ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

0
759

Μετά τον απόηχο της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης, προσπαθήσαμε δειλά-δειλά να αναλύσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών, τους λόγους που οδηγηθήκαμε στην ανάδειξη του κ.Γιασημάκη ως επόμενου Δημάρχου και τις συνθήκες που οδηγηθήκαμε σε αυτό.

Κάποιες συγκεχυμένες αλλά έγκυρες πληροφορίες, είχαν φτάσει στα αυτιά μας, ακόμα και πριν την τελική διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Ακούσαμε πολλά για κάποιους ”Πολιτικούς Παράγοντες” της περιοχής μας που εκτός του ότι είχαν ξεκάθαρα διαμορφωμένη άποψη υπέρ του συνδυασμού που τελικά κέρδισε, ειδικά κατά το μεσοδιάστημα των δυο εκλογικών Κυριακών, και πολύ καλά έκαναν, αναλώθηκαν σε έναν άνευ προηγουμένου αγώνα επίτευξης του στόχου αυτού.

Είπαμε, αυτά είναι θέματα επιλογών του καθενός προσωπικά. Για δικούς του λόγους επιλέγει την καταλληλότερη ομάδα διοίκησης που πιστεύει πως θα μπορέσει να υλοποιήσει το όραμα του καθενός για την επόμενη τετραετία.

Δεν είναι όμως το ίδιο όταν, εκπροσωπείς μια ομάδα ανθρώπων που θεωρητικά διεκδικείς τον ίδιο στόχο, αρχικά, και εκ των υστέρων γέρνεις υπέρ μιας ή άλλης ομάδας απροκάλυπτα, χωρίς ίχνος πολιτικής εντιμότητας, αξιοπιστίας, ορθολογισμού.

Ακόμα και αν αυτό αποτελεί προσωπική επιλογή, θα περίμενε κανείς να μάθει τους λόγους αυτούς, το σημείο σύγκλισης κάποιων ιδεολογικών απόψεων, τις εκατέρωθεν δεσμεύσεις, τις εξασφαλίσεις του διαγραφομένου μέλλοντος στην διοίκηση του Δήμου Ωρωπού.

Από όλα αυτά που περιγράφουμε, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα!

Ακόμα περιμένουμε με αγωνία να διαβάσουμε μια ευχαριστήρια επιστολή κάποιου επικεφαλής και των συνεργατών του, που τουλάχιστον να ευχαριστούν τους λιγοστούς έστω συνδημότες μας και τα στελέχη τους, που πίστεψαν και στήριξαν αυτή την προσπάθεια.

 

ΜΆΤΑΙΑ!… και μάλλον τσάμπα περιμένουμε…

 

Ήρθε ο καιρός να βγάλουμε την Πολιτική Ανάλυση που έχουμε στα χέρια μας από την επισημοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Μια πρόγευση με κάποια συμπεράσματα μας, είχαμε δημοσιοποιήσει λίγες ημέρες μετά τις εκλογές.

Είχαμε αναφέρει τότε πως σπάνια σε εκλογικές αναμετρήσεις του παρελθόντος, οι αριθμοί ήταν τόσο αποκαλυπτικοί και εξέφραζαν με ακρίβεια το τελικό αποτέλεσμα. Διαβάζοντας την ανάλυση που θα ακολουθήσει σε επόμενη ανάρτησή μας, είναι ξεκάθαρο ποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι έγειραν με τις αποφάσεις τους την ζυγαριά υπέρ του συνδυασμού του κ. Γιασημάκη.

Το λυπηρό για εμάς είναι πως μέχρις και σήμερα κανένας δεν βγαίνει να απαντήσει και να εξηγήσει τους λόγους αυτής της προσπάθειας καθοδήγησης του εκλογικού σώματος προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση και τα πιθανά οφέλη που θα προκύψουν από την απόφαση αυτή για τους Δημότες του Ωρωπού και το καλό του τόπου, εφόσον αυτός ήταν αρχικά ο σκοπός όλων.

 

Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί. Στο διάστημα των δυο μηνών που απομένει μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, ίσως βρεθεί κάποιος άνθρωπος, στέλεχος με πολιτική ευθιξία και απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα των πολιτών.

 

Άλλωστε, μετά από τα πρώτα Δημοτικά Συμβούλια που θα γίνουν, θα ξεκαθαριστούν τα πάντα. Θα φανούν οι συμφωνίες, οι συμψηφισμοί, το διαμορφούμενο πολιτικό κλίμα για την συνέχεια.

Οι επιλογές του νέου Δημάρχου Ωρωπού και η επιλογή των στελεχών των νέων διοικητικών συμβουλίων, δεν θα αφήσει αμφιβολία σε κανένα.

Φοβόμαστε όμως τότε, πως θα είναι πολύ αργά για κάποιους.

Θα έχει χαθεί το αφήγημα, ο αρχικός στόχος, η αξιοπρέπεια της πρώτης έντιμης παρουσίας και κυριότερα τα εχέγγυα για την διεκδίκηση εκ νέου.

Περιμένουμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here