Πενία τέχνας κατεργάζεται…….

0
943

Όταν τα επιχειρήματα στερεύουν και δεν έχουν πια πειθώ,ακόμα και για τους ποιο δικούς μας,τότε αποφασίζουν να επιστρατεύσουν τις κατηγορίες και την λάσπη.Και παρόλο που όλες οι προσπάθειες υπονόμευσης του κάθε έργου,έχουν αποτύχει παταγωδώς, παρόλο που η λάσπη και οι συκοφαντίες γυρνούν κάθε φορά πίσω και τους περιλούζουν, τίποτα δεν φαίνεται ικανό να σταματήσει τους απόλυτους μηδενιστές της Δυναμικής Πολιτείας.Επαναφέρουν ζητήματα απαντημένα από την ίδια της καθημερινή πρακτική και προσπαθούν να “χτίσουν” προβλήματα και θολά πεδία.

Καινούργια καραμέλα, που χρησιμοποιείται πια κατά κόρον, είναι πως όποιο έργο γίνεται ,γίνεται από την περιφέρεια και όχι από την Δημοτική Αρχή. Λες και η Περιφέρεια, “ξυπνά” κάθε πρωί και της έρχεται η φαεινή ιδέα να πάει και να κάνει ένα καινούργιο έργο στον Δήμο Ωρωπού.Λες και δεν υπάρχουν μελέτες και προτάσεις.Λες και όλα γίνονται στην τύχη. Και χρησιμοποιώντας αυτά τα αστεία επιχειρήματα, προσπαθούν να “μικρύνουν” τα όσα θαυμαστά συντελούνται αυτή την στιγμή στον τόπο μας.

SONY DSC

Ταυτόχρονα βέβαια, υπάρχει και η άλλη τακτική.Σε αυτά τα ίδια τα έργα, αναζητούν και προσπαθούν να βρουν κάποια σημεία που να δημιουργήσουν αντιπαράθεση και να δημιουργήσουν αμφιβολίες.Μικρή έκπτωση, μη χρησιμότητα του έργου, λάθος προτεραιότητες και πολλά άλλα φαιδρά και τραγικά.

Τρικυμία εν κρανίω πραγματικά.Εν τω μεταξύ ο πνευματικός καθοδηγητής, πραγματοποιώντας πια “υπερωρίες”, παλεύει να γράφει καινούργιους “Μύθους και Θρύλους” και να βρίσκει νέες κατηγορίες, συνοδευόμενες από αδιόρατες απειλές, προς τους “κακούς” Συμβούλους, που εξακολουθούν να στηρίζουν και να βοηθούν, αυτόν τον “κακό” Δήμαρχο.Και τι δείχνει κάποιος όταν αδιόρατα απειλεί.Πως βρίσκεται σε απόλυτη δίνη και πως ψάχνει τρόπους να διαλύσει την ανωτερότητα του αντιπάλου.

Θα περίμενε κανείς μια άλλη συμπεριφορά, από μια ομάδα που νοιώθει σίγουρη για τον εαυτό της και που πιστεύει πως έρχεται η ώρα να αναλάβει τα ηνία ενός τόπου.Θα περίμενε μια αντιπολίτευση άλλου είδους και μια εικόνα διαφορετική.Θα περίμενε να είχαν κατατεθεί ήδη προτάσεις και πλάνα που θα αποδεικνύουν πως υπάρχει πραγματικά μια άλλη σοβαρή προοπτική για τον τόπο.Γιατί για να εγκαταλείψει κάποιος την σιγουριά και το δοκιμασμένο, θα πρέπει να έχει πειστεί πως υπάρχει κάτι ακόμα καλύτερο.

Μπορούν να εκφράσουν αυτό το καινούργιο και το διαφορετικό,η Δυναμική Πολιτεία,ο κύριος Γιασημάκης και ο πολιτικός του μέντορας;μπορούν οι αδιόρατες απειλές και “το δάχτυλο που συνεχώς δείχνει”, να αλλάξει την κατάσταση;Μπορεί με τεχνάσματα να ξεγελαστεί ένας λαός; Μπορεί με τις πολιτικές μεταγραφές να γίνει μια μέτρια ομάδα,ομάδα πρωταθλητισμού;

Η Απάντηση σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι απλή και εύκολη.Όχι βέβαια.Και το πιο αστείο της υπόθεσης, είναι πως οι πρώτοι που το γνωρίζουν είναι οι ίδιοι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές,αυτής της απίθανης Ιστορίας.Είναι αυτοί που χτίζουν τα παλάτια πάνω στην άμμο και όταν βρεθούν στο πουθενά, τους φταίνε οι Ανώνυμοι αντίπαλοι τους.

Εσείς και μόνο εσείς φταίτε αγαπητοί, αιώνιοι τρίτοι.Και είναι βέβαιο πως στον εκλογικό αγώνα που θα ακολουθήσει, θα τιμήσετε αυτή σας την συνήθεια και θα λάβετε και πάλι το τιμητικό χάλκινο μετάλλιο.

Ο ΦΕΥΓΑΤΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here