Καλό είναι να θυμόμαστε…(Με μέθοδο, με οργάνωση, με αξιοπρέπεια και κυρίως με αγάπη…)

0
1625
Σε πραγματικό πανικό το επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοτικής Αρχής και προσωπικά ο Νέος Δήμαρχος, προσπαθούν να «αναχαιτίσουν» τα φίλια πυρά από τον μέχρι πρότινος «φίλο», «επαγγελματία λειτουργό» της Δημοσιογραφίας και ανυπέρβλητο υπερασπιστή της αλήθειας, διαχρονικά, στον Δήμο Ωρωπού. Δεν θα θέλαμε να είμαστε στην θέση της συντακτικής ομάδας του OROPOSVOICE, που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, αποκρύπτοντας την βαθιά σήψη και την τεράστια εσωτερική φαγωμάρα που έχει πέσει στα εσωτερικά του συνδυασμού των «Υπευθύνων»…

Πώς να κρύψεις την γκάφα ολκής του πρώτου «βιολιού της Δημοτικής Αρχής» και επιστήθιου φίλου του Νέου Δημάρχου, που στην αγωνία του για αυτοπροβολή και επίδειξη έργου, αξιώθηκε να προσπαθεί να παρουσιάσει την βοήθεια του κράτους(Περιφέρεια Αττικής) σαν έργο του Νομικού Προσώπου που προΐσταται και κατ’επέκταση της Δημοτικής Αρχής!

 

Γράφουν λοιπόν: «…με υποκρισία δηλαδή και με προκατάληψη, που δεν αρμόζει, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κοινωνικές δομές και για πράξεις υποχρέωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης…» μια δική τους φράση που εδώ ταιριάζει, γάντι!

Συνεχίζοντας, θα το κάνουμε και αυτό και θα αναδημοσιεύσουμε απάντηση του «Ιερού Λιβανιστηριού της Δημοτικής Αρχής», μια και για πρώτη φορά συμφωνούμε μαζί του! «… επίσης, μια είδηση όταν δεν αναφέρει την πηγή της, χρεώνεται σε όποιον φαίνεται να την κομίζει, πόσο δε μάλλον όταν αυτός εκπροσωπεί ένα θεσμικό όργανο. Πέρα όμως από όλα αυτά, εγώ πιστεύω ότι με την ανθρώπινη ανάγκη, κανένας δεν μπορεί να κάνει πολιτική ή να πέφτει στην παγίδα της..! Είναι κάτι που με ξεπερνάει! Τώρα όσο για την υπομονή… αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι ο κάθε ασυμβίβαστος έχει απεριόριστη!..» Μάλιστα! Αυτά συνέβηκαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε και σήμερα, οι δεύτεροι στην τάξη ανώνυμοι συντάκτες του επικοινωνιακού σίτε της παράταξής τους, προσπαθούν για άλλη μια φορά να αποπροσανατολίσουν.

Εις μάτην κύριοι.

Ο κόσμος θυμάται και δεν ξεχνά! Όλοι οι Δημότες του Δήμου μας γνωρίζουν καλά πως η σύσταση και η δημιουργία των κοινωνικών δομών του Δήμου μας, έχουν ονοματεπώνυμο. Αυτό του εμπνευστή τους, του δημιουργού και του ακούραστου ανθρώπου που με υπερπροσπάθεια, και ανθρωπιά, έδωσε αξιοπρέπεια στην ανάγκη εκατοντάδων οικογενειών που πλήγηκαν κατά την δεκαετή κρίση. Ήταν αυτός που εξάλειψε τα απάνθρωπα συσσίτια με τα ταψιά στο πάτωμα, από τα υπόλοιπα του στρατοπέδου του Αυλώνα και έτεινε ένα χέρι βοηθείας και ανθρωπισμού και αγάπης στους συνδημότες μας που υπέφεραν… ο κ.Θωμάς Ρούσσης, υπήρξε ο στυλοβάτης και ο διαμορφωτής των κοινωνικών δομών στον Δήμο Ωρωπού και όσο προσπαθείτε να το παραβλέπετε, θα εξευτελίζεστε με τρόπους όπως αυτούς που είδαμε από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΩ!

Θα συνεχίσουμε με αναδημοσίευση κειμένου της 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, όταν σχεδόν υλοποιήθηκε και ξεκίνησε η λειτουργία του Κοινωνικού Μαγειρείου, παντοπωλείου, φαρμακείου και άλλων προσφορών στις αδύνατες κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας.

Υ.Γ: Τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια αν ευσταθούν οι πληροφορίες που διοχετεύσατε στο κείμενο σας, πως «αντί για 115 γεύματα που δίνονταν μέχρι τώρα, 250 τα οποία μαγειρεύονται την ίδια μέρα και διανέμονται αυτόματα σε όλο τον Δήμο Ωρωπού…»είναι αλήθεια.

