Ένας ακήρυχτος πόλεμος!

0
2289

Σκηνές απείρου κάλους παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να διαδραματίζονται στον Κοινότητα Χαλκουτσίου, με πρωταγωνιστές τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γιώργο Λιθαδιώτη, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Γαζβινιάν Αντρέα και την σύζυγό του.

Η απόφαση των Χαλκουτσαίων συνδημοτών μας να διατηρήσουν τον κ.Λιθαδιώτη Πρόεδρο της Κοινότητας και για την επομένη τετραετία, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το ζεύγος, που πραγματικά με πρωτόγνωρο μένος και απίστευτες πράξεις προσπαθούν να ποδηγετήσουν την λαϊκή απόφαση των συμπατριωτών τους.

Με μεγάλη ανυπομονησία από την προηγούμενη εβδομάδα, τεράστια πίεση προς στους συναδέλφους τους στελέχη της νέας Δημοτικής αρχής και απαιτήσεις που δεν συνάδουν στην Δημοτική ακολουθία, προσπάθησαν ετσιθελιματικά να αποσπάσουν το όχημα της Πολίτικης Προστασίας που ήταν χρεωμένο στον Πρόεδρο της Κοινότητας Χαλκουτσίου και Αντιπρόεδρο της Πολίτικης Προστασίας του Δήμου Ωρωπού. Να θυμίσουμε πως το όχημα παρέλαβε η Δημοτική Αρχή την τρέχουσα χρονιά και αποτελεί το αρτιότερο όχημα σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης όπως φωτιές το καλοκαίρι και εκχιονισμούς το χειμώνα, καταστάσεις που είδαμε να χειρίζεται άριστα ο Γιώργος Λιθαδιώτης.

Όπως υποχρεούται να πράξει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκουτσίου, παρέδωσε τα κλειδιά του οχήματος, όπως ζητήθηκε από τον νέο Δήμαρχο, στο γραφείο κινήσεως του Δήμου με την προβλεπόμενη παράδοση-παραλαβή, που ορίζει ο νόμος για ένα τέτοιο όχημα και όχι να εκχωρήσει τα κλειδιά στον οποιοδήποτε και την οποιαδήποτε.

Δεν συνέβη το ίδιο όμως, όταν η απαίτηση του ζεύγους αφορούσε τα κλειδιά του ΚΕΠ και Κοινότητας Χαλκουτσίου που στεγάζονται στον ίδιο χώρο. Κάτι για το οποίο θα πρέπει να γίνει κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμαρχο, παραλαβή και παράδοση των αρμοδιοτήτων που είχαν εκχωρηθεί και επαναπρογραμματισμό των δημοτικών αρμοδιοτήτων που αφορούν τους Δημότες του Χαλκουτσίου.

Χωρίς καμία προειδοποίηση και για λογούς που δυσκολευόμαστε να αντιληφτούμε, το ζεύγος προχώρησε σε βίαιη αντικατάσταση-παραβίαση της κλειδαριάς εισόδου του κτιρίου και είσοδο τους στο γραφείο. Πράξη που οδήγησε όπως ήταν υποχρεωμένος, τον Πρόεδρο της Κοινότητας σε μηνύσεις για παραβίαση και παράνομη είσοδο τους σε δημόσιο φυλασσόμενο χώρο.

Την συνέχεια δεν την γνωρίζουμε και που κατέληξε όλη αυτή η κωμωδία. Είμαστε σίγουροι όμως πως τέτοιες πράξεις ρεμβασισμού καταδεικνύουν  προσωπικές εμμονές και  διάθεση εκδίκησης που ελλοχεύουν την διάσπαση της ομαλής λειτουργίας της Κοινότητας Χαλκουτσίου και των Δημοτών της.

Θα πρέπει για κάποιους και κάποιες να αντιληφτούν και να αποδεχτούν το εκλογικό αποτέλεσμα, να σεβαστούν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να συνεργαστούν χωρίς κομπλεξισμούς και διάθεση αυτοπροβολής με τους συναδέλφους τους, όπως τους όρισε το εκλογικό σώμα.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει κάποιος, που δεν είναι άλλος από την νέο Δήμαρχο, να τους εγκαλέσει στην τάξη πράττοντας τα δέοντα, για το καλό των συνδημοτών του και την άρτια λειτουργία μιας από της μεγαλύτερες Ενότητες του Δήμου Ωρωπού με χιλιάδες οικιστές και πολλά καθημερινά προβλήματα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here