Ο “Τυφώνας Ανδρέας” , πλήττει την Δυναμική Πολιτεία……..

0
1054

Σε πρώτο βαθμό πανηγυρίστηκε σαν η μεγαλύτερη πολιτική μεταγραφή στα Δημοτικά πράγματα του Ωρωπού.Στην συνέχεια έγινε σημαία υπεροχής.Ύστερα εμφανίστηκαν τα πρώτα σύννεφα.Ένθεν και ένθεν.Και τέλος όπως έγκυρα μαθαίνουμε εξελίσσεται σε “τυφώνα” που απειλεί να σαρώσει την φαινομενική ηρεμία της ετερόκλητης λυκοσυμμαχίας,που λέγεται Δυναμική Πολιτεία.

Τα πρώτα και μεγαλύτερα πυρά, των παλαιών,μπαρουτοκαπνισμένων στελεχών τα δέχεται ο “Μάχιμος” καθοδηγητής.Τον κατηγορούν,όλο και πιο μεγαλόφωνα, πως αυτός επέβαλε τον καλύτερο “πελάτη” του, στον Αρχηγό του Συνδυασμού και πως σε αυτό το deal, οι όροι που τέθηκαν από την πλευρά του “γαμπρού” Ανδρέα, ήταν άκρως απαράδεκτοι και απαγορευτικοί, για την συνέχεια και την διασφάλιση της ενότητας του Συνδυασμού.Και όπως επίσης έγκυρα μαθαίνουμε, δεν έχουν και άδικο.Γη και Ύδωρ, υποσχέθηκε ο κύριος Γιασσημάκης, προκειμένου να κλείσει αυτό το προξενιό και να περάσουν τα δαχτυλίδια.Και όχι μόνον για τον “γαμπρό” Ανδρέα, αλλά και για την “ακολουθία” του.

Δεν θα μπορούσε έτσι και αλλιώς, ο κύριος Γιασσημάκης, να κάνει κάτι άλλο.Έχει καταλήξει στο συμπέρασμα, πως μαζεύοντας, πρώην στελέχη-αποτυχημένα και μη ικανά-θα δημιουργήσει μια ομάδα πλειοψηφίας.Άσχετο αν από παντού παίρνει το μήνυμα πως αυτή η τακτική είναι λάθος. Αναπτύσσει λοιπόν το πλάνο του, πάνω σε αυτή την γραμμή, που όπως όλοι γνωρίζουν, του επιβάλλει ο πνευματικός καθοδηγητής του, και μαζεύοντας και ας είναι και ρόγες, θεωρεί πως έρχεται η ώρα να γίνει Δήμαρχος.Όπως ακριβώς θεωρούσε και τις δύο προηγούμενες φορές.

Έχουμε επίσης μεγάλες αντιδράσεις, από τα στελέχη που διεκδικούν την ψήφο των Δημοτών, στο διαμέρισμα του πρώην Δήμου Ωρωπίων,αφού βλέπουν πως μία θέση χάνεται γιαυτούς και η πως προσπάθεια τους-που έτσι και αλλιώς ήταν δύσκολη-γίνεται ακόμα δυσκολότερη.Και επισημαίνουν εύστοχα στον κύριο Γιασσημάκη, πως εμείς δώσαμε έναν μεγάλο αγώνα,για να κρατήσουμε την Παράταξη και συ τώρα μας φέρνεις, έναν άνθρωπο, που χρόνια μας πολεμούσε, προκειμένου να μας πάρει και ότι δικαιούμαστε.Απόλυτα λογικό και ανθρώπινο.Οι άνθρωποι αυτοί, εδώ και αρκετά χρόνια στέκονται δίπλα στον κύριο Γιασσημάκη και τον στηρίζουν, παρά τις αποτυχημένες πολιτικές του επιλογές, και είναι τώρα απόλυτα απογοητευμένοι, μιας και βλέπουν , πως αυτός ο αγώνας τους, μπήκε σε δεύτερη μοίρα και πως προκρίθηκε η άποψη του μέντορα, που ήθελε τον Ανδρέα, συναρχηγό και πρώτο βιολί.

Ταυτόχρονα μαθαίνουμε πως υπάρχουν και πολλές αντιρρήσεις, από περιφερειακά στελέχη-και ιδιαίτερα από Αυλώνα μεριά-για την ποιότητα της συνοδείας του Ανδρέα και για την πολιτική που ακολούθησε όσο ήταν Αντιδήμαρχος και όσο τα όσα διεκδικούσε, γίνονταν δεκτά-κακώς βέβαια-από την Δημοτική Αρχή.Του καταλογίζουν δηλαδή πολιτική συμπεριφορά άσχημη και υπενθυμίζουν και στον κύριο Γιασσημάκη το καταστροφικό πέρασμα του Ανδρέα, από το Λιμενικό Ταμείο Ωρωπού.

Πολιτικοί παράγοντες, με πολλά χρόνια πείρα, στα Δημοτικά πράγματα του Ωρωπού, προβλέπουν πως η κατάληξη αυτού του πολιτικού ειδυλλίου θα είναι πάρα πολύ άσχημη.Μπορεί να κατορθώσουν τελικά να φτάσουν μαζί μέχρι τις Εκλογές, αλλά οι παράπλευρες απώλειες θα είναι τέτοιες, που τα κέρδη, θα είναι πολύ μικρότερα από τις ζημιές. Και  υποστηρίζουν αυτή την άποψη, επειδή γνωρίζουν από πρώτο χέρι, τον εγωπαθή και φιλόδοξο χαρακτήρα του Ανδρέα, αλλά και τις λεπτές πια ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί στο εσωτερικό της Δυναμικής Πολιτείας.

Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός. Στα χαμένα πήγαν τα πανηγύρια,για τον περίφημο γαμπρό, που είπε το ΝΑΙ. Η Προίκα που ζητήθηκε και που δόθηκε , άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και οι συνέπειες πολύ σύντομα θα διαφανούν.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ: Υπάρχει περίπτωση ο Γιάννης Δόστας, να εμπορεύεται Είδη Υγιεινής;Το λέμε, γιατί όπως διαπιστώσαμε , ξυπνάνε την ίδια ώρα………….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here