Και σιγά σιγά τα φώτα της γιορτής σβήνουν…

0
776

 

Η μεγάλη χαρά της πρώτης οργανωμένης προσπάθειας, που στέφτηκε με σχετική επιτυχία, θα τελειώσει σύντομα. Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους και όταν η λάμψη θα χαθεί, το σκοτάδι και πάλι θα πάρει την θέση του.                                                           Η καθημερινή φαγωμάρα, οι συνεχείς κόντρες εξουσίας, η καχυποψία. Η αγωνία της προσωπικής ανάδειξης σαν αυτοσκοπός, που διακρίνει όλα τα στελέχη του νέου συνδυασμού, δεν κρύφτηκε ακόμα και την μια και μοναδική ημέρα της γιορτής. Φάνηκε ξεκάθαρα στα πρόσωπά τους, στο βλέμμα τους, στις κινήσεις τους. Ξένοι άνθρωποι, σε ξένο κοινό, να προσπαθούν να οικειοποιηθούν τον κόσμο και να αναγνωριστούν σε μια κλειστή ομάδα ανθρώπων, που για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια συνεχών αποτυχιών και χαμένων αναμετρήσεων, νοιώθουν την τελευταία ευκαιρία τους να πλησιάζει, χωρίς να είναι έτοιμοι να την διαχειριστούν.

Χρόνιοι αγώνες, παλινωδίες του επικεφαλής που τον έφεραν στην τρίτη τιμητική θέση δυο φορές, στελέχη να αφορίζουν και να καταριούνται στην πόρτα της εξόδου κάθε φορά, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κλίμα στους λιγοστούς πιστούς  παραμένοντες- συνεχιστές της παράδοσης των χαμένων.

Από την άλλη οι ”Υποψήφιοι Δήμαρχοι”, που έβαλαν στην άκρη τις ”προσωπικές τους φιλοδοξίες”, αφού πρώτα γύρισαν, παρακάλεσαν, συναλλάχτηκαν, έταξαν ελπίδες και όνειρα στους λιγοστούς ακολούθους τους,  προσπαθώντας και καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια που κυμάνθηκε στα ρηχά, γρήγορα κατανόησαν πως θα διέγραφαν μια μελλοντική πορεία όμοια με αυτήν των γνωστών ”άκλαυτων” της πολιτικής ιστορίας του τόπου, επιλέγοντας τελικά, την μοναδική λύση που τους είχε απομείνει, στην στερνή κίνηση της πολιτικής τους καριέρας.

Και όλοι μαζί, συσπειρώνονται γύρω από τον αδύναμο κρίκο, ενώνοντας την κοινή απελπισία της ύστατης προσπάθειας, να πρωταγωνιστήσουν και να καταφέρουν να διοικήσουν για πρώτη φορά στην ζωή τους, για τους περισσότερους από αυτούς.

Η εξαφάνιση της επόμενης ημέρας και η διαγραφή τους από την πολιτική συνείδηση των πολιτών του Ωρωπού μετά  από μια πιθανή ήττα τους, τους ενώνει κάτω από ένα άγνωστο σχεδιασμό για το μέλλον του Δήμου. Δεν υπάρχουν στις  προτεραιότητές τους, ο προγραμματισμός της επόμενης ημέρας. Δεν υπάρχει στον πολιτικό λόγο τους ο σχεδιασμός για τις επόμενες κινήσεις στον Δήμου Ωρωπού, των στελεχών του, της διαχείρισης των υπηρεσιών και των ανθρώπων του. Στον σύντομο λόγο του ο επικεφαλής, προσπάθησε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού του με συναισθηματικές φαμφάρες και κορώνες κακέκτυπες και χιλιοειπωμένες για διαφάνεια, χρηστή διαχείριση, αλλαγή προτεραιοτήτων και διάφορα συνθήματα που έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές. Ούτε καν πέντε γενικές κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο που σκέφτονται και οραματίζονται το μέλλον του οργανισμού, δεν ανέφερε.

Τις επόμενες ημέρες , ”θα αναπτύξουμε το πρόγραμμα μας”, ήταν η μόνη κουβέντα ουσίας που ακούστηκε στην κατάμεστη ομολογουμένως αίθουσα. Και όλοι βαθιά συγκινημένοι αποχώρησαν, αναφερόμενοι σήμερα για μια μεγαλειώδη συγκέντρωση.

