ΤΟ ΤΣΟΛΙ και το ΤΣΟΥΛΙ. Σημαντικές διαφορές…

0
3194

Είναι ένας απαξιωτικός όρος, που χρησιμοποιείται εδώ και δεκάδες χρόνια. Το σίγουρο είναι πως χαρακτηρίζουμε έτσι συνήθως άτομα του γυναικείου φίλου, οπότε τυχόν παρεξηγήσεις και παραλληλισμοί που μπορεί να προκύψουν, θα είναι αβάσιμες.

Σαν πρώτη ερμηνεία μπορούμε να την αποδώσουμε σε ”κυρίες” που ντύνονται προκλητικά με ξεδιάντροπο τρόπο, ή ακόμα το τσόλι αφορά και πάλι ”κυρίες” που ντύνονται επιθετικά απλώς για να προκαλέσουν και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, όχι κατ’ ανάγκη διεγείροντας σεξουαλικώς.

Επίσης, η ”κυρία” που το παίζει τσαμπουκαλού και κυνηγός υιοθετώντας αντρικές συμπεριφορές με τρόπο που δεν της πάει.

Η διαφορά από το τσουλί υπάρχει και στην ετυμολογία, όπου το τσόλι προέρχεται από τουρκική λέξη για το «κουρέλι», ενώ το τσουλί από ιταλική για το κοριτσάκι.

Οποιαδήποτε ομοιότητα με ”άτομα” ή ”κυρίες” που μπορείτε να σκεφτείτε, δεν αφορά το περιεχόμενο του κειμένου που διαβάζετε.

Άλλες ερμηνείες:

Τσόλι ή τσούλι, είναι από την τουρκική λέξη çul, που σημαίνει χαλί από φθαρμένο ύφασμα, κουρελού. Οπότε σημαίνει ένα ξεφτιλισμένο, χαμερπές άτομο, ή με χάλια αισθητική και εμφάνιση.

Κατά την Ιρονίκ, «το τσόλι είναι κακό άτομο, ενώ το τσουλί μπορεί να είναι και χαριτωμένο. Ή τέσπα, όταν λέμε τσόλι το λέμε αποκλειστικά με κακία ενώ το «τσουλί» μπορείς να το πεις και χαριτολογώντας.

Καλή συνέχεια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here