Δεύτερη επέτειος της ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

0
363

 

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Ωρωπού, τελέστη το Σάββατο 13 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ωρωπό.

Καμία σχέση δεν είχε βέβαια η μικρή τελετή με την πρώτη αρχική που έγινε πέρσι και την παρουσία δεκάδων συνδημοτών μας, που ήρθαν να τιμήσουν την μνήμη ανθρώπων που αγωνίστηκαν και θανατώθηκαν για την απελευθέρωση του τόπου μας.

Μια ιστορική μάχη που έπαιξε σημαντικό ρολό στην απελευθέρωση του έθνους από τον Τουρκικό Ζυγό, άγνωστη στους περισσότερους των Ελλήνων, αλλά πολύ κρίσιμη.

Η χθεσινή θλιβερή εικόνα των 11 συνδημοτών μας αποδεικνύει πως έχουν να γίνουν πολλά ακόμα στο μέλλον για την ανάδειξη της Τοπικής Εορτής, αλλά και την σημαντικότητα των γεγονότων που πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουν.

Ευελπιστούμε στο μέλλον να υπάρξουν οι αντίστοιχες δράσεις και οι ανάλογοι άνθρωποι, έτσι ώστε να αναδειχτεί αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός για την ιστορία του τόπου αλλά και της πατρίδας μας. Μια παρακαταθήκη ιστορικών γεγονότων από ηρωικές πράξεις ανθρώπων που γεννήθηκαν και έζησαν στην περιοχή μας, που πρέπει να γίνουν γνωστά σε όλους τους συνδημότες μας.

Αιωνία τους η μνήμη…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here