Μελέτησε το παρελθόν αν θες να ορίσεις το μέλλον. (Κομφούκιος, 551-479 π.X., Κινέζος φιλόσοφος)

0
1298

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τους συναδέλφους της συντακτικής ομάδας του OroposVoice, που μας διαβάζουν με τόση σπουδή και τουλάχιστον προβληματίζονται για το μέλλον του τόπου μας. Προσγειωθείτε όμως στην πραγματικότητα γρήγορα, όσο το επιτρέπει ο χρόνος και οι πιεστικές προθεσμίες σας.  Όλα τα είχατε προβλέψει, εσείς οι σοφοί του συνδυασμού σας, όταν διαβάσατε τον τροποποιητικό νόμο του Υπουργού Εσωτερικών και των φίλων σας και πανηγυρίζατε πρώιμα.

 

 

 

 

 

Με απύθμενη αναίδεια, απίστευτο θράσος, περίσσια έλλειψη σεμνότητας και σεβασμού στους ανθρώπους που πρωτοκλασάτα στελέχη σας υπέγραφαν μνημόνια συνεργασίας και υποσχέσεις, τους αδειάσετε περιφρονώντας τις υπογραφές σας. Μια πρακτική άλλωστε γνωστή στην πολιτική πιάτσα με παρελθόν από το 2010, όταν σημερινός Αντιδήμαρχός σας, έμεινε με ίδιες αντίστοιχες δηλώσεις στα χέρια από τον επικεφαλής σας, αλλά σήμερα τα έχει ξεχάσει όλα. Βλέπετε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και όλα μπορούν να ξεχνιούνται εύκολα σε αυτόν τον τόπο…

Από αυτές τις θύμησες …« ο Κώστας ο Λίτσας  κατάφερε να συνέλθει και να ξαναβγεί μπροστά,ανανεωμένος και δυνατός;…όπως γράφετε;»… ΜΑΛΛΟΝ!

Όλα λοιπόν τα προβλέψατε και ΘΕΩΡΙΤΙΚΑ, δεν θα είχατε την ανάγκη κανενός! Μα ο νόμος της απλής αναλογικής, αυτό ακριβώς προέβλεπε! Τις συνεργασίες και μάλιστα με μνημόνιο συνεργασίας. Εσείς βέβαια τα ξέρετε όλα σαν φωτεινοί παντογνώστες που είσθε. Ξεχάσατε να υπολογίσετε όμως το βασικότερο.

ΤΗΝ ΑΠΑΡΤΙΑ!…

Ακούστε λοιπόν τι θα γίνεται για να γνωρίσετε την πορεία σας από εδώ και στο εξής. Δημοτικό συμβούλιο θα συγκαλείται με την τρίτη φορά και βάση του

Ν.3463/2006(ΦΕΚ Α 114/30.6.2006 και  ΑΡΘΡΟ 96

«Τόπος συνεδρίασης, απαρτία και λήψη αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου»

  1. Το συμβούλιο έχει απαρτία όταν είναι παρόν το ήμισυ πλέον ενός του αριθμού των μελών του… (21 ΜΕΛΗ)
  2. Αν μετά από δύο συνεχείς προσκλήσεις το συμβούλιο δεν έχει απαρτία, συνεδριάζει ύστερα από τρίτη πρόσκληση και λαμβάνει αποφάσεις μόνο για τα θέματα που είχαν εγγραφεί στην αρχική ημερήσια διάταξη, εφόσον τα μέλη που είναι παρόντα αποτελούν το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του. Στην τρίτη πρόσκληση γίνεται ειδική αναφορά των ανωτέρω.

Να σας περιγράψουμε και το χειρότερο που θα συμβαίνει;                                  Συμβούλιο θα συγκαλεί η αντιπολίτευση με δικές τις προτάσεις                          (που ορίζει την απαρτία, με σύνολο 22 Συμβούλων) και θα φέρνει δικές της εισηγήσεις και θέματα, που φυσικά θα ψηφίζονται πλειοψηφικά και θα πρέπει εσείς να εκτελείται και να εφαρμόζετε.

Στρεβλό; Παράδοξο; Διεστραμμένο; Στραβό; Είναι όμως η μοναδική αλήθεια και η πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσετε…

 

Εξακολουθήστε λοιπόν να είστε εριστικοί, εμπρηστικοί, αλαζόνες, εκδικητικοί και εκτός πραγματικότητας. Είναι ο ακριβής δρόμος που οδηγεί στην καταστροφή. Και τώρα που είσθε Διοίκηση, έχετε το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης. Ο κόσμος εσάς κάλεσε για διαχειριστές και εσείς κρίνεστε πρώτοι…

 

Αν μας επιτρέπετε και μερικές άπλες συμβουλές, πάντα φιλικά:                               Σεβαστείτε κατά αρχάς τους συναδέλφους σας στο Δημοτικό Συμβούλιο και μαζέψτε όλους αυτούς που με εριστικές και προσβλητικές συμπεριφορές, δυναμιτίζουν το κλίμα με την πρώτη ευκαιρία.

Μαζέψτε όλους τους επικοινωνιακούς παπαγάλους σας, με πρώτο και καλύτερο τον Ξύλινο Διαμορφωτή που διψάει για αίμα και εκδίκηση. Αλλάξτε τον Αρχισυντάκτη της Συντακτικής Ομάδας του μέσου σας και ασχοληθείτε με δημιουργικά θέματα και ενέργειες των στελεχών σας, ενημερώνοντας πραγματικά τον κόσμο. Αντιληφθείτε τέλος πάντων πως τώρα διοικείτε και προβάλετε το όποιο έργο σας και ενέργειές σας.                                                      Αυτή είναι μια καλή αρχή για να θέσετε μια βάση για διάλογο…

Αντιπολίτευση θα κάνουμε εμείς. Τώρα αυτός είναι ο ρόλος μας, αυτός είναι ο σκοπός μας. Μετά από 15 ημέρες εντριβής στο νέο μας ρόλο, ομολογούμε πως είναι πραγματικά εύκολο. Ελάχιστη προσπάθεια, μερικές φωτογραφίες, λίγες καλές πληροφορίες και πάει πολύ καλά. Φαίνεται ξέρετε από τα νούμερα που διαβάζουμε και από τις αναγνωσιμότητες που καταγράφονται.

Φιλικά, δεοντολογικά, με πραγματικό ενδιαφέρον για τον όμορφο τόπο μας. Είναι κρίμα οι Δημότες να πληρώνουν κακές συμπεριφορές εμπαθών ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα σας. Ήρθε ο καιρός να απογαλακτιστείτε από νοοτροπίες που σας είχαν στην τρίτη θέση για πολλά χρόνια και σήμερα η τύχη και οι συγκυρίες σας έφτασαν στο ανώτερο αξίωμα.

Είναι άδικο για αυτούς που δεν σας γνώριζαν, για κάποιο παράξενο λόγο πείστηκαν να σας ψηφήσουν και αύριο περιμένουν κάποιο έμπρακτο αποτέλεσμα.

Για εμάς που γνωρίζουμε, μπορεί να υπάρχει και μια ελπίδα…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here