Η αλήθεια μοιάζει σκληρή, όμως είναι πάντα λυτρωτική και απελευθερωτική

0
1392

Διαβάζοντας μια μικρή ιστορία του Χόρχε Μπουκάι στο «Μαγαζάκι της αλήθειας» από το βιβλίο του «Ιστορίες να σκεφτείς», μπορούμε να αντιληφθούμε πόση αλήθεια μπορούμε τελικά να αντέξουμε. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μπαίνοντας σε ένα μαγαζί όπου πουλούσαν αλήθεια, ζητώντας να μάθει το κόστος για να «αγοράσει» την απόλυτη αλήθεια, φεύγει τελικά, απογοητευμένος μη μπορώντας να δεχτεί, να αντέξει και να διαχειριστεί το επίπονο τίμημα της αλήθειας. Ποιο ήταν αυτό; Να χάσει την ησυχία του για πάντα. Εκείνη τη στιγμή αναρωτήθηκε κατά ποσό είναι έτοιμος να την αντιμετωπίσει. Τελικά αποφάσισε να φύγει, αναλογιζόμενος πως δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για την αλήθεια, προτιμώντας να ζει με δικαιολογίες, μύθους και εξιδανικεύσεις.

Μια μικρή μεταφορά στην τοπική κοινωνία μας και πρωταγωνιστές την νέα Δημοτική Αρχή με τους μαθητευόμενους μάγους της, μαζί με τον αιμοδιψή διαχρονικό δολοφόνο τους «ξύλινο διαμορφωτή» και τιμητή των πάντων με τα «λεπτά χαρίσματα», αντιλαμβανόμαστε το θέατρο του παραλόγου που προσπαθούν να στήσουν για την νέα διαχειριστική περίοδο.

Μη αποδεχόμενοι την λαϊκή απαίτηση και το αποτέλεσμα της προτίμησης των συνδημοτών μας, προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινωνία των πολιτών με απειλές όπως περί απόδοσης της δικαιοσύνης μέσω ελέγχων, εισαγγελέων, διώξεων και άλλων δικαστικών πράξεων.

Μα ποιος μπορεί να φοβάται τον έλεγχο;

Μια δημοτική παράταξη που διοίκησε πέντε χρόνια τον τόπο μας, οργάνωσε και ανασύστησε τον οργανισμό και εν τέλη ήρθε πρώτη στις προτιμήσεις του κόσμου; Μια παράταξη που αποκλείστηκε από μια νέα διάδοχη διαχειριστική περίοδο, λόγο ενός αστείου νόμου, ανίκανου να εφαρμοστεί και να αποδώσει ουσιαστικά την λαϊκή ετυμηγορία, τοποθετώντας στην διοίκηση μια ομάδα εντελώς συγκυριακά;

Όχι δεν έχει τίποτα να φοβάται και με αγωνία περιμένει τις προθέσεις σας να γίνουν πράξεις.

Σύντομα και άμεσα, αφήνοντας πίσω το κλίμα καταστροφής και παραπληροφόρησης που προσπαθείτε να καλλιεργήσετε στην τοπική κοινωνία κρύβοντας την ανυπαρξία των στελεχών σας και την αδυναμία συνεργασίας τους. Και είναι έκδηλα φανερό, όταν προσπαθείτε από την πρώτη στιγμή να απαξιώσετε ανθρώπους που αναδειχτήκαν πρώτοι στην προτίμηση των δημοτών στις Τοπικές Κοινωνίες και ουσιαστικά προσπάθεια κατάργησής τους. Οι ρεβανσιστικές αυτές τάσσεις εκδικητικού χαρακτήρα, αυτό καταδεικνύουν καθημερινά, όπως και η μανιώδη διάθεση οικειοποίησης έργων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής όπως πρόσφατα είδαμε στην παιδική χαρά των Νέων Παλατίων. Καραγκιοζιλίκια με σχέδια στα χέρια και οργάνωση των εργασιών από ανθρώπους που μόλις πριν τρεις μήνες κατήγγειλαν και ανέκοψαν την εξέλιξη των εργασιών, στερώντας την χαρά από εκατοντάδες παιδάκια και γονείς, για καθαρά τυπικούς και αντιπολιτευτικούς λόγους.

Δεν θα μας φανεί καθόλου παράξενο να πράξετε τα ίδια σε λίγες ημέρες που ξεκινούν οι Παιδικές Χαρές σε Καπανδρίτι και Πολυδένδρι, όπως επίσης και στο νέο μεγάλο έργο οδοποιίας 8.500.000ε που ξεκινά σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ωρωπού. Χωρίς βέβαια να ξεχνάμε και το τεράστιο έργο ύδρευσης, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες,  του οικισμού του Άγιου Κωνσταντίνου και των όμορων οικισμών του και θα ανακουφίσει εκατοντάδες συνδημοτών μας.

« ΑΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ λοιπόν  η νέα δημοτική αρχή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τον κόσμο! Και αυτό να κάνει ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης και οι συνεργάτες του…» Αυτό ακριβώς περιμένουμε, να αποδώσετε την αλήθεια και να περιγράψετε τα πραγματικά γεγονότα που διαδραματίζονται στον Δήμο Ωρωπού.                                                                  Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πως το αντίτιμο της αλήθειας δεν είναι κάτι απλό και εύκολο. Πόση αλήθεια μπορείτε να αντέξετε; Αντέχετε την αλήθεια των άλλων, τι γίνεται όμως με τη δική σας αλήθεια, εκείνη που αφορά εσάς;

Στην σύντομη πολιτική διαδρομή σας, εκφράζεστε μέσω της συγκαλυμμένης αλήθειας και κυρίως του ψέματος. Το ψέμα σε αρκετές περιπτώσεις ίσως να βολεύει, να εξυπηρετεί και να σας βγάζει από τη δύσκολη θέση. Ίσως έτσι να νομίζετε. Στην πραγματικότητα το ψέμα ενώ μοιάζει να σας διευκολύνει, είναι περισσότερο δύσκολο να το διαχειριστείτε και συνήθως σας βάζει σε μεγάλα προβλήματα την στιγμή που τελικά θα διαψευστείτε. Νέες εκπλήξεις σας περιμένουν πολύ σύντομα. Για ακόμα μια φορά θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε πρώτιστα την ασυνέπεια των λόγων σας και ύστερα το επικοινωνιακό αδιέξοδο που σας έχουν οδηγήσει όλοι αυτοί που έχετε δίπλα σας και προσπαθούν να ποδηγετούν τους ανθρώπους που έχουν την Πολιτική ευθύνη, για μοναδικούς λόγους μισαλλοδοξίας, αντεκδίκησης και αμοραλισμού.

Όλα στο φως λοιπόν, το συντομότερο δυνατό. Σας προκαλούμε να παρουσιάσετε και να αναδείξετε, ότι με στόμφο και εντυπωσιασμό περιγράφετε στα κείμενα των εκφραστών σας.

Περιμένουμε…

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here