Μια υπέροχη βραδιά,μνήμης και Ιστορικής Αλήθειας, με τον Θανάση Γραμμένο.

0
1797

Την Κυριακή το απόγευμα, στον νέο ανακαινισμένο χώρο Πολιτισμού, των Παλαιών Φυλακών Ωρωπού, γίναμε μάρτυρες και κοινωνοί μιας υπέροχης φιλολογικής,ιστορικής, αλλά και βαθιά πολιτικής βραδιάς, με της παρουσίαση του βιβλίου του συμπολίτη μας Θανάση Γραμμένου, με τίτλο,Ορθόδοξος Αμερικάνος και με θέμα την ζωή και την δράση του Αρχεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιακώβου.

Ο Θανάσης Γραμμένος με σεβασμό τόσο στο πρόσωπο του Αρχεπισκόπου, αλλά και με απόλυτη προσήλωση στην αναζήτηση της Ιστορικής Αλήθειας, επιχειρεί στο έργο του, να εξηγήσει τις πράξεις και τις σκέψεις του Ιάκωβου, ψάχνοντας τα γεγονότα σε όλες τους τις διαστάσεις και μη μένοντας στο φαίνεσθαι και σε αυτό που μέχρι τώρα ξέραμε και θεωρούσαμε σαν αλήθεια.

Και το καταφέρνει θαυμάσια αυτό, όπως τόνισαν και όσοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι πήραν τον λόγο προλογίζοντας και καλωσορίζοντας το υπέροχο αυτό βιβλίο.

Δίνει πτυχές και λεπτομέρειες , άγνωστες στο ευρύ κοινό και επανακαθορίζει ριζικά την άποψη μας, για το αμφιλεγόμενο πρόσωπο του Ιάκωβου, μιας και μπαίνει το ερώτημα, μήπως πίσω από όλες τις ενέργειές του(ανεξάρτητα με ποιον τρόπο τις έκανε), κρύβεται η αγάπη για την Ελλάδα και η προσπάθεια για την προώθηση των Εθνικών θέσεων, με οποιοδήποτε κόστος.

Αξίζει πραγματικά το μπράβο και τον θαυμασμό όλων μας, ο λαμπρός αυτός νέος συμπολίτης μας, γιατί σε μια εποχή που συνταράσσεται από γεγονότα και καταστάσεις πολιτιστικής και ηθικής οπισθοδρόμησης, έχει το θάρρος και το “θράσος” να αναζητεί αλήθειες και αξίες, που και λείπουν και κοστίζουν, στο να ξαναγίνει η Ελλάδα μας χώρα πολιτισμού και ιστορικού μεγαλείου και στο να ξανακερδίσουμε τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ειρήνης, της Ανθρωπιάς και της αγάπης προς το συνάνθρωπο(ανεξαρτήτως χρώματος και φυλής).

Το βιβλίο προλόγισαν μεταξύ των άλλων ο πρώην Υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, ο καθηγητής Αλέξανδρος Κιτρόεφ,αλλά και η καταπληκτική φιλόλογος, δημοσιογράφος και συγγραφέας  Ευτυχία Καρύδη-Φαράκου, που ξεκινώντας από μια συγκινητική ιστορική περιγραφή πραγματικών γεγονότων, που συνέβησαν στον χώρο των Φυλακών Ωρωπού και δένοντας ιστορικά αλλά και λογοτεχνικά την διήγηση της, με το θέμα του βιβλίου, κατέληξε να πει συγκινημένη, πως ο μαθητής της(Θανάσης Γραμμένος ), την ξεπέρασε.

Υπέροχη τέλος , αλλά και βαθιά ανθρώπινη και συγκινητική ήταν και η ομιλία του συγγραφέα, που αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους, “ξετύλιξε” τις σκέψεις και τις απόψεις του, με σαφήνεια, με μετριοπάθεια και με σεβασμό, απέναντι στα Ιστορικά γεγονότα αλλά και στα όσα καταθέτει στο βιβλίο του.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια, στον νέο αυτόν συμπολίτη μας και θα πρέπει το βιβλίο του να αγαπηθεί από όλους μας και να μην λείπει από κανένα σπίτι, όχι χατιρικά και λόγω εντοπιότητας αλλά επειδή το αξίζει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here