ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ τα… μεγάλα

0
1611

Δεν χρειάζεται να είσαι 4 ή 5 χρόνια διοίκηση για να δείξεις το στίγμα σου. Φτάνουν και δυο εβδομάδες για να καταλάβεις τις σκέψεις και την διάθεση κάποιων «Τοπικών Αρχόντων» που ανέλαβαν το νευραλγικότερο κομμάτι του Δήμου Ωρωπού.

Την καθαριότητα.

Αφού κατάφεραν μέσα σε δυο εβδομάδες να γεμίσουν έως έξω το οικόπεδο που φιλοξενεί τα οχήματα της υπηρεσίας περιβάλλοντος στην Λεωφόρο Χαλκουτσίου(δεν χωράμε άλλα όπως φαίνονται στις φωτογραφίες), αρχίζουν και «μπαζώνουν» με κάθε είδους απορρίμματα, προϊόντα κοπής κήπων και μπάζα το οικόπεδο που βρίσκεται απέναντι από το στάδιο της Σκάλας Ωρωπού.

 

Το ύψος ξεπερνά σχεδόν το ύψος των Απορριματοφόρων!
Το συγκεκριμένο όχημα σήμερα, έκανε πάνω απο 6 δρομολόγια…
Η έκταση πίσω απο τα κτίρια, ξεπερνάει τα 6 στρέμματα…

Ένα οικόπεδο που είχε καθαριστεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή μετά την διαχειριστική περίοδο Οικονομάκου που είχε μετατρέψει σε χωματερή και την είχε αφήσει προίκα στην Επομένη Διοίκηση Θωμά Ρούσση.

Και τι δεν είχε γραφεί τότε, και τι δεν είχε ειπωθεί από τα χείλη των σημερινών υπεύθυνων και των παπαγάλων τους, πόσες φωτογραφίες, καταγγελίες, μηνύσεις ακόμα και αυτόφωρα.

Και σήμερα προς έκπληξη όλων μας, διαπιστώσαμε πως ακόμα μια Δημοτική έκταση και μάλιστα σε περίοπτη δημόσια θέα, επαναχρησιμοποιείται με βλαβερές συνέπειες για την δημόσια υγεία.

Το μόνο που περιμένουμε και δεν θα μας φανεί καθόλου περίεργο, βάση των χειρισμών του Νέου Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, θα είναι και η καύση αυτών των απορριμμάτων από το τέλος του επόμενου μήνα.

Αυτές είναι οι ”πρότυπες” νοοτροπίες  της νέας Δημοτικής Αρχής. Αυτό είναι το νέο που πρεσβεύουν, η άλλη διάθεση, η επανίδρυση των υπηρεσιών, η επιστροφή της καθαριότητας στα ιδία μέσα με τους δικούς μας ανθρώπους.

Και να φανταστείτε πως τα οικιακά απορρίμματα, ακόμα τα μαζεύει ο ιδιώτης εργολάβος. Τουλάχιστον έως τέλος του μήνα Δεκεμβρίου. Αν πιστέψουμε τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις πως η καθαριότητα θα γυρίσει εξ ολοκλήρου στις δικές μας υπηρεσίες, σκεφτείτε τι θα γίνει όταν θα κληθούν να διαχειριστούν και τα κοινά οικιακά απορρίμματα.                                                                                                               Με ποιο προσωπικό, με ποια μηχανήματα, με ποια κεντρική διαχείριση και υποστηρικτικές δομές, με ποια στελέχη που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στην συλλογή κλαδιών και φύλλων και μάλιστα εποχή που λείπουν όλοι οι παραθεριστές και επιστρέψαμε στην κανονικότητα.

Φανταστείτε τα όλα αυτά κατά το προσεχή Πάσχα του επόμενου χρόνου…

 Στις σελίδες μας στο  ΦΒ, όλη η σκληρή σημερινή πραγματικότητα μετά από μια τυπική βόλτα σε παραλία Μαρκοπούλου και Νέα Παλάτια. Η εικόνα είναι πραγματικά θλιβερή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here