Τα όρια μεταξύ αντιπολίτευσης και συκοφαντίας.

0
826

Στις Δημοκρατίες υπάρχουν,θεσμοθετημένοι ρόλοι και διαδικασίες.Αυτά έχουν συγκεκριμένα όρια και καθορίζονται τόσο από την λογική,όσο και από τον νόμο.Όσοι αποφασίζουν να υπηρετήσουν τον λαό,αποδέχονται αυτές τις αρχές και ανάλογα με τον ρόλο,που είτε κερδίζουν, είτε τους ανατίθενται, θα πρέπει να κινούνται μέσα στα πλαίσια που έχουν θεσπιστεί.Όταν κάποιοι από αυτούς ξεφεύγουν και διαπράττουν, ακούσια ή εκούσια, ενέργειες πέρα από τα επιτρεπόμενα, τότε η Δημοκρατία κινδυνεύει άμεσα και η κοινωνία δηλητηριάζεται ανεπανόρθωτα.

Μια τέτοια καθαρά “παραβατική” συμπεριφορά, αντιμετώπισαν όσοι βρέθηκαν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο.Ένας Δημοτικός Σύμβουλος,ο Επαμεινώνδας Δημητρίου, που θέλει να παινεύεται πως μάχεται για την Δημοκρατία και για το κοινωνικό σύνολο, ξεπερνώντας τα όρια μεταξύ αντιπολίτευσης και συκοφαντίας,εξαπέλυσε μια απίστευτη επίθεση εναντίον της Δημοτικής Αρχής, φτάνοντας στο σημείο να πει,πως “Εσείς φταίτε που κάηκε ο Κάλαμος”.Μια απίστευτη πραγματικά φράση, που δεν μπορεί να υιοθετείται από ανθρώπους που υποτίθεται πως επιθυμούν την συνεργασία όλων των δυνάμεων,για το καλό του τόπου και που υποτίθεται πως έχουν καλή πρόθεση απέναντι στα γεγονότα και τις καταστάσεις.Είναι αδιανόητο να υπάρχει νοήμων άνθρωπος, που να θεωρεί πως μια οποιαδήποτε αρχή, θα άφηνε να καεί ,έστω και ένα τετραγωνικό μέτρο,από την περιοχή που έχει την ευθύνη της.Δεν μπορεί να λέγεται αυτή η πολύ βαριά κουβέντα με σοβαρότητα και συναίσθηση ευθύνης.Εκτός αν αυτό γίνεται από πρόθεση και με στόχο να δυναμιτίσει το κλίμα και να προκαλέσει έκτροπα και άσχημες καταστάσεις.Και δυστυχώς όπως γίνεται φανερό, αυτό ακριβώς είχε στόχο ο κύριος Δημητρίου, σε συνεργασία βέβαια και συνεννόηση με τον κύριο Γιασημάκη. Κάκιστη συμπεριφορά, ανεύθυνων πολιντικάντηδων, που θυσιάζουν τα πάντα προκειμένου να βγουν στον αφρό.

Slander rubber stamp. Grunge design with dust scratches. Effects can be easily removed for a clean, crisp look. Color is easily changed.

Αλγεινή επίσης εντύπωση,προκάλεσε στην χθεσινή συνεδρίαση, ο Προεδρεύων του Δημοτικού Συμβουλίου ,Δημοτικός Σύμβουλος, Παναγιώτης Χασιώτης. Ανεπαρκέστατος, χωρίς καμιά πρωτοβουλία και χωρίς την απαιτούμενη σοβαρότητα, άφησε ατιμώρητο τον κύριο Δημητρίου, δεν επέβαλε την τάξη, όπου και όταν έπρεπε και τελικά ήταν αυτός που φέρει την ευθύνη για την διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου.Αυτή η συμπεριφορά του κυρίου Χασιώτη,έρχεται σαν συνέχεια των παλινωδιών και των αψυχολόγητων ενεργειών, που συνηθίζει τον τελευταίο καιρό, φροντίζοντας καθημερινά να αποδομεί την όποια καλή εικόνα είχε δημιουργήσει τόσα χρόνια.Δέσμιος των επιλογών του και προσπαθώντας να κερδίσει “πόντους στο νέο του σπίτι”,προσβάλει και την ιδιότητα του, αλλά και την όποια επιστημονική του κατάρτιση.”Διάττων αστέρας”, ο κύριος Χασιώτης, ήλθε, είδε και δεν ακούμπησε.Σε λίγο κανείς δεν θα τον θυμάται.

Η Χθεσινή νύχτα ντροπής, με ευθύνη αποκλειστικά της Αντιπολίτευσης, θα αποτελεί για χρόνια σημείο αναφοράς, αλλά και παράδειγμα προς αποφυγήν.Θα θυμίζει το πόσο μπορούν να δηλητηριάσουν το κλίμα μιας ολόκληρης κοινωνίας, κάποιοι άνθρωποι, που “στήνοντας” σκηνικά καταστροφής , θεωρούν πως φοβίζουν και “φρενάρουν” τους πολίτες, που πραγματικά νοιάζονται για τον τόπο τους.Και είναι η ώρα να απομονωθούν, όλοι αυτοί οι δήθεν αδιάφθοροι.Είναι η ώρα να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους.Ο Μάης είναι πια κοντά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here