Τι έφταιξε άραγε;

0
2225

Μας κατακλύζουν τα μηνύματα, δεκάδες τα τηλέφωνα από όλους τους υποψηφίους που αγωνίστηκαν πλάι στον Δήμαρχο Ωρωπού. Μοναδικό το ερώτημα από όλους…

Τι έφταιξε και υπήρξε αυτή η κατάρρευση της δεύτερης Κυριακής; Η εικόνα είναι πραγματικά σκληρή για ένα συνδυασμό που προηγήθηκε κατά την πρώτη αναμέτρηση, έστω και οριακά, να μένει πίσω περίπου 1200 σταυρούς.

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων. Τα συμπεράσματα στις περισσότερες  περιπτώσεις, δεν αναλύονται απόλυτα μαθηματικά.

Ωστόσο στην δική μας περίπτωση υπάρχουν δεδομένα αριθμητικά τα όποια είναι αποκαλυπτικά.  Ο Δήμαρχος Ωρωπού κατά τον Δεύτερο γύρο, πήρε μόλις 124 ψηφοδέλτια παραπάνω, εν αντίθεση με τον συνδυασμό του κ.Γιασημάκη που αυξήθηκε κατά 1361 και έγειρε το αποτέλεσμα υπέρ του. Και γεννάτε το εύλογο ερώτημα. Που τροφοδοτήθηκαν τα 2064 ψηφοδέλτια του τρίτου συνδυασμού κ.Καμπιώτη;…

Εμείς συμπεράσματα δεν θέλουμε να βγάλουμε. Στηριζόμαστε σε απόλυτους αριθμούς και δεδομένα, που ζήσαμε και είναι δημοσιευμένοι. Κάποιος όμως λογικός άνθρωπος διερωτάται μετά την ανάγνωση αυτών των αριθμών. Είναι δυνατόν όλοι, μα καθολικά σχεδόν όλοι οι ψηφοφόροι του τρίτου συνδυασμού να τροφοδότησαν τον συνδυασμό του Κ.Γιασημάκη;

Υπήρξε πράγματι μηχανισμός, σε συνδυασμό με απόλυτη σιωπή ημερών, που δεν επέτρεψε σε κανένα να λάβει σωστά μηνύματα για τις πραγματικές προθέσεις βασικά των εκλεγμένων συμβούλων και κατ’επέκταση του επικεφαλής του τρίτου συνδυασμού;

Υπήρξε η δυνατότητα, όλοι συντεταγμένα, χωρίς από  κανέναν τους να διαρρεύσει το παραμικρό να είχαν τέτοια συνεννόηση;Ακόμα ένας μύθος που θα τροφοδοτήσει το εκλογικό αποτέλεσμα για τα επόμενα χρόνια.

Άλλωστε όλα θα είναι ξεκάθαρα όταν την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, θα κληθούν οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι να εκλέξουν Προεδρείο, Οικονομική επιτροπή και το κυριότερο, ο νέος Δήμαρχος να ορίσει τους Αντιδημάρχους του.

Τότε δεν  θα μπορέσει τίποτα να μείνει κρυφό και θα φανούν ξεκάθαρα οι συνεργασίες, οι τάσσεις των Συμβούλων και οι πιθανές προσυνεννοήσεις που υπήρξαν ή όχι,  πριν την δεύτερη Κυριακή.

Και θα επακολουθήσουν ακόμα στην συνέχεια των συνεδριάσεων  οι εκλογές για τα Νομικά Πρόσωπα, και τις Επιτροπές Παιδείας, κορυφαία όργανα διαχείρισης του Δήμου μας με προκαθορισμένους οικονομικούς προυπροϋπολογισμούς ανά έτος.

Να θυμίσουμε πως για να περάσουν πλειοψηφικά τα θέματα, χρειάζονται 21 Δημοτικοί Σύμβουλοι. Δηλαδή 17 του νέου Δημάρχου(τουλάχιστον) και οι 4 ή 5 του τρίτου συνδυασμού.

Πληροφορίες μας λένε πως θα υπάρξει πιθανή ανατροπή στην κατανομή των εδρών, διαταράσσοντας ακόμα περισσότερο τις ισορροπίες και νέα διάταξη των Συμβούλων πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του τόπου μας. Αν συμβεί αυτό, η νέα Δημοτική αρχή, θα βρεθεί σε εξαιρετικά δεινή θέση.

Οψόμεθα και περιμένουμε…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here