Το δίλημμα; των εκλογών…

0
925

Διανύοντας αυτήν την ενδιάμεση εβδομάδα με νωπή την λαϊκή εντολή στο χέρι, οι συνδυασμοί που διεκδικούν τον Δημαρχιακό θώκο, προσπαθούν να κάνουν τις διεισδύσεις και τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις τους.

Με προβάδισμα, έστω και ισχνό, που είναι πολύ σημαντικό για πολιτικούς λόγους όπως κατανοεί ο μέσος πολίτης, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ.Θωμάς Ρούσσης, κάνει αυτό που μπορεί να κάνει με άριστο τρόπο. Ο απλός και ζεστός, ανθρώπινος χαρακτήρας του, του δίνει την δυνατότητα να προσεγγίσει και τις περισσότερες φορές να πείσει ανθρώπους, ομάδες, φορείς για τις προθέσεις του και την διάθεση της ομάδας του για την επομένη ημέρα. Από την άλλη μεριά, σε πρωτόγνωρα αχαρτογράφητα νερά ο κ.Γιασημάκης, προσπαθεί να μαζέψει τον οχετό και την προκλητικότητα που πρόβαλε κατά την προεκλογική περίοδο, όπου του δόθηκε βήμα. Με επιθετική επικοινωνιακή πολιτική προσπάθησε να δημιουργήσει ένα προφίλ, που δεν συνάδει στην φυσιογνωμία και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του. Η λάθος επικοινωνιακή προσέγγιση στις δημοσιές παρουσίες του και ο καυστικός, αιρετικός, υβριστικός, καταγγελτικός λόγος του, προσπάθησε να δημιουργήσει ένα προφίλ ανθρώπου δυναμικού και αποφασιστικού χαρακτήρα, που φυσικά για όσους τον γνωρίζουν, απέχει έτη φωτός.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού δεν παρασύρθηκε από αυτές τις προκλήσεις. Άλλωστε δεν το έκανε ποτέ κατά την πενταετή θητεία του, όταν πολιτικοί του αντίπαλοι τον καθύβριζαν καθημερινά από τα Blocks και τα ανώνυμα σίτε. Με ψυχραιμία υπομονή και κυρίως ευπρέπεια, απάντησε πολιτικά σε όσους τον αμφισβήτησαν και προσπάθησαν να θίξουν ακόμα και αυστηρά προσωπικά δεδομένα.

Προσηλωμένος στον στόχο του, αυτόν της ανάδειξης του τεράστιου έργου που έχει παραχθεί κατά την πενταετή θητεία του, έκλεισε τα αυτιά του σε όλους αυτούς τους προκλητικούς ψιττακούς που αναπαρήγαγαν καθημερινά ψεύδη και παραπληροφόρηση στα μέσα. Σε όλες της ανοικτές συγκεντρώσεις, αλλά και στις επιμέρους συναντήσεις με τους Δημότες Ωρωπού, έκανε τον απολογισμό του και παρουσίασε τις προτάσεις του συνδυασμού του για την επομένη ημέρα. Ανάδειξε την έμπειρη ομάδα των συνεργατών του και προέβαλε όλα τα νέα παιδιά που τον πλαισίωσαν και ενίσχυσαν την ομάδα του. Έδειξε σε όλο τον κόσμο ποιος μπορεί να ηγηθεί με σιγουριά και στιβαρότητα στα ηνία του Δήμου μας την επομένη ημέρα.

Από την άλλη μεριά, ένα συνονθύλευμα γερασμένων πολιτικών παλικαριών, με άσπρα μουστάκια και γερασμένα χαρακτηριστικά, προσπαθούν να παίξουν την τελευταία παρτίδα στο παιχνίδι τους. Μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στο πολιτικά δρώμενα του τόπου, ξεζούμισαν τους εαυτούς τους, τα μυαλά τους, τα χρόνια τους από θέσεις διοίκησης στο παρελθόν, χωρίς να καταφέρουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα.

Η τελευταία απονενοημένη κίνηση τους να συμπορευτούν όλοι μαζί, πολτοποιώντας πολιτικές διαφορές, πάθη και έχθρες του παρελθόντος, πολεμικές καταστάσεις που ήταν καθημερινό βίωμά τους και κυρίως ανείπωτες κουβέντες και αλόγιστοι προσωπικοί χαρακτηρισμοί που ειπώθηκαν μεταξύ τους, ήταν μια κίνηση που ξένισε τους περισσότερους συνδημότες μας.

Ελάχιστοι όμως από όλους αυτούς πιστεύουν πως αυτή η ομάδα ανθρώπων θα μπορέσει να δείξει την απαραίτητη ομογένεια, συνεργασία και προσήλωση στο στόχο.  Οι προσωπικές και οι τεράστιες ιδεολογικές διαφορές και νοοτροπίες τους, θα ταράξουν συνθέμελα την εφήμερη αυτή σχέση εξάρτησης.

Τα προβλήματα μαθαίνουμε είναι ήδη πολλά, μετά τον καθορισμό των εδρών και την πρόκριση των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων. Η εσωστρέφεια έχει ήδη αρχίσει και πολλά στελέχη αρχίζουν να αποχωρούν, αν όχι να φυλλοροούν, αποδεικνύοντας το σαθρό υπόβαθρο του οικοδομήματος.

Η κοροϊδία και τα ψέματα που στήριξαν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις διαταράσσουν τον εύθραυστο ιστό δημιουργίας συντομότερα από ότι το περίμεναν. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το σενάριο που καλλιέργησαν και τροφοδότησαν όλους αυτούς τους ανθρώπους που συμμετείχαν στον συνδυασμό τους, αυτό της εκλογής τους από την πρώτη Κυριακή και μάλιστα με 53%, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.

Το μόνο σίγουρο είναι πως στην διαχείριση κρίσεων, δεν είναι καλοί και ειδικά ο επικεφαλής τους. Απόδειξε πολλάκις στην πολιτική του θητεία πως ποτέ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με μέθοδο και συνέπεια ότι καταπιάστηκε. Και είναι επίσης γνωστό σε όλους πως είναι ο μετρ της στρογγυλοποίησης, της αναλυτικότητας και της αναβολής.

 

Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς  για όλους εμάς, η πολιτική πορεία του καθενός είναι γνωστή. Δεν μπορεί να ξεχάσει ο πολίτης αυτού του τόπου ανθρώπους που διαδέχονταν ο ένας τον άλλον τα τελευταία 20 χρόνια. Είναι αδύνατο, όσο και αν κάποιοι το επιθυμούν.

Αυτά θα αποτελέσουν την βασική γνώση για όλους μας όταν θα βρεθούμε και πάλι στην κάλπη την προσεχή Κυριακή. Θα κρίνουν το αποτέλεσμα και θα επιλέξουν την πραγματικά ικανή, δυναμική, ομάδα με συνοχή και όραμα.

Και φυσικά τον Δήμαρχο που θα μπορεί να παίρνει πρωτοβουλίες, να είναι συμπαγής και αποφασιστικός όποτε χρειάζεται στο δύσκολο περιβάλλον που έχουν διέλθει οι ΟΤΑ.

ΚΥΡΙΑΚΗ κοντή ΓΙΟΡΤΗ!…

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here