Το εκλογικό veni, vidi, vici, της νέας γενιάς.

0
616

Λίγες ημέρες έμειναν για την εκλογική διαδικασία. Την Κυριακή θα προσέλθει στις κάλπες μια κοινωνική ομάδα, ένα σύνολο ανθρώπων που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, που θα επιλέξουν τους αντιπροσώπους τους για τα δημοτικά και τα τοπικά συμβούλια. Η σκέψη των νέων αυτών συμπολιτών μας διαφέρει. Είναι απαλλαγμένη από τα μίση και τα πάθη των χρόνιων τοπικών ανταγωνισμών που στοιχειώνουν τις συνειδήσεις υποψηφίων και παραγόντων της περιοχής.

Η νέα αυτή γενιά έχει γεννηθεί εντός του χάους της πληροφορίας, έχοντας αναπτύξει τα μέσα διάκρισης και σύγκρισης της. Είναι σε θέση να αποτυπώσει συμπεράσματα για τον χαρακτήρα των παρατάξεων και ιδιαίτερα των υποψηφίων Δημάρχων. Οι νέοι αντιλαμβάνονται πως ορισμένες προσωπικότητες που για πολλά χρόνια διοίκησαν τον τόπο, αφού γνώρισαν εκλογικά αρκετές φορές την απόρριψη της κοινωνίας, ένα βήμα πριν την πτώση απ’ τον γκρεμό ενώθηκαν με μόνο στόχο την εγωιστική κατάληψη της εξουσίας.

Απέναντι σε αυτή τη συνεργασία πεπαλαιωμένων προσωπικοτήτων, συντάσσεται η παράταξη του κ. Θωμά Ρούσση. Ένας συνδυασμός ανθρώπων νέων. Μια ομάδα κατά βάση νεανική με φρέσκα οράματα και ιδέες. Μια παράταξη που διοίκησε με επιτυχία τον τόπο και στην συνέχεια επέλεξε το μονοπάτι της ανανέωσης κάνοντας ένα μεγάλο άνοιγμα στη νέα αυτή γενιά. Οι νέοι σε ηλικία υποψήφιοι κοσμούν τα ψηφοδέλτια του «Πρώτα ο Δημότης» σε κάθε κοινότητα, ενώ έχουν προταθεί δράσεις και ενέργειες ρεαλιστικές και όχι αόριστες που αφορούν αποκλειστικά αυτούς τους ανθρώπους.

Τη μια ομάδα του κ. Γιασημάκη αποτελούν οι προσωπικότητες της συντήρησης, οι άνθρωποι που για χρόνια διοίκησαν αναποτελεσματικά τον τόπο (εξ ου και η αδυναμία εκλογής), σε ένα σύμπλεγμα προσωπικών παθών και εξουσιομανίας. Άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή με τους νέους και τα οράματά τους.

Από την άλλη η ομάδα του κ. Θωμά Ρούσση όχι μόνον εκπροσωπεί αυτή τη νέα γενιά. Είναι η νέα γενιά. Έχει μαζί του την ομάδα της προόδου, νέο αίμα, αμόλυντο από προσωπικά πάθη με μόνο στόχο την προσφορά στον τόπο.

Και όλο το επιχείρημα βρίσκει ακόμη μια απτή εφαρμογή στις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Βγαλμένος από μια άλλη εποχή, ο κ. Γιασημάκης προσέρχεται φαραωνικά από μακριά με τους αυλικούς του στον χώρο, αποδίδει δια χειρός κρύους χαιρετισμούς και ανεβαίνει στις μεγάλες εξέδρες προκειμένου να θρέψει την εξουσιομανία του. Από την άλλη, ο κ. Ρούσσης φτάνει από νωρίς στον χώρο και συνομιλεί με τους πολίτες, στις πλατείες, στα καταστήματα, στα πεζοδρόμια και έπειτα δίνει ομιλεί με λόγια καρδιάς και ειλικρίνειας, πάντα ταπεινά.

Οι νέοι πάντα απορρίπτουν τέτοιες ελιτίστικες και φαραωνικές συμπεριφορές. Συντάσσονται με τις δυνάμεις της προόδου και στηρίζουν αυτούς που εργάζονται και όχι αυτούς που από τον καναπέ καταγγέλλουν τα έργα. Την Κυριακή οι νέοι θα εμπιστευτούν τον, Άνθρωπο, Θωμά με την νεανική του ομάδα και όχι την ελίτ των εξουσιομανών της συντήρησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here