Οι εκλογές είναι ένα όμορφο ταξίδι…

0
720

Αυτό συνήθιζε να λέει κλείνοντας τις ομιλίες του ο Δήμαρχος Ωρωπού κ.Θωμάς Ρούσσης. Ήταν κουβέντες που πιστεύει και τις νοιώθει όταν πλαισιώνονταν από τόσα νέα παιδιά και ανθρώπους που για πρώτη φορά ζούσαν αυτήν την διαδικασία.

Πολλοί νέοι συνδημότες μας εμπιστεύτηκαν την εκλογική ομάδα του Δημάρχου Ωρωπού. Άνθρωποι από όλες τις ηλικίες, καταξιωμένοι στις τοπικές κοινωνίες που ζουν, οικογενειάρχες που με χαρά αποδέχτηκαν την τιμητική πρόταση του Θωμά και συναίνεσαν στην συμμετοχή των παιδιών τους και των ιδίων σε αυτήν την εκλογική ομάδα που ανανεώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ. Νεαρά παιδιά που συνέρεαν καθημερινά να προσφέρουν την γνώση, την εμπειρία από τον εργασιακό τους χώρο, τις δυνάμεις τους σε αυτή τη νέα ομάδα που έφτιαξε ο Θωμάς και προσπάθησε να προκρίνει στην κοινωνία του Ωρωπού.

Οι πολίτες του Δήμου μας είχαν άλλη άποψη. Με αισθητήρια που δεν θέλουμε να αναλύσουμε αυτή την στιγμή έκαναν την επιλογή τους, προτιμώντας ανθρώπους δοκιμασμένους στην τοπική πολιτική σκηνή με την ιστορία που ακολουθεί τον καθένα, για κάποιους καλή και για κάποιους κακή. Με ικανότητες δοκιμασμένες σε προηγούμενες διοικήσεις που συμμετείχαν και πλούσιο πολίτικο background.

Κυριότερα όμως, ο νέος Δήμαρχος, αποτέλεσε την αποκλειστική καθολική επιλογή, των ανθρώπων που αποτέλεσαν την νέα ομάδα διεκδίκησης του Δήμου μας και καταγράφηκαν σαν η τρίτη εκλογική δύναμη στην περιοχή. Κατάφεραν να αφομοιωθούν ολοκληρωτικά και συντεταγμένα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, δίνοντας την καταγεγραμμένη διαφορά που εκλέγει τον σημερινό Δήμαρχο.

Αναλύσεις θα ακολουθούσουν πολλές, από ειδήμονες και μη για το αποτέλεσμα των εκλογών. Όπως πάντα συμβαίνει μετά από μια εκλογική αναμέτρηση θα συμβάλλουν όλοι στην δημιουργία ενός εκλογικού μύθου που θα ακολουθεί την θητεία της νέας Δημοτικής Αρχής και του επικεφαλής της,  για τα επόμενα χρόνια.

Θέλουμε όμως να σταθούμε σε αυτά τα νεαρά παιδιά που κατέθεσαν την ψυχή τους στο εκλογικό ψηφοδέλτιο του Δημάρχου. Μέσα από αυτήν τη μάχη που δυστυχώς έχει μόνο ένα νικητή, έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Καταθέσαν την ψυχή τους απέναντι σε ένα σύστημα που τις περισσότερες φορές αμύνεται με επιθετικούς όρους και τακτικές που άγγιξε τις προσωπικότητες και τις κοινωνικές τους ευαισθησίες. Πολέμησε τους χαρακτήρες τους και την ειλικρινή διάθεση τους  για προσφορά στα όνειρα και το όραμα της επόμενης ημέρας για τον τόπο τους.

Για εμάς αυτό είναι το μεγάλο κέρδος των εκλογών. Νοιώθω πραγματικά υπερήφανος που γνώρισα αυτά τα παιδιά, συνεργάστηκα άριστα μαζί τους, μοιράστηκα την αγωνία, την ανησυχία την προσμονή τους. Θέλω να τα διαβεβαιώσω πως το μεγάλο βήμα έχει γίνει  από μέρους τους. Έδωσαν ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία μας πως το μέλλον τους ανήκει και σε ένα περιβάλλον λιγότερο εχθρικό, χωρίς υπερβολές,  εξάρσεις, προκλήσεις παντός είδους και καταδικαστέες ενέργειες, θα καταφέρουν να γίνουν οι ενεργοί πολίτες του αύριο. Η κοινωνία μας πολύ σύντομα θα περιθωριοποιήσει αυτούς που εκφράζονται μέσα από τέτοιους μηχανισμούς και πρακτικές. Δεν έχουν καμία θέση στην διακυβέρνηση του αύριο. Εκφράζουν το παλιό, το ξεπερασμένο το αποφευκτό.

Σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο των απολύτων ισορροπιών, όλοι θα υποχρεωθούν να αναδείξουν γνώσεις, προσωπικότητες, ιδιοτελείς ή ανιδιοτελείς  σκοπούς και το κυριότερο να  αποδείξουν τους λόγους που τους εμπιστευτήκαν οι συνδημότες μας.

Δεν θα μπορέσουν να κρυφτούν πίσω από κανένα. Δεν θα καταφέρουν με συμψηφιστικές ανασταλτικές συμπεριφορές, να κρύψουν αδυναμίες και ελλείμματα.

Όλα θα είναι ξεκάθαρα και θα πρέπει να δικαιολογούν την ψήφο τους εφόσον θα είναι οριακή στην λήψη αποφάσεων.

Τότε θα δούμε τις ικανότητες του καθενός τους και την αξία τους να μπορούν να συναποφασίζουν για το μέλλον του τόπου μας.

Πολύ σύντομα με αυτά τα νέα πρωτόγνωρα δεδομένα όλοι τους θα υποχρεωθούν να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους. Και αν μπορούν να σταθούν όρθιοι σε όσα υποσχεθήκαν και όσα ευαγγελίστηκαν για όλους εμάς.

Όπως και να έχει ευχόμαστε, καλή επιτυχία σε όλους…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here