Οι διώξεις συνεχίζονται… ΚΕΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΩΡΩΠΟΥ

0
1017

Έφτανε μια απλή αναφορά στο site που εκφράζει την Νέα Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο, στο OROPOSVOICE, για να δικαιολογήσει ακόμα μια ρεβανσιστική κίνηση από πλευράς τους και συγκεκριμένα στο ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΩΡΩΠΟΥ.                                                                 Κανένας πολίτης του Δήμου Ωρωπού δεν καταλαβαίνει τους λόγους που ανακατατάσσουν και παράλληλα αποκλείουν στελέχη της συγκεκριμένης δομής που κατά την προηγούμενη πενταετία διακρίθηκε Πανελλήνια στις πρώτες θέσεις προσφοράς υπηρεσιών στους δημότες.

Μια Δομή που υλοποιήθηκε μετά από τεράστιο κόπο και στήριξη της Προηγούμενης Δημοτικής Θητείας, προσφέροντας υψηλές υπηρεσίες υγείας, ενημέρωση σε ευπαθής ομάδες δημοτών και κυριότερα κοινωνικές παροχές που συχνά το κεντρικό κράτος αδυνατεί να παρέχει. Με συνεχή παρουσία στην κοινωνία του Ωρωπού τα στελέχη του βρίσκονταν εκεί να βγάζουν από αδιέξοδα ανήμπορες οικογένειες, αναξιοπαθούντες συνδημότες μας και ιδιαίτερα ευαίσθητες περιπτώσεις που έχριζαν άμεσης κινητοποίησης και διακριτικότητας.

Σε ένα ακόμα γελοίο κείμενο τους με τίτλο περί «φευγάτων» αφιέρωσαν τις παρακάτω γραμμές, δείχνοντας την ελαφρότητα και την κυνική υπεροψία που διακρίνει τις Δημοτικές αποφάσεις του Επικεφαλής τους.                                                                                   Στον βωμό των δικών τους παιδιών, δεν διστάζουν να θυσιάσουν τον κόπο πολλών ανθρώπων που υπερέβησαν εαυτούς κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και παράλληλα να απαξιώνουν προσωπικότητες και λειτουργούς με ελεγχόμενες τυπικές δικαιολογίες, ανούσιες και μη επιτρεπτές σε τόσο ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα.

 

Η κατακραυγή του κόσμου έχει φτάσει ήδη στα αυτιά τους και πολύ σύντομα οι αντιδράσεις θα πάρουν μορφή οργής που θα τους πνίξει. Η τραγική αναφορά τους στο θέμα:

<<… Σημείωμα της Συντακτικής Επιτροπής: Έγινε λόγος, από κάποιους για αντικατάσταση συγκεκριμένης υπαλλήλου,από την θέση της,παρά την επιτυχημένη προϋπηρεσία της και μάλιστα όλο αυτό αποδόθηκε σε ρεμβανσιστική διάθεση της νέας δημοτικής αρχής.Όπως προκύπτει από τα γεγονότα, θα θέλαμε να καταθέσουμε την άποψη μας, άποψη που τεκμηριώθηκε, μετά από έρευνα που κάναμε.Όταν ένας υπάλληλος έχει προσληφθεί με συγκεκριμένη σύμβαση εργασίας, που προβλέπει σαφώς και ρητώς τις αρμοδιότητες και τα αντικείμενα του, δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος, να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο, εκτός από αυτά. Αν μάλιστα «χρησιμοποιηθεί» οπουδήποτε αλλού, αυτό είναι μια ενέργεια, που και παράνομη είναι και εμπεριέχει τον κίνδυνο της διακοπής της χρηματοδότησης,με ανάλογες συνέπειες.Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και προς ενημέρωση, όσων δεν γνωρίζουν ή «κάνουν» πως δεν γνωρίζουν…>>

Η Συντακτική Επιτροπή του Oropos Voice.

