Τα λογικά και τα παράλογα…

0
837

Με τον γνώριμο τρόπο γραφής του και την καταστροφολογική εισαγωγή στο σημερινό κείμενό του, το γνωστό ξύλινο καβουράκι κάνει αναφορά στην πρώτη επαφή του Νέου Δημάρχου με τους αστυνομικούς διευθυντές της περιοχής μας και τους συνταξιούχους και Δημοτικούς Συμβούλους πλέον και πρώην συναδέλφους τους.

« Και γνωρίζει πολύ καλά ότι το πρώτο χρέος κάθε οργανωμένης πολιτείας, είναι να εξασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών(ο Νέος Δήμαρχος) που  διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία εγγυώνται μια πορεία επούλωσης των δημοτικών «πληγών» και πραγματικής πολύπλευρης ανάπτυξης», γράφει.

Και άλλα διάφορα «ζοφερά», «καμμένη γη» και απόλυτο χάος παντού και  <<δημοτικές πληγές>> που έχουν ανακαλύψει και περιμένουμε με αγωνία να παρουσιάσουν στους δημότες του Ωρωπού, όπως περιγράφουν καθημερινά και αναμένουμε με αποδείξεις να προβάλλουν.

Για εμάς όλα είναι θέματα προτεραιοτήτων και απλής πολιτικής σκέψης που πρέπει να χαρακτηρίζει την νέα Δημοτική Αρχή, διαμορφώνοντας το στίγμα και το αποτύπωμα που θα αφήσουν στην κοινωνία των πολιτών της.

 Σαφώς η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία της περιουσίας, θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα όλων των αρχών του τόπου μας. Κάτι που χρησιμοποίησε προεκλογικά η εν λόγω παράταξη και σε κάθε πλατεία διατυμπάνιζε πως θα επανασυστήσει τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής και θα επαναφέρει τις αστυνομικές δυνάμεις που λείπουν από τον δήμο μας. Θα είχε πραγματική ουσία, με κάποιο υπεύθυνο Δελτίο Τύπου από το γραφείο Δημάρχου να εμφάνιζαν τα θέματα της συζήτησης που αναπτύχτηκαν, τις κινήσεις που πρόκειται να κάνουν προς αυτήν την κατεύθυνση και τους τρόπους που θα διεκδικήσουν(για άλλη μια φορά και αυτοί με την σειρά τους), την επανίδρυση των αστυνομικών αρχών στο δήμο μας.

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ! ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!                                                     Και αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Όλα τα υπόλοιπα είναι ψεύδη και πολιτικά-προεκλογικά πυροτεχνήματα, που σύντομα θα κληθούν να ανακαλέσουν…

Σε αντίθεση με τον Νέο Δήμαρχο Ωρωπού, ο φίλος του και συνάδελφος ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ και Δήμαρχος του όμορου Δήμου Διονύσου, θεώρησε πως άμεση πρωτοβουλία και υψίστη σημασία αυτές τις ημέρες έχουν τα σχολεία του δήμου του. Έτσι όπως πληροφορηθήκαμε από το                        SITE Dionysos Press(Τα Νέα του Διονύσου) για τρεις συνεχόμενες ημέρες ο ίδιος και τα στελέχη του, υποδέχθηκε όλους τους διευθυντές και τα στελέχη των σχολικών μονάδων, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μονάδες, όλων των βαθμίδων.

<< Τους Διευθυντές & τις Διευθύντριες όλων των σχολείων του Δήμου Διονύσου, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είδε την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ο νέος Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης, στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεών του στο Δημαρχείο, παρουσία του αντιδημάρχου Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκου Καρυστινού, της αντιδημάρχου Καθημερινότητας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Γιούλας Λακαφώση, των μελών των σχολικών επιτροπών Αλεξάνδρας Τόκα, Αναστασίας Κώνστα και Νίκου Παπαδόπουλου καθώς και υπηρεσιακών στελεχών.

Ακολούθησε δεύτερη συνάντηση του Δημάρχου με τους Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων, στην οποία ανταποκρίθηκαν θετικά 

Στην τρίτη συνάντηση ο Δήμαρχος Διονύσου συναντήθηκε με τις Διευθύντριες των Νηπιαγωγείων του Δήμου.

Ο κ.Καλαφατέλης ζήτησε να ακούσει τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, με τους Διευθυντές να αναφέρονται κυρίως σε αυτά που σχετίζονται με τις κτιριακές υποδομές, τη συντήρηση, την καθαριότητα, τη θέρμανση και την ελλιπή χρηματοδότηση. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε  ότι η νέα δημοτική αρχή θα δρομολογήσει άμεσα τη σταδιακή επίλυση των προβλημάτων, δίνοντας όμως προτεραιότητα στα θέματα ασφάλειας και καθαριότητας. Επίσης, ανέφερε ότι πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να συνταχθούν μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης, με προτεραιότητα τα πιο παλιά κτίρια>>.

 

Στον δικό μας Δήμο Ωρωπού, εκτός του ότι καμία συνάντηση δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα με την Δημοτική Αρχή, ο Νέος Δήμαρχος εξακολουθεί να έχει μπλοκάρει, παρανόμως, τους λογαριασμούς των Πρόεδρων των Σχολικών Επιτροπών, καταστρατηγώντας απόφαση διορισμού τους από το Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα με την συναίνεση του πριν πέντε χρόνια! Οι σχολικές μονάδες δεν έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν ούτε τα απαραίτητα για την λειτουργία τους, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Είπαμε όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων.                                                                          Τα συμπεράσματα ας βγάλουν οι Δημότες μας και γονείς της περιοχής μας. Αξίζει να κάνουμε μια απλή αναφορά πως την τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου το κουδούνι θα χτυπήσει για 1600 μαθητές περίπου και πάνω από 30 σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων…

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here