ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

0
5310

Οι  θέσεις Διοίκησης των Δημοτικών στελεχών της νέας  Δημοτικής Αρχής

Οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ μας κατάφεραν να εισχωρήσουν στο κέντρο πληροφόρησης της νέας Δημοτικής Ομάδας και παρουσιάζουν σήμερα τις αποφάσεις του νέου Δημάρχου και την αξιοποίηση των στελεχών του, που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα, ίσως και εντος της ημέρας. Με κάθε επιφύλαξη παρουσιάζουμε την διάρθρωση της νέας διοικητικής ομάδας που θα λειτουργήσει την πρώτη διετία στον Δήμο Ωρωπού. Να σημειώσουμε πως κατόπιν τεραστίων πιέσεων, μεγάλης γκρίνιας και συμπεριφορών που έφτασαν τον νέο Δήμαρχο σε ακραίες καταστάσεις ληφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις που παρουσιάζουμε και έχουν να κάνουν περισσότερο με τους συμψηφισμούς και τις προεκλογικές δεσμεύσεις του, παρά με την ικανότητα των εκλεκτών.

Δόθηκε η πολυπόθητη εντολή από τον πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο της νέας αρχής κ.Δημητρίου Νώντα χθες Τετάρτη 28 Αυγούστου, όπως ορίζει ο Κώδικας και η διαδικασία και θα έχουμε το πρώτο συμβούλιο της νέας αρχής την προσεχή Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου.

 Άμεσα λοιπόν αυτό σημαίνει πως ο Νώντας κατοχύρωσε την πολυπόθητη θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, που προκρίθηκε έναντι του κ.Ηλιάσκου Βαγγέλη, που μετατίθεται στην Αντιδημαρχία των Οικονομικών ή ένα καινούριο δημιούργημα με σχέση την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το κύριο αγκάθι στις σχέσεις των παραπάνω εμπλεκομένων, φαίνεται να βρήκε την λύση του και μετά από διάφορες παλινωδίες και άστοχες κινήσεις που θα κοστίσουν πολύ στην νέα Δημοτική Αρχή (απομάκρυνση ειδικών συμβούλων-συνεργάτιδων  και αντικατάσταση τους κατόπιν πιέσεων και επιβολής πρωτοκλασάτων στελεχών από Αυλώνα).

 

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι ο Ιωάννης Κανελλόπουλος, που νομίζουμε πως η πείρα και οι γνώσεις του θα βοηθήσουν την πολύ δύσκολη τήρηση της τάξης με τα νέα δεδομένα της απόλυτης ισορροπίας(17-17-5-2). Θεωρούμε πως θα περάσει πολύ δύσκολα η έδρα, αν δεν καταφέρει να κρατήσει ίσες αποστάσεις από όλες τις παρατάξεις και θα δεχθεί τις βολές όλων των συμβούλων.

 

Αντιδήμαρχος ύδρευσης θα είναι ο Τζεβελέκος Νίκος ,λόγω της ιδιότητας και εμπλοκής του στην ΕΥΔΑΠ, με κάποια σχετική πείρα.

 

Ο κ.Λίτσας Κώστας θα είναι Αντιδήμαρχος των περιοχών που τον εξέλεξαν κατά βάση, χωρίς πρωταγωνιστικό ρόλο στην αρχή αυτής της θητείας.

Το ίδιο και ο κ.Κιούσσης Παναγιώτης στον Κάλαμο και ίσως στο Μαρκόπουλο που ανάλογα με τις εξελίξεις ίσως να μην έχει Αντιδήμαρχο τον κ.Αρμυριώτη Γιώργο(Ξυλάρη), που θα εξαρτηθεί εάν η κόρη του μπορέσει να προληφθεί ως ιδιαιτέρα του Δημάρχου.

 

 

 

Το καυτό χαρτοφυλάκιο της Καθαριότητας θα αναλάβει ο κ.Γαζβινιάν Αντρέας, που θα προσπαθήσει να επαναφέρει την αποκομιδή με ιδία μέσα στον Δήμο Ωρωπού, καθώς αποτελεί δέσμευση της νέας αρχής.

