Υπήρξατε και εσείς αποβράσματα της κοινωνίας;

0
766

Προς “συναποβράσματα” της κοινωνίας

Μπορεί ο κ. Καραμανλής Κώστας, Υπουργός υποδομών και μεταφορών να μην ξέρει πως είναι να μην έχεις πάντα κάποιο αυτοκίνητο να σε πηγαίνει στη σχολή. Να μην μπορεί να φανταστεί οτι το οικογενειακό εισόδημα ίσως να μην επαρκεί ώστε ο φοιτητής να μετακινηθεί προς τη σχολή του.

Φυσικά και οφείλουμε να πληρώνουμε την συγκοινωνία. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε στο να βελτιώνονται υπηρεσίες, εφόσον φυσικά το ίδιο το κράτος επιδεικνύει βούληση για προσφορά και όχι για κερδοσκοπία “φίλων”.

Ωστόσο, πολλοί από εμάς και ουκ ολίγες φορές, βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να αδυνατούμε να εκδώσουμε εισιτήριο για λίγες στάσεις μέχρι τη σχολή, μέχρι τη δουλειά.

Το να υπάρχει στην κοινωνία μας η κουλτούρα της κοινωνικής προσφοράς, το να χρηματοδοτούμε σαν κοινωνία την υπηρεσία της συγκοινωνίας και -όσοι διαθέτουμε τα χρήματα- να μην επιβιβαζόμαστε δίχως εισιτήριο είναι θεμιτό. Ωστόσο, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αποκαλέσει αποβράσματα της κοινωνίας τους ανθρώπους που αδυνατούν να πληρώσουν για εισιτήριο. Και αν αυτοί οι άνθρωποι θεωρούνται αποβράσματα, αποβράσματα της κοινωνίας θέλουμε να αποκαλούμαστε και εμείς.

Από μικροί όμως μάθαμε ότι αποβράσματα της κοινωνίας είναι άνθρωποι που στερούν τη ζωή σε άοπλους νέους με την κρατική τους σφαίρα, όχι εκείνοι που κάνουν την αμαρτία να μην πληρώσουν ένα εισιτήριο στα μέσα του χειμώνα ή του καύσωνα.

Όμως ο κ. Κώστας Καραμανλής έχει διαφορετική άποψη.

Πηγή: Ανεξάρτητη Φοιτητική Πρωτοβουλία

https://www.facebook.com/afprotovoulia/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here