ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΡΩΠΟΥ: Ακυβέρνητο καράβι, μεθυσμένος καπετάνιος…

0
1131

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η κατάσταση για μια ακόμη φορά εκτροχιάστηκε κυρίως κατά τη συζήτηση για το μέλλον των 38 συμβασιούχων-παρατασιούχων, των οποίων τις επόμενες μέρες εκδικάζεται η αγωγή για την παραμονή τους στην εργασία τους.

Ακούστηκαν προσωπικοί χαρακτηρισμοί, οι ομιλίες διακόπτονταν από ειρωνικά σχόλια ενώ δεν έλειπαν οι έντονες αψιμαχίες που καθυστερούσαν την διαδικασία. Ωστόσο, το πιο απαράδεκτο φαινομενο, ήταν η στάση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γιώργου Αρμυριώτη, για ακόμα μια φορά…

Πέρα από το γεγονός ότι φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τον εκτροχιασμό της συζήτησης και το χάος που επικράτησε καθώς φαίνεται πως όχι μόνο δεν είναι σε θέση να κουμαντάρει τις διαδικασίες, αλλά δεν είναι καν σε θέση να κουμαντάρει τον ίδιο του τον εαυτό! 

Η θέση του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου απαιτεί οξυδέρκεια και σωφροσύνη. Ο Πρόεδρος οφείλει προς του δημότες του Δήμου να απεμπολεί την παραταξιακή του ιδιότητα και να επιβάλει αμερόληπτα την τάξη στις διαδικασίες του Συμβουλίου. Είναι μια θέση που χρειάζεται ένα πρόσωπο αδέκαστο που θα σέβεται τον θεσμό του ΔΣ, και μέσω των εκπροσώπων τους (τους Δημοτικούς Συμβούλους), τους δημότες.

Τι είδαμε την Τρίτη; Τον Πρόεδρο να μεροληπτεί αναφορικά με τα χρονικά περιθώρια των ομιλιών υπέρ των συμβούλων της παράταξής του, να απαντά με χυδαίους χαρακτηρισμούς στις παραινέσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης για την ορθή λειτουργία των εργασιών του συμβουλίου. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια ομιλίας συμβούλου σχολίασε από την έδρα στο μικρόφωνο, απευθυνόμενος στον ΔΣ Κώστα Ανυφαντή ο οποίος του είχε κάνει συστάσεις για την τήρηση της διαδικασίας, «Τα βλέπεις Ανυφαντή; Τα βλέπεις;» 

Το κρεσέντο της απαράδεκτης συμπεριφοράς έκλεισε με το κερασάκι στην τούρτα όταν ο εισηγητής του θέματος εξέφρασε παράπονα για το «τέχνασμα» της δημοτικής αρχής στη διαδικασία (προσθήκη νέας εισήγησης, σε μοναδικό θέμα που είχε φέρει η Αντιπολίτευση και αφορούσε τους εργαζόμενους στην Δομή της Μαλακάσας).

Ενώ ο Μιχάλης Χασιώτης διαμαρτυρόταν και ρωτούσε με ποιο δικαίωμα γινόταν το τέχνασμα αυτό, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του απάντησε «Γιατί έτσι θέλω εγώ!». Και στη συνέχεια αποκάλεσε τον κ. Χασιώτη «εργατοπατέρα» απευθύνοντας αναιδέστατους χαρακτηρισμούς προς τον ίδιο και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος. Ο κ. Γιασημάκης ηττήθηκε για άλλη μια φορά στο Συμβούλιο καθώς πλειοψήφησε το ψήφισμα της αντιπολίτευσης με το δικό του να εκπίπτει. Η μεγαλύτερη ήττα του Δημάρχου και της παράταξής του ωστόσο, φαίνεται να είναι η ανικανότητα του Προέδρου που όρισε να διατηρεί την τάξη και την ορθή τέλεση των διαδικασιών στο Συμβούλιο.

Αντ΄ αυτού ο κ. Αρμυριώτης φέρεται σαν απλός δημοτικός σύμβουλος απαξιώνοντας πλήρως τον θεσμό που υπηρετεί και αφήνοντας ένα δημοτικό συμβούλιο στο χάος συμμετέχοντας ο ίδιος σε διενέξεις, ειρωνείες και εν συνόλω τη διασάλευση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Κάτι τέτοιο σίγουρα δεν κάνει υπερήφανους τους δημότες του Ωρωπού. Κάτι τέτοιο σίγουρα αναδεικνύει την αδυναμία του νέου Δημάρχου να ορίσει κατάλληλα πρόσωπα σε θέσεις που απαιτούν σωφροσύνη και πνευματική ωριμότητα.

Και είναι ακόμη νωρίς…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here