Ο Νέος Δήμαρχος Ωρωπού σε συνάντηση με τους κατοίκους της Μαλακάσας

0
1052

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Νέος Δήμαρχος Ωρωπού και στελέχη του την 6η  Οκτωβρίου στην Κοινότητα Μαλακάσας, προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους των περιοχών, για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το Hot Spot της Μαλακάσας.  Οι αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών τις τελευταίες ημέρες στο στρατόπεδο, έχουν δημιουργήσει μια αφόρητη κατάσταση συνωστισμού, λόγο υπεραριθμίας του φιλοξενούμενου πληθυσμού.

Η Δημοτική Αρχή δεν ήταν σε θέση να ενημερώσει τον ακριβή αριθμό των φιλοξενούμενων στην Δομή.

Παρόντες στην συνάντηση αυτή ήταν, ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Λίτσας, ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σπύρος Λίτσας, ο Δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Παπαγιάννης και ο Τοπικός σύμβουλος Ευάγγελος Γκουζούνης, στελέχη της Δημοτικής Αρχής που προεκλογικά τουλάχιστον, αφόριζαν την Δημοτική Αρχή Ρούσση κατηγορώντας τους σαν βασικούς υπαιτίους για την κατασκευή της Δομής Φιλοξενίας. Μια απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αδύνατο να μετατραπεί και να αλλάξει, όσες προσπάθειες και αν πραγματοποιήθηκαν. Ωστόσο προεκλογικά υπήρξαν υποψήφιοι που ‘έταζαν’ πως θα διώξουν και θα καταργήσουν την Δομή στην Μαλακάσα πουλώντας ‘εκδούλευση’ σε πολλούς συνδημότες μας.

Σήμερα από θέση Διοίκησης του Δήμου μας,  αντιλαμβάνονται πως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά αντιμετωπίζοντας την αδυσώπητη πραγματικότητα με την καθημερινότητα και τα προβλήματα και την κεντρική Διοίκηση.

Με ευχολόγια του τύπου κατασκευής αστυνομικού τμήματος στην περιοχή, ή , ελέγχους εντός της δομής και άλλα αστεία  που διαβάσαμε, δεν μπορούν να κατευνάσουν την οργή των κατοίκων της περιοχής. Αυτών ειδικά που πίστεψαν τους προεκλογικούς τους λόγους και τις δεσμεύσεις τους, για άμεσες και ακαριαίες λύσεις.

Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού απαιτεί άλλη προσέγγιση, με ήπιες και ανθρώπινες λύσεις προσπαθώντας να αφομοιώσεις κάποιους πληθυσμούς ελεγχόμενα, στην κοινωνία. Πάντα σε συντονισμό με το κεντρικό κράτος και τις υπηρεσίες. Αυτή όμως είναι μια άλλη περίπτωση.

Οι κύριοι της Δημοτικής Αρχής, ”ξέχασαν” να ενημερώσουν τους κατοίκους όλου του Δήμου Ωρωπού πλέον, πως βάση εγκυκλίου που εκδόθηκε την ημέρα συνάντησης τους, τα σχολεία που περιγράφουμε παρακάτω, θα φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων και  μεταναστών.Για λόγους που μόνον αυτοί αντιλαμβάνονται, δεν ενημέρωσαν τους γονείς και τους πολίτες της περιοχής.

Ευελπιστούμε τουλάχιστον ο Δήμαρχος και οι Νέοι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και συνεχή ενημέρωση με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών των σχολείων, καθώς και με τους γονείς και μαθητές.

Αντιδράσεις θα υπάρχουν πάντα, όπως υπήρχαν κατά το παρελθόν, μεμονωμένα σε κάποιες σχολικές μονάδες, αλλά θα έχουν τον πρώτο λόγο για την ομαλή μετάβαση και φιλοξενία στις σχολικές μονάδες της περιοχής μας.   Ας ελπίσουμε πως θα προσεγγίσουν το θέμα με τον ανάλογο ανθρωπισμό, αποξενώνοντας τα ελάχιστα, αλλά υπαρκτά ακραία κοινωνικά στοιχεία που υπάρχουν σε κάθε περιοχή.

Ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο  θέμα που πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες, όπως κατά το παρελθόν οι προκάτοχοί τους…

Δημοτικό Σχολείο Νέων Παλατίων. Σχολική χρονιά 2018-2019

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here