Βιολογικός καθαρισμός Ωρωποχωρίων, Αυλώνα και και Μαρκοπούλου

1
1860

 

Υπογράφηκε η σύμβαση για την μελέτη του Βιολογικού των Ωρωποχωρίων, του Αυλώνα και του Μαρκοπούλου. Με την υπογραφή αυτής της σύμβασης ολοκληρώνονται οι ενέργειες συνολικά του Δημάρχου Ωρωπού και της Δημοτικής Αρχής για τους βιολογικούς όλων των ενοτήτων στον Δήμο μας.Μετά από τεσσεράμισι χρόνια δουλειάς, συντονισμένων και μεθοδικών ενεργειών, μπορούμε να πούμε πως όλες οι περιοχές στον Δήμο μας θα αποκτήσουν βιολογικούς καθαρισμούς και δίκτυα ακαθάρτων στο άμεσο μέλλον, άλλες συντομότερα και άλλες λίγο αργότερα, βάση των συνθηκών και διαδικασιών που αφορούν την κάθε περιοχή.

Καπανδρίτι-Πολυδένδρι-Μικροχώρι και Αφίδνες, υπολογίζουμε πως θα είναι οι πρώτες περιοχές που θα αποκτήσουν πρόσβαση σε δίκτυο ακαθάρτων, καθώς δεν απαιτείται μονάδα βιολογικού εφόσον θα συνδεθούν στον κεντρικό Παρακηφήσιο αγωγό που οδηγεί στην κεντρική διαχείριση της πρωτεύουσας.Οι πληροφορίες μας λένε πως κοντά στις εκλογές θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ και σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες κοντά στο καλοκαίρι.

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται και ο βιολογικός του Καλάμου-Αγίων Αποστόλων που μετά τα καλά νέα που εξήγγειλε πρόσφατα το Υπουργείο περιβάλλοντος και ο Υπουργός κ.Φάμελος σχετικά με την ένταξη σε χρηματοδοτικά εργαλεία για την αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων 14 οικισμών της χώρας μας συμπεριλαμβανομένου και των εν λόγω περιοχών, οικισμοί της χώρας που εντάχθηκαν στο Εθνικό Σχέδιο Υποδομών Λυμάτων, με βάση τη νέα εγκεκριμένη και σύγχρονη μεθοδολογία, για να μελετηθούν και να κατασκευαστούν τα αναγκαία αυτά έργα.Να υπενθυμίσουμε πως υπάρχει εγκεκριμένη χωροθέτηση με όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για την κατασκευή Βιολογικής μονάδας και μεταφοράς λυμάτων της περιοχής.

Και φτάνουμε στον βιολογικό του Ωρωπού.Μια πονεμένη ιστορία που ταλανίζει τους κατοίκους της περιοχής από το 2000.

Μελέτες επί μελετών, μελετητές που πληρώθηκαν και αγνοούνται, ”καταστροφή” έτοιμης, ώριμης πρότασης χωροθέτησης που ανατράπηκε για λόγους που ελάχιστοι γνωρίζουν χωρίς ουσιαστικούς λόγους και δημιουργίας μιας νέας πρότασης που αράχνιασε περιμένοντας στα συρτάρια από αδιαφορία και ανευθυνότητα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή φτάνοντας  στο σήμερα. Η αποκλειστική ευθύνη βαραίνει όλους αυτούς τους ΜΑΘΟΥΣΑΛΕΣ της πολιτικής σκηνής του τόπου μας που ζητούν την ψήφο των δημοτών μας και υπό την πίεση άλλης μια οδυνηρής ήττας, συσπειρώθηκαν να διεκδικήσουν από κοινού την διοίκηση του Δήμου μας.

Αυτοί που με συνψηφησμούς και με διάφορες συμφωνίες αλληλοστήριξης, κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, κατάφεραν να ανατρέψουν μια ώριμη πρόταση χωροθέτησης αδιαφορώντας πλήρως για την αναγκαιότητα του έργου της επεξεργασίας των λυμάτων στην περιοχή μας. Και σε εποχές που υπήρχαν ανοικτές χρηματοδοτήσεις και τα ευρωπαϊκά ταμία προέβλεπαν κατασκευές τέτοιων έργων, κάτι που σήμερα δυστυχώς δεν προβλέπεται.

Ευτυχώς η παρούσα Δημοτική Αρχή κατάφερε να επανεντάξει την μελέτη προϋπολογισμού 500.000ε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας την 13ην  Ιουλίου του 2017 και μόλις πριν από λίγες ημέρες να υπογράψει την σύμβαση για την εκκίνηση των εργασιών. Μια μελέτη που είχε στα χέρια της η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, με προτεινόμενη θέση χωροθέτησης στο ”Στενό του Αυλώνα”, αλλά για λόγους  που ποτέ κανένας δεν κατάλαβε ”θάφτηκε” στα συρτάρια της τεχνικής υπηρεσίας και απεντάχθηκε από το ΥΠΕΡΡΑ.

Τι θα πουν όλοι αυτοί, αύριο μεθαύριο στον κόσμο, όταν θα ερωτηθούν για τις απόψεις τους περί βιολογικών καθαρισμών; τι να που άραγε για τις βαρύτατες ευθύνες που τους αναλογούν και τους βαραίνουν κατά την θητεία των τελευταίων σχεδόν 20 χρόνων;

Παρακολουθήστε τα βίντεο που θα αναρτούμε, ξεκινώντας από σήμερα το πρωί, όλο το Σαββατοκύριακο. Και θα το κάνουμε μόνο και μόνο για να παρουσιάσουμε ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται έμπρακτα για τους βιολογικούς καθαρισμούς και ποιος κωφεύει προσπαθώντας να αποκρύψει τις ευθύνες του.

Και ένα βίντεο βόμβα που βάζει ακριβώς τα πράγματα στην θέση τους…

Συντονιστείτε στα μέσα μας …

 

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είμαι γέννημα θρέμμα του Ωρωπού, συγκεκριμένα των Νέων Παλατίων,
    και θέλω να προσθέσω μία άποψη σχετικά με τον βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων της περιοχής μας.
    Εκτός από κυβερνητική χρηματοδότηση με όλα τα θετικά και αρνητικά στοιχεία που την χαρακτηρίζουν ο νόμος δίνει τη δυνατότητα οι δήμοι να συνάπτουν ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ – ΣΔΙΤ .
    Μπορεί λοιπόν και ο δήμος μας να διαπραγματευτεί με κατασκευαστικές εταιρείες για να γίνει το έργο γρηγορότερα και με διαχρονικό όφελος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here