Η Ελληνική Μακεδονία,είναι Ελληνική.

0
1127

Προσπάθησα να γράψω κάποια άρθρα ώστε να αφυπνίσω, ώστε να εξηγήσω κάποια πράματα που είναι πραγματικά και κάποια άλλα τα οποία μας φαίνονται πραγματικά απλώς διότι έτσι τα διδαχθήκαμε δίχως ποτέ να χρειαστεί να τα αμφισβητήσουμε.

Σίγουρα όταν από μικρό παιδί τα μόνα που ακούς και μαθαίνεις σε αυτή τη χώρα είναι ότι εσύ ανακάλυψες την δημοκρατία, ότι είσαι η πιο όμορφη χώρα στον κόσμο , ότι οι Έλληνες είναι ο πιο έξυπνος λαός στον κόσμο λογικό να πιστεύεις αυταπόδεικτα ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική χωρίς ποτέ να έχεις διαβάσει ένα ρημάδι ιστορικό να βιβλίο να ξεστραβωθείς Το μόνο που κάνεις είναι να παπαγαλίζεις ότι η κυβέρνηση πουλάει τη χώρα, προδίδει το έθνος, τον λαό και πάμε να ξεσηκωθούμε και που είναι η εκκλησία, που είναι ο στρατός και τρέμουν τα κόκκαλα των προγόνων μας και α και ου.

Ξέρετε πως λέει όλος ο κόσμος, έξω από την Ελλαδίτσα μας την δημοκρατία από πάνω μας; ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Σκέτο. Στο Eurobasket του 2011 η δημοκρατία χωρίς όνομα έφτασα μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης για όποιον δε θυμάται. Επίσης , για όποιον δε θυμάται δείτε πως ανέφερε αυτή τη χώρα όλη η Ευρώπη:            https://en.m.wikipedia.org/wiki/EuroBasket_2011

Η χώρα αυτή αναγνωρίζεται ως Μακεδονία από τις περισσότερες χώρες στον κόσμο. Η Ελλάδα την αναφέρει και συμφώνησε στην προσωρινή ονομασία ως ΠΓΔΜ δηλαδή Πρώην (χρονικός προσδιορισμός) Γιουγκοσλαβική (Γεωγραφική ) Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Άρα η Ελλάδα αποδέχεται τον όρο Μακεδονία. Γιατί;

Διότι το 300π.Χ στην περιοχή που είναι αυτό το κράτος σήμερα ζούσαν Έλληνες και εντάσσονταν στην Μακεδονία του Μέγα Αλέξανδρου. Ρωτώντας τότε έναν κάτοικο που ζούσε σε αυτή την περιοχή «Που μένεις ;»  θα σου απαντούσε « Μένω στην Μακεδονία» .

Την Ελλάδα αργότερα την κατέλαβαν οι Ρωμαίοι, αργότερα η αυτοκρατορία διεσπάσθει σε Δυτική και Ανατολική. Τότε τον 8ο και τον 9ο αιώνα μ.Χ εγκαταστάθηκαν σε αυτές τις περιοχές μεγάλοι πληθυσμοί σλαβικών φύλων. Στην αρχή ζούσαν μαζί με τους ήδη εκεί εγκατεστημένους Έλληνες αργότερα έμειναν περισσότεροι Σλάβοι. Αν ρωτούσες τον 12ο αιώνα κάποιον που ζούσε στην περιοχή των σημερινών Σκοπίων «Που μένεις;» θα σου απαντούσε «Јас живеам во Македонија» δηλαδή «Μένω στη Μακεδονία». Εκεί γεννήθηκε ο παππούς και προπάππους του και οι πρόγονοι του στην Μακεδονία όπου εγκαταστάθηκαν οι σλαβικοί πληθυσμοί. Ήρθαν σε έναν τόπο που λέγονταν Μακεδονία και εκεί παρέμειναν τόσους αιώνες.

