ΠΑΣ ΩΡΩΠΟΣ… Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, μα κανένας δεν πίστεψε!

0
1084

Πώς να αναφερθούμε στα άσχημα νέα που μάθαμε σχετικά με το αγωνιστικό τμήμα ανδρών του ΠΑΣ ΩΡΩΠΟΥ. Δυστυχώς συνειδητά πλέον, η ομάδα θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΑΝΑ τυπικά, για να μην τιμωρηθεί και υποβιβαστεί στην τρίτη κατηγορία απευθείας, χωρίς να διεκδικήσει ούτε καν την αξιοπρεπή της παρουσία στους αγώνες του πρωταθλήματος.

Προσπαθήσαμε να περιγράψουμε την εικόνα την προηγούμενη Κυριακή που παρακολουθήσαμε τον πρώτο αγώνα και μάλλον τον τελευταίο της ομάδας, με συμμετέχοντες μικρούς ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες 15-16 χρονών. Δεν αρκεί μόνο το φιλότιμο και η συμμετοχικότητα για την τιμή, η περηφάνια και η ευσυνειδησία που έδειξαν αυτοί οι νεαροί ποδοσφαιριστές και κάποιοι(ελάχιστοι) μεγαλύτεροι από την περσινή χρόνια. Αυτή η κατηγορία θεωρείται ημιεπαγγελματική και τα οικονομικά μπάτζετ στην πρώτη πεντάδα αγγίζουν νούμερα ακόμα και της super league. Και είναι αδύνατο να σταθούν σε αυτό το επίπεδο.

Κρίμα πραγματικά, για την εξαιρετικά επίπονη και μεθοδική προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια στο τμήμα, ειδικά των ακαδημιών. Άνθρωποι που μάτωσαν, όχι κατ’αποκλειστικότητα οικονομικά, αλλά έδωσαν την ψυχή τους κρατώντας ένα άριστο, οικογενειακό, φιλικό κλίμα με τα στελέχη και τους παίκτες της περσινής ομάδας και ήταν ο κύριος παράγοντας της ανόδου του τμήματος.

Δυστυχώς όμως δεν φτάνουν μόνο αυτές οι συνθήκες!

Για ακόμα μια φορά, οι οικονομικές παράμετροι παίζουν τον ρολό τους, τον βασικότερο ίσως, κάτι για το όποιο τουλάχιστον η περσινή διοίκηση δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Τα χρήματα από την επιχορήγηση του Δήμου είναι ελάχιστα και ουσιαστικά καλύπτουν τις μετακινήσεις όλων των αγωνιστικών τμημάτων, τον βασικό εξοπλισμό και τις αποθεραπείες των ποδοσφαιριστών. 

Σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον σαν αυτό του ποδοσφαίρου, σε σχεδόν κάθε κίνηση συναίνεσης με τους ποδοσφαιριστές υπάρχουν συμφωνίες με χρηματικό αντίτιμο. Πολλά ή λίγα χρήματα είναι υποκειμενικό, αλλά σχεδόν πάντα υπάρχουν κάποιες αποζημιώσεις για τους συμμετέχοντες.                                                                   Αυτό το βάρος συνήθως το αναλαμβάνουν παράγοντες με ισχυρό οικονομικό προφίλ και άνθρωποι που μπορούν να καλύψουν πιστωτικά όλες τις παραμέτρους.  Στην δική μας περίπτωση του ΠΑΣ ΩΡΩΠΟΥ, κάποιοι βρέθηκαν, προεκλογικά τουλάχιστον, και δημιούργησαν εντυπώσεις για την ανάληψη της ομάδας στην νέα κατηγορία. Φυσικά οι πρόθεση της απελθούσας διοίκησης ήταν να στηρίξει όποια προσπάθεια προς το καλό της ομάδας, χωρίς καμία αντίρρηση.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, αυτοί οι άνθρωποι έμειναν στις υποσχέσεις με προεκλογικό κυρίως χαρακτήρα και εφόσον κατάφεραν να επιτύχουν τον απώτερο σκοπό τους, να εκλεγούν, σήμερα γυρίζουν την πλάτη τους επιδεικτικά. Το πρώιμο ενδιαφέρον τους σταμάτησε την Δεύτερη Κυριακή των εκλογών, χωρίς να αναγνωρίζουν σήμερα τις ελπίδες, τις υποσχέσεις, τα όνειρα των ανθρώπων και των στελεχών της ομάδας καθώς και τις προσδοκίες που δημιούργησαν.

Δυστυχώς για τους περισσότερους από αυτούς, δεν είναι η πρώτη φορά. Ούτε η συμμετοχή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομάδας, ούτε η εμπλοκή τους στις ποδοσφαιρικές ατραπούς και καταστάσεις που θα αντιμετώπιζαν.                                                           Για άλλη μια φορά χρησιμοποίησαν τον ΠΑΣ ΩΡΩΠΟ σαν όχημα για φθηνούς ιδιοτελείς σκοπούς με μοναδική επιδίωξη την αυτοπροβολή τους και την ανάδειξή τους στην τοπική κοινωνία.                                                                                     Όλα αυτά είναι πλέον γνωστά στην ποδοσφαιρική πιάτσα και ο κόσμος αντιλαμβάνεται τις προθέσεις και αναγνωρίζει προσωπικότητες, επιστρέφοντας συμπεριφορές, αργά ή γρήγορα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θεωρούμε πως κάποια στιγμή θα ειπωθούν πολλά από ανθρώπους που έζησαν τις καταστάσεις από μέσα και πάλεψαν με αντίξοες συνθήκες για την επίτευξη του θαύματος. Και ακόμα περισσότερα για το προηγούμενο καλοκαίρι που υπήρξε καθοριστικό για την σημερινή θλιβερή κατάσταση, την στάση κάποιων ανθρώπων, τις υποσχέσεις διαφόρων εμπλεκομένων και τελικά την καταδίκη του τμήματος στα αζήτητα της τοπικής κοινωνίας.

Ο ΠΑΣ ΩΡΩΠΟΣ, συνεχίζει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τέσσερα αγωνιστικά τμήματα σε μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες, όπου γίνεται άριστη δουλειά και πρωταγωνιστεί παραδοσιακά. Αυτά τα παιδιά αποτελούν το μέλλον της ομάδας του Ωρωπού και σύντομα θα είναι οι στυλοβάτες για νέες επιτυχίες.  

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here