Μυστήριο η συνέχεια και δυσκολίες για την Δημοτική Αρχή.

0
1073

Διεξήχθη το πρώτο ουσιαστικά Συμβούλιο του Δήμου Ωρωπού την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου. Ένα Συμβούλιο για το όποιο γράφηκαν πολλά, ενοχλήθηκαν πολλοί και προσγειώθηκαν ακόμα περισσότεροι στην πραγματικότητα, με άτσαλο τρόπο.

Η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά βουβή.                                                                          Δεν ανταλλάχτηκε κουβέντα, δεν ειπώθηκε το παραμικρό. Η μόνη φωνή που ακούστηκε στην αίθουσα, ήταν αυτή του Προέδρου που εξήγησε την τυπική διαδικασία που σε διάρκεια ενός λεπτού, έγινε η κλήρωση για τον ορισμό των μελών της οικονομικής επιτροπής και αυτή της ποιότητας ζωής,  αποδεχτήκαν όλοι το αποτέλεσμα και η διαδικασία τελείωσε σε πέντε λεπτά.

Φανερά ηλεκτρισμένο το κλίμα, και επιτρέψτε μας,  διακρίναμε φοβικές συμπεριφορές από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής. Άφησαν στο περιθώριο πολύ γρήγορα την υπεροψία, την έπαρση, την αλαζονεία συμπεριφορές που πορεύτηκαν κατά το τετράμηνο που πέρασε μετά τις εκλογές. 

Φοβισμένοι με μάτια γεμάτα αγωνία παρακολούθησαν την διαδικασία, αντιλαμβανόμενοι πως οι όροι του παιχνιδιού έχουν αλλάξει άρδην και θα είναι πολύ σκληροί για την συνέχεια. Η ανελέητη πραγματικότητα ορίζει την άμεση συνεργασία με την αντιπολίτευση, όσο στρεβλό και απευκταίο είναι για κάποια στελέχη τους. Για κάποιους από αυτούς που δεν λογάριασαν την επομένη ημέρα και την αρμονικότερη διάδοχη κατάσταση για τους ιδίους, από την αρχή άσκησαν βέτο για εκπλήρωση προσωπικών επιδιώξεων και εγωπαθείς οφελισμούς, οδήγησαν στην κατάργηση των συνεργασιών με συναδέλφους της τρίτης παράταξης και αίροντας υποσχέσεις, δηλώσεις, πολιτικές συμφωνίες που κάποιοι από αυτούς έκαναν στο παρασκήνιο.

 

Χωρίς φυσικά την συναίνεση των περισσοτέρων συναδέλφων τους που αντέδρασαν άμεσα, κατάφεραν να δυναμιτίσουν την όποια συνεργασία οδηγώντας στο αδιέξοδο και την πλήρη απαξίωση ανθρώπων που στηριχτήκαν για να καταφέρουν να διοικήσουν.

Σήμερα, είναι υποχρεωμένοι να ακούσουν  την άλλη πλευρά, να δώσουν δικαίωμα πραγματικής συμμετοχής, να συμπράξουν, να ακούσουν, να δεχτούν την αντίθετη άποψη.

Είναι υποχρεωμένοι να δεχτούν τον νέο νόμο της απλής αναλογικής και να εξελιχτούν μέσα από αυτόν. Άλλες διορθωτικές κινήσεις δεν θα υπάρξουν από τους φίλους τους κυβερνητικούς. Η τάξη και οι ισορροπίες δεν μπορούν να διαταραχτούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Την απαρτία την ορίζει η αντιπολίτευση και δεν αλλάζει αυτό. Είναι υποχρεωμένοι να το σεβαστούν και να υπολογίζουν στην αντιπολίτευση αφού υπερέχει αριθμητικά.

Αυτό είναι το τίμημα των επιλογών τους και των κακών συμβούλων που εμπιστεύτηκαν για την πρόκριση σε θέσεις Αντιδημάρχων και Προέδρων των ΝΠΔΔ. Η κούφιες υποσχέσεις μετά τον πρώτο γύρο, τα ακατάσχετα ψεύδη χωρίς την έγκριση των εκλεγμένων στελεχών τους και τελικά ο φόβος της διάλυσης πριν καν αναλάβουν τους οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση. Η έλλειψη εμπιστοσύνης κυριαρχεί και στις δυο πλευρές και ο επικεφαλής παραδοσιακά δεν μπορεί να πείσει για το αντίθετο.

Προβλέπουμε μια δύσκολη διαχειριστική αρχή, που δύσκολα θα την δεχτούν έκρυθμοι χαρακτήρες που περιβάλλουν τον Δήμαρχο. Το λάθος θα γίνει πολύ σύντομα εκθέτοντας τις οποίες προσπάθειες γεφύρωσης και ανάληψης πρωτοβουλιών.

Δύσκολη συνέχεια για ακόμα πιο δύσκολους λύτες…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here