Κρατήστε την ανάσα σας.Ο Ανδρέας αποφάσισε……..

0
1191

Με μεγάλη χαρά και με πανηγυρισμούς ανακοινώνεται στην Μάχιμη περικοκλάδα πως ο Ανδρέας Γαζβινιάν, αφού για πολύ καιρό έριχνε τα φύλλα και μέτραγε τα υπέρ και τα κατά, κατέληξε στον κύριο Γιασημάκη και στην “αρμάδα” του……..  Το ζύγισε ο κυρ Αντρέας, το έφερε από εδώ το έφερε από εκεί, πήρε τις διαβεβαιώσεις που ήθελε, έκανε τις προσθέσεις και τις αφαιρέσεις του και αποφάσισε πως η “μπίλια έκατσε” στην Δυναμική Πολιτεία. Αμέσως πήρε τηλέφωνο τον κυρ Σπύρο και του έδωσε εντολή να το ανακοινώσει, αφού πρώτα γράψει και μια πανηγυρική επιστολή.                                           Άλλο που δεν ήθελε ο κυρ Σπύρος, πήραν φωτιά οι οι πένες και τα μολύβια και πολύ σύντομα είχε έτοιμη την πανηγυρική ανακοίνωση που υποτίθεται πως αλλάζει το σκηνικό στην παραλία.  Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη ή όπως αλλιώς το λέει ο λαός, ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.                                                                  Αν θελήσει κάποιος σοβαρός παρατηρητής να εξηγήσει αυτή την προσχώρηση και να προσπαθήσει να καταλάβει ποιον βλάπτει και ποιον ωφελεί, εύκολα θα αντιληφθεί πως τον μόνο που δεν συμφέρει είναι ο κύριος Γιασημάκης.                  

Ο κύριος Γιασημάκης βάζει μέσα στον συνδυασμό του έναν απρόβλεπτο, απέραντα εγωιστή πολιτικό και ταυτόχρονα γεννά την ιδέα στα στελέχη του πως για να το πετύχει έχει προσφέρει γη και ύδωρ στον φιλόδοξο και αχόρταγο νέο συγκάτοικο του.                          Έχει αλήθεια δύναμη ο κύριος Γαζβινιάν; Μεταφέρει αλήθεια ψήφους ο κύριος Γαζβινιάν κάθε φορά που αποφασίζει να μεταπηδήσει από τον ένα συνδυασμό στον άλλο; Γιατί όπως θυμάστε δεν έχει και την μεγαλύτερη πολιτική σταθερότητα ο κύριος Ανδρέας. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι ελαφρύς σαν το φύλλο και τον πηγαινοφέρνει εύκολα το αεράκι , από την μια ομάδα στην άλλη. Είναι πασίγνωστος γι αυτό. Όπως είναι πασίγνωστος και για κάτι άλλο. Για την ικανότητα που έχει να διαλύει σε σύντομο χρονικό διάστημα όποιον τομέα αναλαμβάνει. Εύκολα, γρήγορα και καταλυτικά. Το δεξί χέρι του κυρίου Γιασημάκη, ο κύριος Χατζηιωάννου μπορεί να το βεβαιώσει. Έπεσε θύμα του, αυτός και δεκάδες άλλοι επαγγελματίες όταν υποτίθεται πως “διοικούσε” το Λιμενικό Ταμείο. Εκτός και αν ο κύριος Χατζηιωάννου έχει πάθει αμνησία και ξέχασε…… Τι λέτε κύριε Χατζηιωάννου;                                                                                                          

Ο Κύριος Γαζβινιάν μετρήθηκε,δοκιμάστηκε και κρίθηκε ελλιποβαρής και ανεπαρκής. Όπου το ανατέθηκε το παραμικρό το θυσίασε άμεσα και χωρίς κόπο, στο βωμό των προσωπικών του φιλοδοξιών και της ανεπαρκούς πολιτικής του σκέψης.Όποιος έκανε το λάθος να τον εμπιστευτεί πολύ σύντομα κατάλαβε πως τίποτα δεν μπορεί να περιμένει.Τελευταίο θύμα του ο κύριος Γιασημάκης. Τα προξενιά φυσικά και τα έκανε ο κυρ Σπύρος , γνωστός πολιτικός του κόλακας και γνωστός κατασκευαστής πολιτικών φουσκών, περιορισμένης διάρκειας και ανύπαρκτων δυνατοτήτων.                                                                                              Τώρα ολόκληρος ο πλανήτης κρατά την ανάσα του. Ο κυρ Ανδρέας προσγειώθηκε στον πλανήτη Δυναμική Πολιτεία.Με νέες διευρημένες αρμοδιότητες.Με νέες κούφιες και κενές υποσχέσεις.Και με νέα περιθώρια για μυθιστορηματικές γκάφες. Οι νέες περιπέτειες του κυρ Ανδρέα θα περιγράφονται σε ημερήσια επεισόδια από την ιντερνετική φυλλάδα του κυρ Σπύρου και κάποια στιγμή θα σπάσουν ταμεία.                  Εμείς επειδή ξέρουμε την κατάληξη αυτού του νέου ειδυλλίου θα περιμένουμε με αγωνία τα όσα κωμικοτραγικά έπονται, απόλυτα βέβαιοι πως θα διασκεδάσουμε για άλλη μια φορά, με τις περιπέτειες του σύγχρονου Μαυρογιαλούρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here