ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΩΡΩΠΟΥ κ. ΘΩΜΑ ΡΟΥΣΣΗ

0
1242

Την πρώτη συγκέντρωση των εκλεγμένων στελεχών του, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ωρωπού στην αίθουσα του ΝΠΔΔ, χθες Τετάρτη 21 Αυγούστου.

Οι απουσίες ορισμένων στελεχών ήταν απόλυτα δικαιολογημένες καθότι η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών μετά την έντονη προεκλογική περίοδο και οι αυξημένες υποχρεώσεις δεν επέτρεψαν την παρουσία τους στην χθεσινή συγκέντρωση, σε αντίθεση με τις κακές γλώσσες που τροφοδοτεί η -προσεχώς- κυβερνώσα παράταξη του κ. Γιασημάκη για απώλεια 6 στελεχών.

Σε απόλυτα συναινετικό κλίμα, ο Δήμαρχος και τα στελέχη του συζήτησαν τα βήματα της επόμενης ημέρας και τον τρόπο παρουσίας τους στα δημοτικά όργανα της επόμενης περιόδου.

Είναι ξεκάθαρο και πλήρως κατανοητό για τους δημότες του Ωρωπού πως ο νέος εκλογικός νόμος, με τις αυξημένες αρμοδιότητες, δίνει σοβαρούς λόγους και ιδιαίτερη βαρύτητα στις λήψεις των αποφάσεων, για την παράταξη του κ. Ρούσση στις διοικητικές λειτουργίες. Ειδικά, για τον θεσμό των τοπικών κοινοτήτων που η παράταξη του κ. Ρούσση έχει την πλειοψηφία (7 τοπικοί Πρόεδροι, 1 ανεξάρτητος και 4 του κ. Γιασημάκη).

Η εικόνα της συσπείρωσης, της ομοιογένειας και της πραγματικής ανάληψης των ευθυνών της ομάδας του Δημάρχου, θα γίνει φανερή στην τελετή ορκωμοσίας την Κυριακή 25 Αυγούστου.

Ο νέος αντιπολιτευτικός ρόλος που θα διαδραματίσει η ομάδα του κ. Ρούσση, δεν θα έχει καμία σχέση με ό,τι γνωρίσαμε 5 χρόνια από την ομάδα του κ. Γιασημάκη και της παγίας τακτικής του, της «καταγγελιομανίας», νομικών καταδιώξεων, προσφυγών, αγωγών, χωρίς στην ουσία να προσφέρει μια εποικοδομητική πρόταση για τον τόπο.

Ευελπιστούμε αυτή την τακτική τους να την αναθεωρήσουν σεβόμενοι τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης φέρνοντας νέες προτάσεις με ανανεωτικές πολιτικές για το αύριο του Δήμου.

Κάτι για το οποίο η παράταξη του κ. Ρούσση δεσμεύθηκε στην χθεσινή συγκέντρωση, ώστε να προσφέρει εποικοδομητική αντιπολίτευση με προτάσεις, χωρις καμία άρνηση για κανένα έργο που θα φέρει η διοίκηση και σε καμία κίνηση που θα προκαλέσει αδυναμία διοίκησης στους εργαζόμενους, στελέχη εργαζομένους του οργανισμού επιτρέποντας την απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου Ωρωπού.

Η ενημέρωση θα είναι το πρώτιστο μέλημα της παράταξης του κ. Ρούσση σε συνεργασία με τα στελέχη του σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου.

Και το κυριότερο, τίποτε δεν θα μένει αναπάντητο είναι η δέσμευση της απελθούσας δημοτικής αρχής προς τους δημότες τους Ωρωπού, που τους έφεραν στην πρώτη θέση στις εκλογές της πρώτης εκλογικής Κυριακής.

Ο σεβασμός στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι το κύριο ζητούμενο χωρίς ανούσιες πολιτικές πράξεις με μοναδικό σκοπό την δυσλειτουργία των υπηρεσιών του δήμου. Άστοχες καταγγελίες και προσφυγές στον ανώτερο εποπτικό μηχανισμό, μόνο και μόνο για να καθυστερούν οι διοικητικές πράξεις δεν θα υπάρξουν. Πώς να ξεχάσουμε τις προσφυγές κατά του προϋπολογισμού ή τις παλινωδίες των στελεχών του κ.Γιασημάκη στην οικονομική επιτροπή του Δήμου κατά την περίοδο που περάσαμε.

Με πραγματικές εποικοδομητικές προτάσεις, γόνιμο έλεγχο και συναινετικές ενέργειες για το καλό των πολιτών του Δήμου μας, θα πορευτούν τα στελέχη του κ.Θωμά Ρούσση την επομένη τετραετία. Θα τιμήσουν τον νέο ρόλο της αντιπολίτευσης και κυρίως θα προστατέψουν το έργο τους κατά την πενταετία που πέρασε για έργα που πραγματοποίησαν και αλλά τόσα που θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται πολύ σύντομα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here