ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΔΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

0
783

Το λυπηρό φαινόμενο του βανδαλισμού των κόκκινων κάδων ανακύκλωσης για ρούχα, παπούτσια, λευκά ειδή και άλλα, παρουσιάστηκε τους τελευταίους μήνες στον Δήμο μας. Κάποιοι ανεγκέφαλοι, εκτός του ότι προξένησαν  εξωτερικές φθορές με χρήση μπογιάς και καταστροφή των εξωτερικών διακριτικών σημάτων, προχώρησαν σε εκτεταμένες ζημιές στους μηχανισμούς και την στατική δομή των κάδων, καθιστώντας τους ανενεργούς. Η εταιρία ανακύκλωσης έστειλε επιστολή ενημέρωσης των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και των πολιτών, προς αποφυγή τέτοιων καταστάσεων.  

Ο σκοπός της εταιρείας είναι η συνεργασία με τους πολίτες, παραγωγικούς φορείς και Σούπερ Μάρκετ, φιλανθρωπικά ιδρύματα και ΜΚΟ, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και Δημόσιους Οργανισμούς, ανακτά τα είδη, που είτε από συνήθεια είτε από ανάγκη, κατέληγαν μέχρι σήμερα στα σκουπίδια και τις χωματερές και τα επαναθέτει σε κυκλοφορία με ένα σύγχρονο τρόπο. Τοποθετώντας ιδιαίτερα καλαίσθητους κάδους ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων κόκκινου χρώματος, σε πολλά σημεία ανά την Ελλάδα, καλλιεργεί τη σωστή νοοτροπία αναφορικά με τα ζητήματα ανακύκλωσης και προσκαλεί καθένα να πάψει να αδιαφορεί. Είναι τόσο απλό σε όλους, να ανοίξουμε τον κάδο και να αποθέσουμε σ’ αυτόν τα είδη, που παλιότερα θα πετάγαμε στα σκουπίδια!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αγαπητοί κύριοι και κυρίες καλημέρα σας,

Ύστερα από συχνά φαινόμενα βανδαλισμών και εκτεταμένων καταστροφών στους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης της εταιρείας μας, θα θέλαμε να υπάρξει ενημέρωση προς τους πολίτες του Δήμου σας, με τη μορφή Δελτίου Τύπου ή όπως αλλιώς νομίζετε ότι θα είναι αποτελεσματικό, ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους ενέργειες.

Το όφελος της ανακύκλωσης είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλους μας. Ας κάνουμε λοιπόν όλοι μια προσπάθεια να συνεχίσει η ομαλή συνεργασία μας με το να υπάρχει μια αλληλεπίδραση όσον αφορά στην ενημέρωση για τις εν λόγω καταστροφές.

Ουσιαστικά αυτό που ζητάμε εμείς ως εταιρεία είναι – αν όχι την διασφάλιση της περιουσίας μας γνωρίζοντας ότι αυτό είναι ανέφικτο – την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη ενημέρωση για τις ζημιές που προκαλούνται, ώστε να είμαστε σε θέση να μεριμνήσουμε για την αποκατάστασή τους άμεσα.

Για το λόγο αυτό σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή ευελπιστώντας στην θετική ανταπόκρισή σας και στην όσο γίνεται στην πιο άμεση ενημέρωσή μας.

Με εκτίμηση

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here