζεστασιά και το οικογενειακό κλίμα που επικρατούσε, κάνοντας τους όλο τον κόσμο, μια παρέα. Χόρεψαν γύρω από το γαϊτανάκι και την φωτιά που είχαν ανάψει στο κέντρο της πλατείας, τραγούδησαν με την καρδιά τους, χάρη στην μουσική εγκατάσταση που είχε παραχωρήσει το ΝΠΔΔ του Δήμου, και κατανάλωσαν το πλούσιο τραπέζι που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού με παραδοσιακές πίτες, αλλά και χορηγίες από όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις και την τοπική κοινότητα.

Μια άψογη οργανωτικά εκδήλωση, που κατάφερε να δώσει στιγμές ξεγνοιασιάς στους κατοίκους και τους επισκέπτες, θυμίζοντας παλιές καλές εποχές όταν ο κόσμος βρίσκονταν γύρω από το ίδιο τραπέζι. Τότε που δεν υπήρχαν διαφορές, και η αγάπη για τον συνάνθρωπο, ήταν έκδηλη σε όλες της φάσεις της καθημερινής ζωής.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους κοπίασαν για την εκδήλωση αυτή, ιδιαιτέρως στα στελέχη της Δημοτικής Ενότητας που πρόσφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Είμαστε σίγουροι πως αυτή η επιτυχία, θα είναι το έναυσμα και για άλλες τέτοιου μεγέθους δράσεις. Άλλωστε ο Πρόεδρος του χωριού, έχει αποδείξει πως δεν επαναπαύεται με τίποτα, και αναζητά συνεχώς τρόπους, να επαναφέρει την χαμένη αίγλη του χωριού, τότε που πρωτοστατούσε στην κοινωνική ζωή του τόπου, και όλης της ευρύτερης περιοχής.

Καλή επιτυχία σε ότι και εάν κάνει και καλή σαρακοστή σε όλους!!!!!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here