Εύγε! Απλά να θυμίσουμε μια σοβαρότατη παράλειψη. Ο αριθμός 115, αφορούσε οικογένειες και όχι γεύματα! Κάποιο λάθος έχετε κάνει!..

21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Από την αρχή της εβδομάδας ξεκίνησε την λειτουργία του, το Κοινωνικό Δημοτικό
Μαγειρείο, για την παροχή του συσσιτίου. Μια πολυαναμενόμενη κοινωνική δομή,
και μια τεράστια βοήθεια στους ανήμπορους δημότες μας που βρίσκονται σε
δύσκολη θέση.
Είναι θλιβερό να μιλάμε σήμερα για ακραία φτώχεια και οικογένειες που δεν έχουν
να σιτιστούν. Άνθρωποι που δεν έχουν το βασικό μέσο να ζήσουν, αυτό της
καθημερινής διατροφής τους. Λυπηρές καταστάσεις, και δύσκολες συνθήκες, που
ειλικρινά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως συμβαίνουν στον δήμο μας.
Πιστεύαμε πως οι στενές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των ανθρώπων στα
χωριά μας, και ότι λίγο έως περισσότερο γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην διπλανή
πόρτα των γειτόνων μας, συμπεραίναμε πως η αλληλεγγύη και ο απλός ανθρωπισμός,
θα είχε καταστείλει τέτοιες ακραίες περιπτώσεις.
Η κατάσταση είναι δραματική, με την πληροφόρηση που μας έδωσαν οι άνθρωποι
που εργάζονται στις κοινωνικές δομές, δυστυχώς μεγαλώνει.
Ενημερώνουμε πως σύμφωνα με τις λίστες των δικαιούχων που διατηρούν οι
κοινωνικές δομές 110 οικογένειες σιτίζονται καθημερινά από τις δομές. Περίπου 200
μερίδες παρασκευάζονται και διανέμονται καθημερινά, εξαιρουμένων οικογενειών
που βρίσκονται σε απομακρυσμένες δημοτικές ενότητες από την περιφέρεια
Ωρωπίων. Ένα πρόβλημα που έχει εντοπιστεί, και θα αντιμετωπίσει πολύ σύντομα η δημοτική αρχή, με παρασκευή περισσότερων μερίδων, και μεταφορά τους όποτε και όπου
ζητηθεί.
Οι εγκαταστάσεις είναι άριστες. Όλες οι προδιαγραφές υγιεινής εφαρμόζονται και
τηρούνται με ευλάβεια από τους εργαζόμενους, που με ιδιαίτερη αγάπη και τεράστια διακριτικότητα, παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Σε υπερσύγχρονα παρασκευαστήρια, μηχανήματα και συσκευές τελευταίας τεχνολογίας, ειδική μέριμνα των παρασκευών με διατροφολόγιο, υγιεινά και ανθρώπινα, μαγειρεύεται το φαγητό. Συσκευάζεται και διανέμεται με την πρέπουσα αξιοπρέπεια, φροντίδα, και κυρίως επάρκεια, σε ελάχιστο χρόνο. Τελειώσαμε οριστικά με την εξάρτησή μας από το στρατόπεδο του Αυλώνα, και τις τραγελαφικές καταστάσεις που διαδραματίζονταν κατά το παρελθόν.
 Ο απλός καθημερινός χαρακτήρας των εμπλεκομένων εργαζόμενων και στελεχών, το
βάρος της ευθύνης που έχουν επωμιστεί, και ο ιδιαίτερος τρόπος αντιμετώπισης του
κάθε ατόμου ξεχωριστά, έχουν κερδίσει τα εύσημα από τους δικαιούχους,
μετατρέποντας την όλη δομή σε μια τεράστια οικογένεια.
Το έργο που συντελείται, είναι πρωτόγνωρο. Με συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες,
ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και προϊόντα (τρόφιμα μακράς ή μικρής
διάρκειας, νωπά τρόφιμα, ρουχισμό, παιδικά παιχνίδια, σχολικά είδη), και ότι

μπορείτε να φανταστείτε που προκύπτουν από προσφορές συμπολιτών μας, έχει διαμορφώσει ένα οικογενειακό κλίμα και μια αρμονική σχέση, πέρα από τα διαδικαστικά.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους προσπάθησαν και υλοποίησαν αυτές τις σύγχρονες δομές. Είναι άξιοι επαίνου, όλοι όσοι οραματίστηκα και πίστεψαν στον ανθρώπινο χαρακτήρα και στην πραγματική παροχή βοηθείας για τους συνδημότες μας.

Και ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους εργαζόμενους, που καταφέρνουν καθημερινά να κερδίζουν την εμπιστοσύνη και την αγάπη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που αναγνωρίζουν το πραγματικό ενδιαφέρον και την αγάπη της προσφοράς τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here