Σκάβουν για να βρουν ή για να κρυφτούν;

0
801

Μια εβδομάδα πέρασε από το επεισοδιακό και καλά σκηνοθετημένο Δημοτικό συμβούλιο των καταγγελιών. Σκόρπιες καταγγελίες εξαπολύθηκαν προς τους ανθρώπους που διοίκησαν τον τόπο τα τελευταία χρόνια. Πρόσωπα στιγματίστηκαν από την νέα διοίκηση στη βάση «οσμών» και «τεχνητών ενδείξεων». Ακούστηκαν καταγγελίες και κατηγορίες  που δεν βασίζονται ωστόσο σε απτές αποδείξεις, όσο ο χρόνος περνά. Μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα το δράμα μετατρέπεται σε κωμωδία. Όσο ο χρόνος κυλά και αποδείξεις δεν υπάρχουν, αυτό που θα συμβαίνει στην πραγματικότητα θα είναι η προσπάθεια της εξουσίας να φιμώσει την αντιπολίτευση καταγγέλλοντας και στιγματίζοντας δίχως αποδείξεις τα πρόσωπα που την αποτελούν. Κάτι φυσικά που θέτει σε κίνδυνο τον πλουραλισμό στην πολιτική ζωή του Ωρωπού, την ίδια τη δημοκρατία.

Η διοίκηση του Νέου Δημάρχου, με νοοτροπία αντιπολίτευσης συνεχίζει την καταγγελτική πολιτική εκμεταλλευόμενη την ανάγκη των συμπολιτών μας για δικαιοσύνη και διαφάνεια. Ωστόσο, καταλήγει εν τοις πράγμασι να παίζει το παιχνίδι της ρωσικής «μπάμπουσκας». Ανοίγει τη μια μετά την άλλη «μπάμπουσκα» ψάχνοντας να βρει «κάτι». Ένα θέμα να θέσει στην ατζέντα, ένα δήθεν σκάνδαλο, μια δήθεν συνωμοσία, κάποια απάτη. Όμως όσο ανοίγει τις «μπάμπουσκες» και αυτές όλο και μικραίνουν, μόνο αέρα κοπανιστό θα βρίσκει. Μια τεράστια ΦΟΥΣΚΑ, στηριγμένη σε χαλκευμένα στοιχειά μόνο για εντυπωσιασμό, συνέχεια μιας λαϊκίστικης πολιτικής των πέντε πέτρινων χρόνων στην αντιπολίτευση.

Ψάχνει όπως είπαμε ένα «κάτι» και αξίζει να σταθούμε εδώ. Αυτό που ψάχνει είναι ένα ΦΑΡΜΑΚΟ.

 

Το φάρμακο που θα καλύψει την ανικανότητα επιτέλεσης έργου στον Δήμο. Θυμίζουμε πως το 2014 η διοίκηση του κ. Θωμά Ρούσση είχε βρει τα ταμεία στην ίδια σχεδόν κατάσταση από ότι τα παρέδωσε. Κατά την πενταετία της διοίκησης του κ.Θωμά Ρούσση έγιναν πολλά έργα εν μέσω δύσκολων οικονομικών συνθηκών. 

Είναι λοιπόν δυνατόν η Νέα Διοίκηση , με αρτιότερα οργανωμένες υπηρεσίες, με δεκάδες έργα σε κατασκευή, με εργαζόμενους να πληρούν όλες τις υπηρεσίες και την Κεντρική Διοίκηση φίλα προσκείμενη όπως διατυμπανίζουν, να αποτυγχάνει να βγάλει άκρη στον Δήμο;

Όχι! Γι’ αυτό πρέπει να ανοίξουμε τις «μπάμπουσκες» μπας και βρούμε ένα παλτό να καλύψουμε την ένδειά μας. Ένα «κάτι», ένα σκάνδαλο, να μας δικαιολογήσει. Να τα ρίξουμε όλα στους προηγούμενους και ας βρήκαμε υποδομές και λειτουργικότητα στον Δήμο περισσότερα από όσα οι προηγούμενοι. «Δεν αποτυγχάνουμε εμείς, απέτυχαν οι προηγούμενοι» φαίνεται να είναι το επικοινωνιακό μότο της νέας διοίκησης που νιώθει βαριά την διοικητική καρέκλα νοσταλγώντας το ελαφρύ ανεύθυνο έδρανο της αντιπολίτευσης που τα έκανε όλα να μοιάζουν τόσο μα τόσο απλά… Αχ!

 

Δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται όμως η νέα αρχή του Δήμου μας το πόσο εύθραυστες είναι οι αξίες μεταξύ αντιπολίτευσης- εξουσίας.

Όταν καταγγέλλεις την εξουσία ο Λαός σε ακολουθεί. Όταν όμως είσαι η εξουσία και καταγγέλλεις την αντιπολίτευση, αν τα στοιχεία σου δεν τεκμαίρονται, αν δεν έχεις απτές αποδείξεις τότε γίνεσαι εσύ το τέρας. Μια εξουσία που απειλεί να συνθλίψει και να εξοντώσει την αντιπολίτευση και συνάμα την πολυφωνία και την δημοκρατία στον τόπο.

Μπροστά στο ευρύ ακροατήριο της κοινωνίας του Ωρωπού, η νέα διοίκηση απλώνει μια μακριά κουρτίνα προκειμένου να κρύψει την ανυπαρξία της. Διαιωνίζει το διχαστικό κλίμα που γεννήθηκε την προεκλογική περίοδο. Σπάει την δημοτική κοινωνία στα δύο, καταγγέλλει και στιγματίζει πρόσωπα, δυναμιτίζει καταστάσεις ώστε να μην ασχολείται ο δημότης με την διοικητική ανικανότητα της νέας αρχής που πέφτει υπό το βάρος των προεκλογικών της υποσχέσεων.

Μην υποτιμάτε όμως τους πολίτες.

Τα προβλήματα στέκονται μπροστά τους και οι σκιές τους μεγαλώνουν, αποδείξεις για σκάνδαλα δεν παρουσιάζονται άρα σκάνδαλα δεν υπάρχουν παρά μόνο διοικητική ανυπαρξία και κούφια λαϊκίστικα λόγια ανθρώπων που δεν γνωρίζουν πως να διαχειρίζονται τα προβλήματα του τόπου μας.

Ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε. Να περιμένουμε αποδείξεις για όσα ειπώθηκαν, αποδείξεις για κακούς λειτουργούς-στελέχη της Δημοτικής Αρχής, ευθύνες σε εργαζόμενους και συμμετέχοντες σε επιτροπές και κυριότερα σε Πολιτικές Προσωπικότητες.

«Το μαχαίρι στο κόκαλο» είπε κάποιος από την Νέα Δημοτική Αρχή και αυτό περιμένουμε με αγωνία. Έφτασε η στιγμή που κάποιος πρέπει να πληρώσει σε αυτόν τον τόπο, όχι όμως στα λόγια. Με πράξεις και αποδείξεις!

Ο πόλεμος που άνοιξαν, είναι τεράστιος. Αν αποτελέσει την μοναδική τους ενέργεια δικαιολογώντας την διαγεγραμμένη αποτυχία τους, ας τον πάνε μέχρι τέλους!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here