«Και συ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς τον Ωρωπό»

0
722

 

Την Κυριακή 21 Απριλίου, συμπληρώθηκαν 52 χρόνια από την ημέρα που η φασιστική χούντα των συνταγματαρχών με πραξικόπημα κατέλαβε την εξουσία στην χώρα μας. Σε έναν τόπο ιστορικό, σε έναν τόπο μαρτυρίου, στις Παλαιές φυλακές Ωρωπού, διοργανώθηκε από τον Ο.Μ. Ωρωπού και τη Ν.Ε. Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, η εκδήλωση: «Και συ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς τον Ωρωπό».

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης και Γιάννης Μουζάλας και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν: «Από την κλεμμένη Άνοιξη του `67 και την επιβολή της δικτατορίας, 52 χρόνια μετά στην μεγάλη προοδευτική συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενάντια στην ακροδεξιά και τον φασισμό».

Αναλύθηκε εκτενώς η σημερινή έκφανση του φασισμού που συνεργεί συγκαλυπτικά με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνθέτοντας έναν «μεταφασισμό» που επισκιάζει την Ευρώπη του σήμερα.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Νικολαΐδης και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ακριώτης.  

Επί τη ευκαιρία, παρουσιάστηκε και το Ευρωψηφοδέλτιο και οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία εν όψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου ενώ συζητήθηκε η ανάγκη για την συγκρότηση ενός Προοδευτικού Μετώπου απέναντι στον «μεταφασισμό» όπως οι ομιλητές χαρακτηριστικά τόνισαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here