Έργο Κατασκευής αποχετευτικού δικτύου όμβριων υδάτων Κοινοτήτων Χαλκουτσίου – Συκαμίνου

0
1231

Ακόμα ένα προγραμματισμένο έργο της Δημοτικής Αρχής του κ.Θωμά Ρούσση, ξεκίνησε αυτές τις ημέρες στον Δήμο μας. Ένα έργο που μελετήθηκε από την αρχή καταγράφοντας τα σοβαρά προβλήματα της απορροής των όμβριων υδάτων στις συγκεκριμένες θέσεις, εξασφαλίστηκε εξολοκλήρου τη χρηματοδότηση του έργου από το Υπουργείο Υποδομών  και ανατέθηκε σε ανάδοχο-εργολάβο για την κατασκευή του έργου.

Ένα έργο τελικού προϋπολογισμού 750.000ε

Ολοκληρωμένο από την αρχή έως το τέλος. Η μελέτη και κατασκευή του έργου, αφορά αγωγούς αποχέτευσης όμβριων στην Κοινότητα Χαλκουτσίου και στη Κοινότητα Συκαμίνου.

Συγκεκριμένα το έργο αφορά κατασκευή αγωγών αποχέτευσης όμβριων  στο Χαλκούτσι και συγκεκριμένα στην περιοχή του σχολικού συγκροτήματος Χαλκουτσίου(Γυμνάσιο). Το μήκος των αγωγών εκτιμάται σε 500,00 μέτρα περίπου. Το αντικείμενο και η εφαρμογή της μελέτης είναι η αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του σχολικού συγκροτήματος του Χαλκουτσίου. Στην περιοχή που βρίσκεται νότια του οικοδομικού τετραγώνου των σχολικών κτιρίων εκτίνεται λεκάνη έκτασης 160 περίπου στρεμμάτων , η βαθειά γραμμή της οποίας συναντά την οδό 25ης Μαρτίου (λεωφόρος Χαλκουτσίου) απέναντι από το Ο.Τ. των σχολικών κτιρίων.

Τα όμβρια ύδατα που απορρέουν από την λεκάνη , κατακλύζουν την Λεωφόρο Χαλκουτσίου, κινούνται βόρεια σύμφωνα με τις εδαφικές κλίσεις και μέσω δευτερευόντων αδιαμόρφωτων οδών , καταλήγουν στην θάλασσα. Μετά την κατασκευή του έργου θα πάψουν να υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα στην οδό 25ης Μαρτίου(Λ. Χαλκουτσίου) στην  οδό Αγ. Μαρίνας στην είσοδο των σχολικών κτιρίων, στην οδό Αχιλλέως και στις γύρω οδούς. Επειδή οι εδαφικές κλίσεις στην περιοχή είναι μικρές , τα όμβρια κινούνται αργά κατακλύζοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα τόσο τους γύρω δρόμους όσο και τμήματα των όμορων ιδιοκτησιών . Είναι επομένως απολύτως αναγκαίο να συλλεγούν τα νερά της νότιας λεκάνης και να οδηγηθούν στον φυσικό αποδέκτη,την θάλασσα.

Η μελέτη αγωγών αποχέτευσης όμβριων στο Συκάμινο και συγκεκριμένα στο κέντρο του οικισμού θα έχουν μήκους 160,00 μέτρα περίπου και στο νοτιοανατολικό άκρο του οικισμού μήκους 110,00 μέτρα, περίπου. Αφορούν τις οδούς Κοιμήσεως Θεοτόκου, στο νότιο τμήμα επί της οδού Μονής Σγουρών και διάφορες στενές ανώνυμες οδούς, γύρω από αυτές. Θα σαλαγούν τα όμβρια ύδατα ενός του οικισμού και θα παροχετευτούν με αγωγούς στον Ασωπό ποταμό.

 

Ένα από τα πολλά έργα που προγραμμάτισε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει στην θητεία της.

Ένας από τους κύριους λόγους που στοίχησαν στην απελθούσα διοίκηση και έγειραν σημαντικά το βάρος της εκλογικής αναμέτρησης.                                     Είναι απαράδεκτο όμως οι εικόνες που βλέπουμε από τον Νέο Δήμαρχο Ωρωπού να προσπαθεί να οικειοποιηθεί τα έργα των προκατόχων του, όπως τον παρουσίασαν φιλικά σίτε προ ημερών χωρίς καμία δημοσιογραφική δεοντολογία, να «επιθεωρεί» την παιδική χαρά στα Νέα Παλάτια με τα σχέδια στα χέρια.           

 Ένα έργο που στελέχη της παρατάξεώς του, επώνυμα, κατήγγειλαν και κατέφυγαν σε προσφυγές για εντελώς τυπικούς λόγους με αποτέλεσμα την καθυστέρηση του έργου κατά τρεις περίπου μήνες. Κατάφεραν να αφήσουν τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής χωρίς την βασικότερη Παιδική Χαρά της παραλίας του Ωρωπού δημιουργώντας ένα τεράστιο αδιέξοδο στους γονείς και τις επιχειρήσεις της περιοχής.                                                                                                       Σύντομα λοιπόν περιμένουμε να δούμε την ίδια εικόνα, στην Κοινότητα Συκάμινου(από όπου ξεκίνησαν τα έργα) με γνωστούς μαϊντανούς της περιοχής και τον επικεφαλής τους να επιβλέπουν τα έργα και την εξέλιξή τους.

Εξαρτάται από την ταχύτητα των αντανακλαστικών τους…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here