Είναι πολύ μεγάλη ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η χώρα δικαίως έχει τον όρο Μακεδονία διότι έτσι προσδιορίζονται από την ημέρα που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή που ονομαζόταν πριν έρθουν Μακεδονία. Το ζήτημα είναι:

  1. Να διακρίνεται η κρατική οντότητα αυτή με το γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας. Συνεπώς, χρειαζόμαστε έναν προσδιορισμό μπροστά από το Μακεδονία που θα την ξεχωρίζει από αυτή του ελληνικού κράτους.
  2. Να γίνεται διάκριση ότι οι σλαβικοί πληθυσμοί δεν είναι κληρονόμοι του ελληνικού πολιτισμού και ότι απλώς εγκαταστάθηκαν σε αυτή την περιοχή αργότερα.

Η συμφωνία που φέρνουν Τσίπρας και Ζαεφ λύνει αυτό το πρόβλημα και ικανοποιεί τα δύο αυτά παραπάνω ζητούμενα. Η Βόρεια Μακεδονία διακρίνεται από την ελληνική Μακεδονία. Δεν θα αναφέρεται πλέον ως σκέτη Μακεδονία δημιουργώντας σύγχυση με την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας. Επιπρόσθετα, γίνεται σαφές πως οι σλαβικοί πληθυσμοί αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της  ελληνιστικής περιόδου.

Η Ελλάδα είναι ένα κράτος πολύ αδύναμο σε μια πολύ θερμή γειτονιά. Η Τουρκία δίπλα μας, μια χώρα 90.000.000 ανθρώπων γίνεται δυνατή και προσπαθεί να ηγηθεί μιας μουσουλμανικής συμμαχίας στην πάμπλουτη μέση Ανατολή ενώ οι εθνικισμοί στα Βαλκάνια και στις πρώην κομμουνιστικές χώρες αποσταθεροποιούν το υπάρχον σύστημα με πολύ αρνητικά αποτελέσματα για τις ίδιες αλλά και για εμάς δευτερευόντως. Η Ευρώπη καταρρέει οικονομικά κάθε μέρα και περισσότερο και το μόνο που της μένει είναι το κύρος και η αίγλη της. Η ευρωπαϊκή Ένωση δεν φοβίζει πλέον κανέναν. Η άνοδος της Ασίας απειλεί το υπάρχον σύστημα δυνάμεων και η Ελλάδα πρέπει να φανεί ανοιχτόμυαλη μπροστά στις επερχόμενες εξελίξεις.

Είναι αναγκαίο όσο ποτέ :

  1. Να ξεκολλήσουμε από τις έννοιες έθνος και να ξεμπερδέψουμε μία για πάντα με τον εθνικισμό αλλά να δώσουμε βάση στο κράτος και την βελτίωση των συνθηκών που ευνοούν την αγορά και τα κοινωνικά στρώματα.
  2. Να τελειώνουμε μια για πάντα με τα φασιστικά – ναζιστικά μορφώματα. Είναι απαράδεκτο βουλευτής να ζητά πραξικόπημα μέσα από το Κοινοβούλιο και εμείς να μην αντιδράμε. Είναι απαράδεκτο να ζητάμε επέμβαση στρατού και εκκλησίας σε ένα κρατικό ζήτημα. Δεν είμαστε ούτε θεοκρατικό κράτος  ούτε στρατιωτικό. Ούτε Ιράν είμαστε ούτε Νιγηρία.
  3. Να ζητάμε ειρήνη και όχι πόλεμο. Πάνε χρόνια από τον τελευταίο πόλεμο στην Ευρώπη. Η ιδέα του πολέμου έχει εξωραϊστεί διότι οι τελευταίες γενιές δεν έχουμε ζήσει την αιματηροτητα του πολέμου. Δεν έχουν ακρωτηριαστεί τα άκρα μας από οβίδες, δεν μας έχουν δολοφονηθεί παιδιά, αδέρφια, φίλοι μας. Δεν έχουμε δει τις γειτονιές μας να γίνονται συντρίμμια. Νομίζουμε ότι ο πόλεμος είναι ποδοσφαιρικός αγώνας. Συνέλθετε και καλλιεργήσετε ειρηνική ιδεολογία.
  4. Να μορφωθούμε ουσιαστικά και να μάθουμε την ελληνική ιστορία με ειλικρίνεια και όχι με εθνικιστικές παρωπίδες και να αποδεχθούμε την αλήθεια γύρω μας. Να έχουμε πολιτική ενημέρωση και να αυξήσουμε το κοινωνικό μας κεφάλαιο σαν κοινωνία των πολιτών.

