Φυλακές Κορυδαλλού: Πού θα μεταφερθούν -Τα πρώτα σχέδια της μετακόμισή τους.

0
1176

Άγιος Στέφανος ή Μαλακάσα, ”φωτογραφίζεται” από τον νέο Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ.Χρυσοχοίδη Μιχάλη, τα πιθανά σημεία μεταστέγασης των Φυλάκων Κορυδαλλού.

Μια απόφαση που πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τους κατοίκους των περιοχών μας, μιας και η υποβάθμιση της περιοχής, θεωρείται πως θα είναι δεδομένη.

Θα περιμέναμε μια ξεκάθαρη δήλωση του νέου Δημάρχου Ωρωπού κ.Γιασημάκη Γιώργου και των συνεργατών του για την περίπτωση αυτή και όχι δηλώσεις τύπου ”Πυθίας”  όπως έγραψε εχθές στο προσωπικό του προφίλ:
Γιώργος Γιασημάκης 

<<…Ο σχεδιασμός για εμάς χωρίς εμάς … είναι αυτονόητο πως θα μας βρει απέναντι …>> που μάλλον αναφέρετε στο συγκεκριμένο θέμα, χωρίς κανένας να καταλαβαίνει.

Παραθέτουμε άρθρο από το site αυτοδιοίκηση.GR

Κρυφή αποτελεί η τοποθεσία που έχει επιλεγεί από την κυβέρνηση για την κατασκευή του νέου σωφρονιστικού καταστήματος στην περιοχή της Αττική, το οποίο θα αντικαταστήσει τις Φυλακές Κορυδαλλού, προσφέροντας ανάσα και ποιότητα ζωής τους στους κατοίκους, καθώς στη θέση των παλιών εγκαταστάσεων θα δημιουργηθεί Μητροπολιτικό πάρκο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ξεκίνησε ήδη τον σχεδιασμό των εξαγγελιών του πρωθυπουργού για τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού και την κατασκευή νέου σύγχρονου καταστήματος, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής, ωστόσο δεν κατονόμασε το μέρος που θα κατασκευαστεί το νέο ίδρυμα.
Οι πληροφορίες που έδωσε ήταν γενικές, λέγοντας πως το νέο σωφρονιστικό ίδρυμα θα είναι εντός της Αττικής, εκτός αστικού ιστού και δίπλα σε μεγάλο οδικό άξονα. Εικάζεται, λοιπόν, πως το νέο κατάστημα φυλακών της Αττικής θα κατασκευαστεί σε περιοχή κοντά στην Εθνική οδό, ή την Αττική οδό.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής, «μεριμνούμε με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκειμένου να δημιουργηθεί νέο κατάστημα εκτός αστικού ιστού, εντός Αττικής και κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα». Ανακοίνωσε παράλληλα την δημιουργία εκ νέου φυλακών υψίστης ασφαλείας Τύπου Γ’.

Οι εξαγγελίες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος επέμεινε στην κριτική για το γεγονός ότι τα σωφρονιστικά καταστήματα περνούν στην δικαιοδοσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων «για ποιο λόγο κ. Χρυσοχοϊδη τα σχολεία των φυλακισμένων να είναι αρμοδιότητα δική σας».

Απαντώντας ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε «Το 60-70% του έργου των φυλακών το έχει η αστυνομία ήδη. Υπήρχε και παλαιότερα η Γενική Διεύθυνση Αντεγκληματικής Πολιτικής που μεταφέρεται αλλά εξακολουθεί να είναι αρμόδια για τα ζητήματα των φυλακών. Αυτό δεν αλλάζει λοιπόν. Αυτό που θα αλλάξει καθοριστικά είναι ότι δεν θα ξαναεμφανιστεί ένας δολοφόνος που σκότωσε μέσα από την φυλακή 10 άτομα μεταξύ των οποίων ο Ζαφειρόπουλος. Θα μας δείτε και θα μας αξιολογήσετε και τότε θα μας κάνετε κριτική.

Εως τότε περιμένετε γιατί θα τα αλλάξουμε όλα».

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here