Ουσία; Μηδενική!!!…                                                                                                       Το μόνο που κατάφεραν ήταν να οργανώσουν για πρώτη φορά στην πενταετή θητεία τους μια συγκέντρωση με κόσμο και να γεμίσουν όλες τις καρέκλες. Το περιεχόμενο παρέμεινε κενό, άχρωμο, άγευστο, άοσμο, χαρακτηριστικά που διακρίνουν τους περισσότερους από τα πρωτοκλασάτα στελέχη τους και τον ίδιο τον επικεφαλής.

Αποτελεί στοίχημα για αυτούς να καταφέρουν να μείνουν ενωμένοι μέχρι το τέλος. Θεωρούμε πως θα το επιτύχουν κάτω από το βάρος της γενικής διάλυσης που θα σημάνει μετά από μια πιθανή αποχώρηση. Άλλωστε η κοινή επιδίωξη να ”φάνε και να ρίξουν” τον κακό Δήμαρχο και την Δημοτική του ομάδα,όπως οι ίδιοι συνεχώς επαναλαμβάνουν, θα τους κρατήσει ενωμένους μέχρι τέλους.

Είναι πολύ σημαντικό όμως για τους δημότες του Ωρωπού και τους αυριανούς ψηφοφόρους ο πολιτικός λόγος που θα αναπτύξουν και ο προγραμματισμός της επόμενης ημέρας.

Και είναι απορίας άξιο τι θα αντιπαραθέσουν όταν η Δημοτική Αρχή πολύ σύντομα θα παρουσιάζει το έργο της στους συνδημότες μας σε φυλλάδια ανά Δημοτική Ενότητα με τα έργα και τις πράξεις που συντέλεσε κατά την πενταετία θητεία της. Όταν οι πολίτες θα έχουν στα χέρια τους γραμμένα όλα τα έργα και θα μπορούν με αποδείξεις να βλέπουν και να επισκέπτονται τις παρεμβάσεις που συντελέστηκαν.

Απτά, πραγματικά, αληθινά, με πράξεις και αποδείξεις. Σε συγκεκριμένες θέσεις που θα μπορούν να πηγαίνουν και να βλέπουν όλοι οι δημότες μας. Ένα έργο 85.000.000ε με χρηματοδοτήσεις μόνο από την Περιφέρεια Αττικής σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας για όλους τους Δημότες μας, που κοπίασε και κατάφερε να φέρει η Δημοτική Αρχή στον Δήμο μας, μετά από πολλά χρόνια.

Επίσης δεκάδες έργα σε μικροπαρεμβάσεις σε όλες τις ενότητες με χρήματα από ίδιους πόρους των συνδημοτών μας, μετά από πολλά χρόνια διάλυσης, αδιαφορίας και αναλγησίας των προηγούμενων αρχών καταλύοντας ακόμα και τον όρο του αυτονοήτου. Ελλείψεις δραματικές σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς, από τα σχολεία των παιδιών μας, έως και σε βασικά λειτουργικά στοιχεία των υπηρεσιών του Δήμου μας.                                                                                                                    Και πως θα αντιπαρατεθούν στην θαυμαστή κανονικότητα και τον ανθρώπινο τρόπο λειτουργίας και αντιμετώπισης των συνδημοτών μας, από όλα τα στελέχη και υπηρεσίες του Δήμου μας. Τι αφήγημα πραγματικά θα ακολουθήσουν;

Θα συμφωνήσουμε με τον Ξύλινο Διαμορφωτή-Πάτρωνα του συνεταιρισμού, μόνο σε μια κουβέντα του:  <<είναι μονόδρομος για τους ίδιους, για τις οικογένειές του Ωρωπού, για τον τόπο ολόκληρο!…>>, η συνέχεια με μια ομάδα που κέρδισε την εμπιστοσύνη του συνόλου και καταφέρνει να ανανεωθεί στο σύνολο της με νέα παιδιά, άφθαρτα, ορεξάτα, γεμάτα ενέργεια και πάθος, χωρίς πολιτικούς επαγγελματίες και περιφερόμενες πολιτικές καρικατούρες, που κούρασαν στο πέρασμα των ετών, προσφέροντας μόνο δήθεν και θεωρία…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here