ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΝΕΩΝ ΠΑΛΑΤΙΩΝ.

0
1850

Ο Πολιτιστικός και Πνευματικός Όμιλος Νέων Παλατίων ιδρύθηκε το 1982 και είναι ο θεματοφύλακας των εθίμων και της πολιτιστικής κληρονομιάς των Παλατιανών, φροντίζοντας να κάνει γνωστή την αξιέπαινη προσπάθεια όλων τους για τη διατήρησή του στο χρόνο και την διαχρονικότητά του από γενιά σε γενιά. Η προσπάθειά του να αντέξει στο χρόνο είναι αέναη. Εκδηλώσεις, αναβίωση εθίμων και αναπαραστάσεις διαφόρων στιγμών που αφορούν το χωριό που άφησαν πίσω οι πρόγονοί μας είναι λίγες από τις δράσεις του Ομίλου. Δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την ύπαρξη μουσείου στον επάνω όροφο του κτηρίου που στεγάζεται ο Πολιτιστικός και Πνευματικός Όμιλος. Ένα μουσείο που τον πλούτο του δεν τον ορίζει ο αριθμός των εκθεμάτων και η υλική τους αξία αλλά η τεράστια συναισθηματική αξία που κουβαλάει το καθένα από αυτά. Φορεσιές, κεντήματα, χειρόγραφα, φωτογραφίες, είδη καθημερινής χρήσης είναι μερικά από τα αντικείμενα που ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει και ο Παλατιανός και η Παλατιανή μόχθησαν για να φέρουν από την πατρίδα που άφηναν πίσω το 1922.

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση

  • ΓΕΩΡ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 10
  • 19015 Oropós, Greece
 ======================================================
Πολιτιστικός Όμιλος Νέων Παλατίων στο facebook:

http://marmaras-island.blogspot.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ: Βρήκαμε και αναδημοσιεύουμε ένα υπέροχο κομμάτι,που αναδεικνύει την αξία και την σημασία του Μουσείου του Συλλόγου των Παλατιανών,με αφορμή την επίσκεψη του Σχολείου από την Ιταλία.

Ένα πραγματικό κόσμημα που θα μπορούσε από μόνο του να αποτελέσει έναν πόλο έλξης δεκάδων ανθρώπων στην περιοχή μας.

Μεγάλο ποσοστό στην οργάνωση του Μουσείου,και όχι μόνον,οφείλεται στην προηγούμενη Διοίκηση και στον Πρόεδρο της Θεόφιλο Μηλιόγλου, που με αυταπάρνηση και συνεχή αγώνα κατάφερε να δημιουργήσει αυτό το πραγματικό κόσμημα, που γνώμη μας είναι , πως δεν θα έπρεπε να μην υπάρχει ούτε ένας κάτοικος της περιοχής μας, που να μην το έχει επισκεφθεί.Η Νέα Διοίκηση υπό τον Μιχάλη Πολυχρόνη καλείται να συνεχίσει αυτό το τεράστιο έργο και εμείς πραγματικά της ευχόμαστε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, με την ίδια δυναμική και με τον ίδιο ζήλο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here