Δείτε πως βλέπουν την συμφωνία σε όλο τον κόσμο:

Και πώς στην Ελλάδα…

Η συμφωνία θα ισχυροποιήσει την Ελλάδα στον χώρο των Βαλκανίων και θα καταστήσει την χώρα μας πυλώνα σταθερότητας αυξάνοντας την εμπιστοσύνη του ΝΑΤΟ και των διεθνών οργανισμών απέναντι μας.

Πρέπει να κοιτάμε μπροστά στο να χτίσουμε ισχυρές συμμαχία σε αυτό τον νέο ασταθή κόσμο που αναδύεται. Δείτε ρεαλιστικά πως η Ελλάδα πραγματικά προστατεύει την Μακεδονία με αυτή τη συμφωνία. Ο εθνικισμός κρατά τις χώρες πίσω. Τα αδύναμα κράτη οχυρώνονται και μένουν πίσω με τον εθνικισμό τους. Είναι μια μάχη με την ωριμότητα μας. Πιστεύουμε στα κράτη και τους θεσμούς και όχι στους στρατούς και τους ηγέτες. Το κράτος είμαστε εμείς και πρέπει να το βοηθήσουμε να βαδίσει προς έναν δρόμο ασφαλή που θα μας χαρίσει την ευημερία. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο με τη μόρφωση, τη συμμετοχή και την δική μας αυτογνωσία. Η ελληνική Μακεδονία (περίπου 51% της Μακεδονίας είναι ελληνική). Η ελληνική Μακεδονία ούτε δόθηκε ούτε προδόθηκε αλλά αντιθέτως προστατεύτηκε και η ιστορία μας ήρθε πίσω. Η Ελλάδα εξελίσσεται σε πυλώνα σταθερότητας και εμπιστοσύνης των διεθνών θεσμών (ΝΑΤΟ,ΕΕ)  στα Βαλκάνια.

**ΤΕΛΟΣ ΛΙΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΊΑ ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.

Ο εθνικισμός είναι ένα θυμικό στοιχείο. Είναι η ανάγκη του ανθρώπου να εντάσσεται σε μια ομάδα. Η αγέλη έγινε χωριό, το χωριό πόλη, η πόλη κοινότητα, η κοινότητα κοινωνία και η κοινωνία έθνος. Η ανάγκη μας για ένταξη σε μια ομάδα μας κάνει να σκεφτόμαστε με «εθνικό» φίλτρο. Η αλήθεια είναι στη λογική. Το έθνος ήταν ένα εργαλείο των κυβερνήσεων ώστε να συγκροτήσουν κράτη και να μην υπάρχουν συγκρούσεις στην Ευρώπη κάτι το οποίο απέτυχε παταγωδώς.

Σήμερα παρουσιάζεται σε άτομα με χαμηλό δείκτη μόρφωσης κατι που τους καθιστά έρμαια της τυχαιότητας και ανίκανους να συλλάβουν την πολυπλοκότητα του κόσμου και των πολιτικών και οικονομικών συστημάτων. Αυτή σύγχυση αντανακλά την ανάγκη τους για ένταξη σε ομάδα και συνακολούθως την μη λογική υποστήριξη αυτής της ομάδας που στις μέρες έτυχε να λέγεται έθνος.

Δ.Π.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here