ΕΝΕΕΓΥΛ ΩΡΩΠΟΥ. Η ελπίδα ανοίγει την πόρτα της.

0
1380

Το κουδούνι των σχολείων, θα χτυπήσει για όλους τους μικρούς μαθητές την προσεχή Tετάρτη. Η ραστώνη των καλοκαιρινών διακοπών φτάνει στο τέλος της και ο οικογενειακός προγραμματισμός εντάσσεται πλέον στο απαρέγκλιτο πρόγραμμα των μαθητικών υποχρεώσεων.

Φέτος η σχολική χρονιά εγκαινιάζει και την νέα δομή για την ξεχωριστή κοινότητα των μαθητών και των γονέων της Ειδικής Αγωγής. Το σχολειό των παιδιών μας με τις ξεχωριστές ικανότητες είναι πανέτοιμο να τα υποδεχτεί φέτος για πρώτη φορά, στον χώρο που στεγάζονταν παλαιοτέρα το Γυμνάσιο της Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων.

Μια προσπάθεια που ξεκίνησε χάρη στην ευαισθησία κάποιων ανθρώπων και το ακαριαίο ενδιαφέρον της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και προσωπικά του Δημάρχου κ.Θωμά Ρούσση. Μετά από ένα χρόνο σχεδόν σύλληψης της αρχικής ιδέας, τεράστιο γραφειοκρατικό φόρτο, προσωπικό κόπο και εργασία πολλών συντελεστών και γονέων, καθώς και ευγενικών χορηγιών ανθρώπων που έχουν δείξει την ευαισθησία τους άπειρες φορές, το κουδούνι θα χτυπήσει για πρώτη φορά την Τετάρτη.

Εξαιρετικό το έργο που παρουσιάζουμε σήμερα για ένα σχολειό που δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από σύγχρονες νεόδμητες δομές ανά την Ελλάδα. Κατόπιν πληροφοριών που μας τροφοδότησε ο νέος Διευθυντής της δομής, το σχολειό θα έχει περίπου 15 μαθητές. Γονείς και οικογένειες που αναγκάζονταν να μεταφέρουν τα παιδιά τους στην Χαλκίδα, η στην Παιανία, ακόμα και στην Θήβα, καθημερινά,  από σήμερα θα μπορούν να εμπιστεύονται τους δασκάλους και τις δομές στον τόπο μας, χωρίς να υπάρχει κανένα έλλειμμα στις υποδομές, στο υλικοτεχνικό υλικό, στους χώρους, στους εκπαιδευτές.

 

Την Τετάρτη 7 νέοι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στην θέση τους μαζί με τον Διευθυντή και πολύ σύντομα κάποιες ελάχιστες ελλείψεις θα καλυφτούν εντός του μήνα, όπως μάθαμε.

Ελπίζουμε στην στήριξη της κοινωνίας των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και των γονιών τους από την νέα Δημοτική Αρχή. Η ανάγκες τους είναι καθημερινές με τεράστιες απαιτήσεις και συνεχής υποστήριξη σε πολλούς τομείς και καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν λόγο των ιδιαιτεροτήτων αυτών των παιδιών.

Τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνουμε δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά προς αυτή την κατεύθυνση. Με έκπληξη μάθαμε πως αναίτια και χωρίς λόγους που προκύπτουν από θεσμικό κόλλημα ή άλλες τυπικές διαδικασίες που δεν αναφέρονται σε κανένα νόμο, ο Νέος Δήμαρχος Ωρωπού, μπλοκάρισε τους λογαριασμούς των Σχολικών Επιτροπών με εντολή του στην Τράπεζα, στερώντας στους Προέδρους τους να στηρίξουν οικονομικά και να διεκπεραιώσουν βασικές ανάγκες και να λύσουν προβλήματα για την λειτουργία των σχολείων. Μια αψυχολόγητη ενέργεια, που δυσχεραίνει το έργο των εκπαιδευτικών συλλόγων και την κοινωνία των μαθητών.

Δεν θέλουμε να χαρακτηρίσουμε τέτοιες κινήσεις που μόνο εκδικητικότητα αποκαλύπτουν και τακτικισμούς.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να άρει την απόφαση της η διαχειριστική τράπεζα ή στο επόμενο κιόλας Δημοτικό Συμβούλιο να οριστούν οι νέοι πρόεδροι και τα συμβούλιά τους, βγάζοντας τουλάχιστον τυπικά από το αδιέξοδο εκατοντάδες μαθητών και ανάγκες τους.

Όπως και να έχει όμως, η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει ακέφαλα τα σχολεία και τις σχολικές μονάδες και υποδομές δημιουργώντας ανασφάλεια στην μαθητιώσα κοινωνία και τους εκπαιδευτικούς. Ελπίζουμε να λυθούν τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό και να επανέλθει η τάξη και η ομαλότητα στις δεκάδες σχολικές μονάδες του Δήμου Ωρωπού.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here