Χρήστος Τσεκρεζής: Όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι οι λαγοί…

0
1417

Από oropos news 25 Νοεμβρίου 2017

Αποκαλυπτικό το κείμενο που είχαμε γράψει την 25 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2017, για κάποιους ανθρώπους που θα πρωταγωνιστήσουν στο νέο συμβούλιο με τον Νέο Δήμαρχο. Αποκαλύπταμε από τότε τις τακτικές, τις μεθοδεύσεις και τους τρόπους που χρησιμοποίησαν διαχρονικά για να βρίσκονται στα κέντρα εξουσίας και κατάφεραν να ανάγουν σε επιστήμη με την βοήθεια του νέου εκλογικού νομού και κάποιων ”διαχρονικών φίλων”.

Οι προθέσεις τους λοιπόν γνωστές εξαρχής και ο τακτισμός τους, με την βοήθεια πάντα των ίδιων ανθρώπων, κατάφεραν να αποπροσανατολίσουν το εκλογικό σώμα, να υφαρπάξουν την ψήφο του και στο τέλος να δεχτούν να συμμετέχουν στην ομάδα διοίκησης που προέκυψε, με ανταλλάγματα που θα ξεκαθαρίσουν τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Γράφαμε λοιπόν από τότε, για κάποιους:

<<…Είναι ξεκάθαρο πλέον, πως ο συνδυασμός του Δημητρίου στήριξε τον σημερινό Δήμαρχο, ο ίδιος και τα κορυφαία στελέχη του(ο εξής ένας δηλαδή), δίνοντας την τεράστια διαφορά υπέρ της Δημοτικής Αρχής στον δεύτερο γύρο και ειδικά στον Αυλώνα. Επίτηδες λοιπόν φώναξε τον Νώντα να τον ακούσει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Τσεκρεζής, μήπως ακουστεί κάποια διαφωνία. Κάποια πιθανή αντίρρηση.

Καμιά απολύτως αντίδραση.

Όλα τα δέχτηκε χωρίς διαφωνία. Σχεδόν συνηγόρησε, στον χαρακτηρισμό <<λαγό>>, που του επέστρεψε.

Και σήμερα; Σήμερα είναι αγκαλιά! Με τον κ.Οικονομάκο! Όλα έχουν ξεχαστεί!

Όλα περάσαν στο παρελθόν, αφού σήμερα άλλος είναι ο στόχος. Είναι ο ”κακός” σημερινός Δήμαρχος, που στήριξε με τόση ευκολία μόλις πριν τρία χρόνια, και σήμερα είναι  ορκισμένος εχθρός.

Αλήθεια ακόμα μπορούμε να μιλάμε για πολιτικές;

Μπορούμε ακόμα να μιλάμε για το καλό του τόπου μας, και για προοδευτική διοίκηση;

Είναι ξεκάθαρο πως ο Νώντας χαράσσει μια πολιτική προσωπικά προερχόμενη. Μια πολιτική που στηρίζετε σε διαφορές που ”έχει ανακαλύψει” στα τρία χρόνια διοίκησης της σημερινής αρχής, και τον οδηγούν με τον οποιοδήποτε, αρκεί να είναι απέναντι.

Έτσι τίμησε και τιμά καθημερινά την εμπιστοσύνη, στους λιγοστούς ομολογουμένως ψηφοφόρους του. Με προσωπικό πάθος και απέχθεια, καταφέρεται κατά της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου.

Θεωρούμε πως είναι τιμή, να υπάρχουν άνθρωποι στο Δημ. Συμβούλιο, που να μπορούν να στηρίζουν την άποψή τους, χωρίς φόβους. Ούτε για την επόμενη ημέρα, ούτε για την υστεροφημία τους, ούτε για την κάλυψη κάποιων συμφερόντων. Να μπορούν να μιλούν με ειλικρίνεια, να κρίνουν και να συνεισφέρουν στον κοινό καλό, μακριά από παραταξιακές κατευθύνσεις και στενές κομματικές γραμμές…>>

Ελπίζουμε κατά την σύνθεση του νέου Συμβουλίου, να ακουστούν φωνές, απόψεις, προτάσεις, με αμεροληψία και κυρίως ανιδιοτέλεια. Να αναδειχτούν άνθρωποι που η τοπική κοινωνία και οι συνδημότες μας τους κατέταξαν ψηλά στις συνειδήσεις τους, αναγνωρίζοντας την ευσυνειδησία και την αγνή πρόθεση για προσφορά. Θα είναι εξαιρετικά λυπηρό, ειδικά για τους νεοεκλεγέντες, να δείξουν υποτελικές συμπεριφορές και σχέσεις εξάρτησης, αφήνοντας μελανά σημεία για τις επιλογές τους, ειδικά την Δεύτερη Κυριακή.

Θα είναι πραγματικά θλιβερό να επιβεβαιώσουν την απλή κοινή γνώμη και το εύλογο συμπέρασμα πως αποτέλεσαν δούρειο ίππο για την νομή και μόνο της εξουσίας στην νέα διοίκηση. Μια θεωρεία που θα βαραίνει την πολιτική τους πορεία και θα τους ακολουθεί στο μέλλον του τόπου μας και της κοινωνίας μας.

Ευχόμαστε να μας διαψεύσουν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here