Στην ΚΕΔΩ αναλαμβάνει ο κ.Χ’’Ιωάννου Άγγελος σαν το δεξί χέρι του Δημάρχου, αντιλαμβανόμενοι και οι δυο τις δυνατότητες λειτουργίας της επιχείρησης και την αμεσότητα που παρέχει.

 

Χωρίς εκπροσώπηση μένει το Καπανδρίτι-Πολυδένδρι, αλλά η αξιοποίηση του κ.Ντάσση Μιχάλη στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή ‘’χρυσώνει το χάπι’’ και αμβλύνει τις αντιδράσεις.

Στο ΝΠΔΔ Πολιτισμού αναλαμβάνει ο κ.Λούπης Νίκος, που θα προσπαθήσει να διατηρήσει το έργο που έχει επιτευχτεί, ιδιαιτέρα στο ευαίσθητο κομμάτι των παιδικών σταθμών.

 

 

Το Λιμενικό Ταμείο ακούγεται πως θα αναλάβει ο κ.Μπαλόκας Αντρέας, μετά τις δεκάδες αγορεύσεις του στα Δημοτικά Συμβούλια και το στραπάτσο της μη εκλογής του, με την σχετική δυσαρέσκεια και τα έντονα παράπονα.

Μας λείπει κάτι; ΝΑΙ!

Δεν γνωρίζουμε την θέση του Προέδρου μιας Σχολικής Επιτροπής και τις θέσεις των Αντιπροέδρων των τριών Νομικών Προσώπων (θέσεις έμμισθες). Θεωρούμε εφικτό το σενάριο να καλυφτούν αυτές οι θέσεις από μέλη της Ομάδας Καμπιώτη, που όμως πρέπει να έχουν και την συναίνεση της ομάδας Ρούσση, για να προκριθούν. Θεωρούμε βέβαιο πως κάποιοι από την Ελάσσονα Αντιπολίτευση θα αξιοποιηθούν, με το βλέμμα στο μέλλον για την επομένη διετία.

Επτά ειδικοί συνεργάτες-συνεργάτιδες(7), έχει δικαίωμα να προσλάβει η Νέα Δημοτική Αρχή, που μαθαίνουμε πως οι υποσχέσεις έχουν ξεπεράσει τις …17!

Οι πληροφορίες μας επίσης λένε πως όλα αυτά που περιγράφουμε παραπάνω θα ανακοινωθούν πριν τις διημηρεσίες (σύσταση σε σώμα του Συμβουλίου), δηλαδή πριν την ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00ΠΜ.

Η παράδοση και η παραλαβή των Δημάρχων, θα προηγηθεί των διαδικασιών αυτών.

Όλα αυτά που περιγράφουμε, τα αντλήσαμε από πληροφορίες που κυκλοφορούν στην ‘’Πολιτική Πιάτσα’’ και τις περισσότερες τις τροφοδοτούν οι ίδιοι για δικούς τους λόγους. Δεν αποτελούν επίσημη ενημέρωση της Νέας Δημοτικής Αρχής, παρά κάποιες δικές μας εκτιμήσεις από ‘’σκόρπια κουτσομπολιά’’.

Πολύ σύντομα όμως θα γνωρίσουμε τις επιλογές του νέου Δημάρχου και θα δούμε αντιδράσεις και σχόλια. Το μόνο σίγουρο είναι πως για να φτάσουμε εδώ, στην τελική επιλογή,  η νέα Δημοτική Αρχή έχει περάσει δύσκολες στιγμές.

Το χειρότερο είναι πως τα δυσκολότερα έρχονται, ειδικά μετά τις προσωπικές προσδοκίες που έχουν δημιουργήσει σε δεκάδες πολιτών μας και την σκληρή πραγματικότητα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Ας ευχηθούμε για το καλό όλων μας, όλα να πάνε καλά….

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here