Η κενή επιστολή της ακριτομυθίας

0
717

 

Αναδύεται η αίσθηση ανησυχίας από κάθε γραμμή της επιστολής του κ.Γιασημάκη. Βλέπετε νιώθει κανείς την ανάγκη να επικοινωνήσει με κάποιον, όταν τον έχει ξεχάσει εδώ και καιρό. Όταν χαραμίζεις το πνεύμα σου στην δημιουργία μιας συνέργειας αποτυχημένων πολιτικών προσωπικοτήτων του τόπου, παλεύοντας να τους ικανοποιήσεις κάθε ματαιόδοξο συμφέρον που θα τρέφει την εξουσιομανία τους, στο τέλος ξεχνάς την πηγή. Τους δημότες.

Το αντιλαμβάνεσαι εύκολα αυτό το αφαιρετικό πνεύμα που εκπέμπει αυτή η συμμαχία των άεργων προσωπικοτήτων που ενώθηκαν στον βωμό της παλινόρθωσης ενός σαπισμένου μηχανισμού εκπλήρωσης επιλεκτικών, προσωπικών συμφερόντων.

Μια πηγαία ηδονική εξουσιοθηρία αναβλύζει σε κάθε δημόσια εμφάνιση του εν λόγω ”βεζίρη”. Την διαπιστώνεις από τις κινήσεις.

Γιατί ο ”βεζίρης”, Γιώργος εισήλθε στον χώρο της ομιλίας με φαραωνικό τρόπο. Με τους κελευστές του σε παράταξη να του αποδίδουν δια ρομποτικού χειροκροτήματος το καλωσόρισμα και εκείνος να περνά ανάμεσα τους προσφέροντας τους την τιμή μιας παγωμένης χειραψίας.

Και τι μας είπε;

Ό,τι μας είπε στην κενού περιεχομένου, κατά την γνώμη μας πάντα, επιστολή του.

Πως ο Δήμαρχος αυτό, πως ο Δήμαρχος εκείνο.

Απορώ πως περιμένει να πείσει τους συνδημότες του.

Το να κρίνει τον Δήμαρχο είναι το όραμα του;

Ξεκινάς την παρουσίαση του συνδυασμού σου ή μια προσωπική επιστολή προς τους δημότες, όχι με την αποτύπωση ενός οράματος μα απλώς με φαιδρές κατηγορίες.

Και έπειτα;

Απλώς εκθειάζεις τους υπολοίπους άεργους της συνέργειάς σας.Τι ξεχνάς; Τους ανθρώπους. Την πηγή, το πιο σημαντικό. Και δεν πρόκειται για ατυχή παράληψη. Απλώς έχετε στόχο την κατάληψη της εξουσίας και όχι την ωφέλεια των δημοτών και σε κάθε σας κίνηση θα γίνεται σε όλους φανερό.

Οι δημότες μας αγωνιούν για το μέλλον.

Τους οφείλονται προσδοκίες ειλικρινείς, μελετημένα, ενυπόστατα οράματα. Ιδέες της νέας γενιάς και στόχοι για να συνεχίσει ο Δήμος σε μια ανοδική πορεία.

Κάτι που ο Δήμαρχος Ωρωπού, ο Θωμάς, σε αντίθεση με τον ”βεζίρη” Γιώργο απέδειξε πως μπορεί να προσφέρει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε με τα στελέχη του, και δούλεψε σκληρά για τον Δήμο.

Αντίθετα, ο ”βεζίρης” Γιώργος από την πρώτη μέρα που κάθισε στην οικεία του αντιπολιτευτική καρέκλα απέδειξε πως θα κάνει τα πάντα για να χαλάσει το έργο του Δημάρχου.

Πως θα συνεργαζόταν στο όνομα της ”ευθύνης” μέχρι και με τον διάβολο για να θρέψει την εξουσιομανία του.

Την αισθάνεσαι την πλάνη του. Όταν βλέπεις τον Θωμά με την οικογένεια του να καλωσορίζουν υπομονετικά, χαμογελαστά και ελπιδοφόρα το πλήθος που εισερχόταν στον χώρο παρουσίασης του συνδυασμού.

Σαν ανθρωπότητα χειραφετηθήκαμε προ πολλού από φαραώ και αυτοκράτορες.

Ο λαός έχει ανάγκη από ικανούς συμπολίτες να αναλάβουν να προσφέρουν, με επιχειρήματα, προοπτικές.

Ανθρώπους από τη βάση της κοινωνίας να αναλάβουν να γίνουν όχι άρχοντες, αλλά υπηρέτες της κοινωνικής ευημερίας του τόπου.

Και ναι αυτοί δεν απαιτούν απ’ το λαό ηγετικές επευφημίες.

Είναι πάντα στην πόρτα και υποδέχονται κάθε συμπολίτη τους ξεχωριστά.  

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here