 

Στο θέμα αναφέρθηκε η κ.Μαρία Δέδε, πρώην Γενική Γραμματέας του Δήμου Ωρωπού, που λόγο της θέσης της χειρίστηκε εξαιρετικά ευαίσθητες, κοινωνικές υποθέσεις με την πρέπουσα διακριτικότητα σε συνεργασία με τα στελέχη του ΚΕΠ.ΥΓΕΙΑΣ, φέρνοντας εις πέρας περιπτώσεις που ελέγχονταν ακόμα και από εισαγγελικές εντολές. Μας εκφράζει απόλυτα στις νέες αυτές εξελίξεις. Ευελπιστούμε πως θα επανέλθει η σύνεση και η ψυχραιμία στην Νέα Δημοτική Αρχή διορθώνοντας λάθος αποφάσεις παρεμβατικού τύπου, αφήνοντας την Δομή να λειτουργήσει άριστα όπως στο παρελθόν.

Είπαμε πως κακό δεν είναι να μην γνωρίζεις. Κακό είναι να επιμένεις να μην μαθαίνεις και να διαιωνίζεις  λάθη που κάνουν αποδεδειγμένα κακό στους πολίτες του Ωρωπού.

Χωρίς να έχουμε λάβει την απαραίτητη έγκρισή της, αναδημοσιεύουμε την ανάρτησή της, ευχαριστώντας την προκαταβολικά…

Η Maria Dede προβληματισμένη.(11 Οκτωβρίου στις 2:54 μ.μ.)

<<… Έχοντας θητεύσει στο Δήμο Ωρωπού, ένα από αυτά που έμαθα είναι ότι η διοίκηση ενός οργανισμού διέπεται από συνέχεια. Η αρχή της συνέχειας αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση ζωτικών αναγκών και θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών και όχι απαραίτητα μόνο στην εύρυθμη λειτουργία της Διοίκησης, όπως έχει κριθεί από το ΣτΕ.
Με λίγα λόγια, η συνέχεια αφορά τις καλές πρακτικές, που υιοθέτησε η απερχόμενη αρχή και καλό θα ήταν να συνεχίσει η επόμενη.
Μία από τις καλές πρακτικές της απερχόμενης δημοτικής αρχής ήταν η λειτουργία του ΚεΠ Υγείας του Δήμου Ωρωπού. Από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι σήμερα το ΚεΠ Υγείας του Δήμου μας κρατά την 1η θέση σε δράσεις στην Ελλάδα, έχει βραβευθεί για την προσφορά του και έχει διακριθεί για την πολύπλευρη δραστηριότητά του. Κινητήριες δυνάμεις για αυτή την τόσο αξιόλογη δράση ήταν η κα. Ανδριάνα Λαμπαδαρίδου, ο κ. Σπύρος Καυκόπουλος και η κα. Βασιλική Αγγελούση.
Οι άνθρωποι αυτοί δούλεψαν με αυταπάρνηση για το ΚεΠ, κέρδισαν την εμπιστοσύνη των πολιτών και συνέβαλαν τα μέγιστα, ώστε ο Δήμος Ωρωπού να αποτελεί Δήμο πρότυπο σε αυτό τον τομέα.
Όμως οι περιστάσεις αλλάζουν και τόσο η κα. Λαμπαδαρίδου όσο και ο κ. Καυκόπουλος αντικειμενικά δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν άλλο τις υπηρεσίες τους.
Με μεγάλη μου λύπη, όμως, πληροφορήθηκα ότι η κα. Βάσω Αγγελούση, η ψυχή του ΚεΠ Υγείας, μετακινήθηκε με απόφαση Δημάρχου και της αφαιρέθηκαν όλες οι αρμοδιότητες της, σχετικά με τις δράσεις, που με τόσο κόπο είχε εξασφαλίσει για το Δήμο Ωρωπού. Δεν θα κρίνω την απόφαση του Δημάρχου, κ. Γιασημάκη.                                                             
Τη σέβομαι, όπως έκανα πάντα με τις αποφάσεις του πολιτικού προϊσταμένου μου, ασχέτως αν συμφωνούσα ή όχι με αυτές. Θα ήθελα όμως, ως απλή δημότης, να ενημερωθεί η δημοτική αρχή λίγο καλύτερα και να κρίνει με βάση τη δουλειά του καθένα και όχι με άλλα εξωγενή κριτήρια, τα οποία μπορεί και να οδηγούν σε λανθασμένες αποφάσεις, που τελικά πλήττουν το κοινό καλό…>>

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here