Ποιες παρατάξεις υπογράφουν το πρώτο «πρακτικό σύμπραξης» σε δημοτικό συμβούλιο

0
616

 

Ανοίγει ο δρόμος και με την ‘’βούλα’’ πλέον για νομιμοποίηση των προεκλογικών συμφωνιών των δημοτικών παρατάξεων κατά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Με το πρόσχημα της ακυβερνησίας και του φόβου να μην υπάρξουν ατελέσφορες διαδικασίες για την λήψη αποφάσεων, ο νομοθέτης νομιμοποιεί στην ουσία τις διάφορες ‘’κολεγιές’’ που έγιναν κατά τον Δεύτερο κατά βάση γύρο των εκλογών. Έτσι με κάθε νομιμότητα πλέον θα μπορεί ο ΤΡΙΤΟΣ ή ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ, να απορροφηθεί από τον συνδυασμό του Δημάρχου και να νοείται σαν ενιαίος.

Αυτό φυσικά προϋποθέτει και την εκπλήρωση συμφωνιών με ανταλλαγή Διοικητικών θέσεων, Αντιδημαρχιών, Προέδρων Νομικών Προσώπων με αντιμισθία φυσικά, που είναι το κύριο ζητούμενο σήμερα.

Προσφορά και ζήτηση με λίγα λόγια απροκάλυπτα, ευθέως και θρασύτητα, χλευάζοντας την λαϊκή ετυμηγορία και τις προτιμήσεις των Δημοτών. Ένα συνεχές αλισβερίσι, με κύριο γνώμονα τις οικονομικές απολαβές και την νομή της εξουσίας για κάθε ηγεμονίσκο που προκρίθηκε στα δημοτικά συμβούλια ακόμα και με το ένα τέταρτο των ψήφων συναδέλφων του από άλλες παρατάξεις.

Κλασσικό παράδειγμα ο Δήμος Ωρωπού και η κατανομή( 17-17-5-2) των Δημοτικών παρατάξεων και συμβούλων. Θα μπορούν με ‘’πέπλο νομιμότητας’’ να εξαργυρώσουν την καταφανέστατη στήριξη της τρίτης παράταξης, σε αυτήν του Δημάρχου…

Πιθανό σενάριο; Μπορεί και ΝΑΙ, αλλά μπορεί και ΟΧΙ…

Βλέπετε, μένουν και οι δελφίνοι που πρέπει να αποκατασταθούν και αυτοί, καθώς και στελέχη που ‘’έλιωσαν ‘’ πέντε χρόνια στην αντιπολίτευση, περιμένοντας να υλοποιήσουν το όνειρο τους.

Δύσκολη εξίσωση για την νέα Δημοτική Αρχή και τον νέο Δήμαρχο, που ξεκινάει με το καλημέρα πολύ δύσκολα, με την επιλογή των στελεχών σε θέσεις κλειδιά.

Ίσως εκεί οφείλεται και η παγωμάρα που ακολουθεί τα στελέχη της παράταξης Γιασημάκη και η δημιουργία διαφόρων ομάδων που έχουν σχηματιστεί εντός της παράταξης, όπως μαθαίνουμε.                                                                               Όπως και να έχει σύντομα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και σύντομα θα γνωρίσουμε την νέα αντίληψη στην διοίκηση και τους νέους τρόπους διαχείρισης που μας υποσχεθήκαν προεκλογικά…

 ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ:

Ο νέος δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, παρά την σαφή εντολή που έλαβε τόσο ο ίδιος όσο και οι σύμβουλοι της παρατάξεώς του, λαμβάνει τις 20 έδρες από τις 49 στο νέο δημοτικό συμβούλιο γεγονός που την αναγκάζει εκ των πραγμάτων να αναζητήσει συνεργασία με τουλάχιστον 5 συμβούλους της μειοψηφίας για να μπορέσει να αναπτύξει και να υλοποιήσει το πρόγραμμά της.

Στο νέο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη Χατζηδιάκου κατέχει 15 έδρες, η παράταξη Καρίκη 8, η παράταξη Κρητικού 4 και η παράταξη Πότσου 2.
Στον Δήμο Ρόδου προβλέπονται προς κατανομή 11 θέσεις αντιδημάρχων και 10 προεδρίες, στην ΔΕΡΜ ΑΕ, στον ΔΟΠΑΡ, στην ΡΟΔΑ, στην ΔΕΥΑΡ, στον ΔΟΠ, στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, στις Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής» μετά από συζητήσεις ολοκληρώθηκε και αναμένεται να αποτυπωθεί πλέον και σε πρακτικό, όπως προβλέπουν οι τροποποιήσεις στον «Κλεισθένη», η σύμπραξη της παρατάξεως “Ροδίων Οραμα” με επικεφαλής τον κ. Στράτο Καρίκη και συγκεκριμένα και των 8 συμβούλων του με την παράταξη «Με δύναμη για τη Ρόδο» με επικεφαλής τον νέο δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη.
Πιο συγκεκριμένα ο νομοθέτης σκέφτηκε πως δύο ή περισσότερες παρατάξεις θα μπορούν να “συμπράξουν”, υπό την προϋπόθεση ότι μια από αυτές είναι η παράταξη του Δημάρχου.


Αυτό θα μπορεί να γίνει οποτεδήποτε εντός της δημοτικής περιόδου, καταθέτοντας ένα πρακτικό με τις υπογραφές τουλάχιστον της απόλυτης πλειοψηφίας των μελών τους.

Το πρακτικό μάλιστα δεν θα μπορεί να ανακληθεί. Από την κατάθεση του πρακτικού και μετά, οι συμπράττουσες παρατάξεις θα αποτελούν ενιαία παράταξη, που εισέρχεται σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συμπραττουσών παρατάξεων και λογίζεται ως “η Παράταξη με την οποία εξελέγη ο Δήμαρχος” για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here