ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΩΜΑ.

0
717

Την Κυριακή έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη ψηφοφορία. Την Κυριακή επιλέγουμε τον Δήμαρχο που θα διαχειριστεί τον Δήμο μας, τον συμπολίτη μας που θα διοικήσει για τα επόμενα 4 χρόνια. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή δεν είχα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ωστόσο, παρακολουθώντας τις ομιλίες και τις ενέργειες του κ. Θωμά Ρούσση, μελετώντας το έργο που εκπόνησε αυτά τα πέντε χρόνια σε συνάρτηση με τις αμέτρητες δυσκολίες λόγω αφενός της οικονομικής κατάστασης της χώρας και αφετέρου της χαώδους έκτασης του Δήμου, εντυπωσιάστηκα.

Με πάσα ειλικρίνεια, όντας φοιτητής πολιτικής επιστήμης, γνωρίζοντας σε έναν βαθμό πως αρθρώνεται η διοίκηση και πόσο δυσχερές είναι το έργο του κάθε Δημάρχου στους Καλλικρατικούς Δήμους, αντιλήφθηκα πως ο Θωμάς Ρούσσης κατάφερε πολύ περισσότερα από όσα οι συνθήκες του επέτρεπαν. Εικάζω πως η πολύ σημαντική εμπειρία που διαθέτει του επέτρεψε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες. Κατάφερε να λύσει προβλήματα. Φυσικά όχι όλα. Δεν είναι δυνατόν άλλωστε να καταφέρεις να λύσεις τα εκατομμύρια προβλήματα που ανακύπτουν σε έναν τόσο χαώδη σε έκταση Δήμο, όπως επίσης είναι απόλυτα λογικό να συμβούν και λάθη. Δεν πρόκειται άλλωστε για θεότητα, αλλά για έναν συμπολίτη μας που ρίχτηκε στην μάχη της καθημερινότητας.

Σημασία έχει να κατέχεις την εμπειρία να κουμαντάρεις έναν τέτοιο Δήμο. Να έχεις μια προσωπικότητα ισχυρή. Το σθένος να λαμβάνεις άμεσα αποφάσεις. Την στόφα ενός ανθρώπου που είναι σε θέση να διαχειριστεί κρίσιμες καταστάσεις. Έναν Δήμαρχο που εκπροσωπώντας τους συνδημότες του βγαίνει μπροστά, διεκδικεί και έχει τον σεβασμό αρμοδίων της κεντρικής εξουσίας, στα πλαίσια της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.

Ο ισχυρός αυτός Δήμαρχος είναι ο Θωμάς Ρούσσης. Δεν είναι ο θεός, δεν είναι καμία απόλυτη μηχανή. Είναι απλά ο άνθρωπος των έργων που με την εμπειρία του χαράσσει μια ανοδική πορεία σε αυτά τα δύσκολα χρόνια. Ο Δήμαρχος που με σακάκι ή χωρίς είναι πάντοτε ο φίλος Θωμάς που αξίζει να εμπιστευτείς. Ο συνάμα αποφασιστικός και ανθρώπινος. Ωστόσο, εκείνο που με ενέπνευσε να ριχτώ στον αγώνα είναι το σημαντικότερο όραμά του.

Ο Συνδυασμός «Πρώτα ο Δημότης» ανανεώθηκε σε ποσοστό πάνω από 50% με στελέχη νέα. Άνθρωποι νέοι, άλλοι συνομήλικοί μου, άλλοι λίγο μεγαλύτεροι μου έχτισαν μια ομάδα που θέλει να προσφέρει νέες, φρέσκιες ιδέες στον Δήμο. Μέσα στην εποχή της πληροφορίας και της επικοινωνίας ο Δήμος Ωρωπού χρειάζεται έναν εκσυγχρονισμό που απαιτεί αυτή τη νεανική ώθηση. Ωστόσο, ο μόνος άνθρωπος που είναι σε θέση να μετουσιώσει τις ιδέες σε πράξεις, αγκαλιάζοντας τα οράματά μας είναι ο Θωμάς Ρούσσης.

Ενώ ο αντίπαλος συνδυασμός επένδυσε και αποκλειστικά βασίστηκε σε προσωπικότητες που άσκησαν για χρόνια την διοίκηση και ενώθηκαν προκειμένου να ασκήσουν ξανά εξουσία, ο Δήμαρχος Ωρωπού επένδυσε στη νέα γενιά.   

Ο Θωμάς Ρούσσης εμπιστεύτηκε την νεολαία. Η πρώτη σελίδα του προγράμματός του είναι αφιερωμένη στους νέους ενώ η δυνατή νεανική ομάδα γύρω του είναι έτοιμη να πάει τον Ωρωπό μας πολλά βήματα μπροστά. Είναι χαρά και τιμή μου να είμαι μέλος αυτής.

Την Κυριακή οι νέοι του Δήμου λένε ΝΑΙ στον άνθρωπο που τους στηρίζει και τους εμπιστεύεται. Σας θέλουμε όλους μαζί μας στον αγώνα. Την Κυριακή… εμπιστευόμαστε τον Θωμά.

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΛΙΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here